Reklama

Reklama

Forever

(seriál)
  • Slovensko Nesmrteľný
Trailer
Drama / Krimi / Fantasy / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, (2014–2015), 15 h 45 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Matthew Miller

Hrají:

Ioan Gruffudd, Judd Hirsch, Alana De La Garza, Lorraine Toussaint, Joel David Moore, Donnie Keshawarz, Barbara Eve Harris, MacKenzie Mauzy, Janice Picconi (více)
(další profese)

Epizody(22)

Doktor Henry Morgan (Ioan Gruffudd) je hviezdou vo svojom obore patológie. Henry má však jedno tajomstvo – má 200 rokov. Keď mal 35, zomrel po prvýkrát. Kedykoľvek však zomrie, znovu sa narodí ako 35-ročný bez toho, aby akokoľvek zostarol. Morbídnymi experimentami sa snaží prísť svojej nesmrteľnosti na kĺb. Byť nesmrteľný má svoje výhody. Henry videl každý kút sveta, naučil sa veľa jazykov, vyšplhal sa na Mount Everest a miloval mnoho žien. Zažil však tiež mnoho zlomených sŕdc - prežil lásku svojho života, Abigail. Pre Henryho už teraz nesmrteľnosť nie je požehnanie, ale skôr prekliatie. (TV Doma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Fajn seriál s originálním námětem a skvělým hereckým obsazením. Henry Morgan je úžasně napsaná postava, sympaťák hned od prvního okamžiku. Líbí se mi, že je mladý a přitom se dokáže chovat tak "staře". Mrzí mě, že seriál byl ukončen hned po první sérii, brala bych třeba ještě jednu. Byly tam i nudnější díly, občas se to hodně opakovalo a konec byl až příliš uspěchaný a rychle useknutý. Dokázala bych si to představit jinak. Nicméně detektivní příběhy krásně promyšlené a poutavé. Seriál určitě doporučuji, bude bavit. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ač se to jeví jako velice atraktivní, přinejmenším s obrovským potenciálem pro příběh, s každým dílem to spadá do šedého průměru, téměř s touhou na ten prapůvodní námět zapomenout. Jde totiž o to, že zde máme unikátní bytost, která se neustále reinkarnuje do stejného těla a to se stávající pamětí, tedy muž s dost dobrou superschopností. Navíc (SPOILER) není sám. Kdosi mu často volá, že zná jeho tajemství. No, a bohužel u toho to končí. Každý další díl řeší aktuální vraždy, kde soudní lékař Morgan funguje spíše jako chodící Wikipedie, nic víc. Jo, občas si vzpomene na něco z dávné doby a ob jeden díl mu zavolá tajemný hlas, který se pouze připomene. Vážně, nic víc. Ani vztahy mezi postavami se nijak výrazně nerozvíjí. Jde skutečně jen o cílenou epizodnost děje. Což je samozřejmě škoda. Nakonec se z toho vykreslil klasický kriminální seriál na odpoledne, jehož jedinou devizou je abnormálně geniální detektiv... který vlastně ani není detektiv. Pitomé to však úplně není. Občas je to i mírně humorné a napínavé. Pořád čekám, kdy odhalí, že je to "Bůh", kterého nejde zabít. Hodnoceno po 10 díle první řady. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Původně se mi do toho nechtělo, protože když jsem se obeznámil s nástinem děje, tak jsem usoudil, že jsem poslední dobou všech těch Mentalistů, Sherlocků a podobných intelektuálů už poměrně přesycen a když jsem viděl i pilot nového seriálu Scorpion, kde se to intelektuály doslova hemží a který byl u mě občas skoro na hranici snesitelnosti, bál jsem se, že tohle bude dost podobné a že mě to nechytne, navíc měl být hlavní hrdina i nesmrtelný, což už samo o sobě budilo nedůvěru (říkal jsem si :"Prosím, jen ne další upír..."). Navíc když jsem si chtěl před shlédnutím doplnit informace a podíval se sem, nalezl jsem pouze dav žen obdivně pějících chválu na hlavního protagonistu, kterého jsem já znal pouze z Fantastické čtyřky, kde patřil co se herců týká pro mě k tomu lepšímu, ale nějak jsem nechápal, co na něm sakra je... Ale neodradilo mě to a dal jsem se do koukání a zjistil jsem, že ačkoli se moje obavy naplnili a do jisté míry se to podobá Sherlockovi a i tomu Mentalistovi, prakticky v momentě kdy Henry pronesl první věty s tím neskutečně působivým přízvukem mě to začalo bavit a v momentě, kdy se poprvé ozval hlavní padouch mě to začalo dokonce bavit velmi. Ano i já se musím přidat k ódě na Ioana Gruffudda, protože je to prakticky jeho výkon a podání hlavního hrdiny co u mě posouvá tento seriál nad hranice průměru (a který mě donutil zjistit si o herci víc a tak jsem třeba shlédl celou sérii o Hornblowerovi). Z kladů bych ještě přidal zajímavou zápletku, občas i velmi slušné případy a také zajímavý vztah mezi hlavním hrdinou a jeho, jak to správně nazvat, "synem" Abrahamem, který občas i dokáže potěšit srdce diváka. Co se týká záporů, tak tím největším je zde bohužel Henryho "parťačka", to děvče je pro mě naprosto nevýrazné až je to na hlavní postavu skoro děsivé a občas ve mě budí i dojem, jak někdo takový může být policistkou a zda by byla schopná sama něco vyřešit... Jinak je to samozřejmě seriál a tak má některé díly slabší, ale to se dalo čekat... Když to shrnu, seriál mě baví a i když vidím, že je to podobné některým seriálům, které jsem už viděl, důležité je, že provedení je nadprůměrně a tak je pro mě nadprůměrné i celkové hodnocení. ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Po 15 epizodách končím. Ne že by to nebylo zajímavý, ale jelikož se celej seriál začal soustředit na jednotlivý kriminální případ, namísto jediné zajímavé věci, a to Henryho nesmrtelnosti, tak z toho vznikla úplně obyčejná kriminálka. Možní se k tomu ještě někdy vrátím, ale celkem pochybuju. Škoda, náběh tu byl opravdu slušnej. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Taka navivna a az prilis vtipna somarinka. Pilot celkom usiel, ale potom tie strojene pozy a ksichtiky hlavneho nemrtvaka zacali byt kazdou castou otravnejsie. Nevynimajuc toho, ze ustredna linia sa prakticky nepohyna a len sa recykluju, akoze "detektivne" pripady X inych podobnych serialov. Bieda s kompletne typickym ansablom vedlajsich postav. Zabijal som nudu asi tuctom dielov na sluzobkach. Slabota. ()

Galerie (251)

Zajímavosti (1)

  • Americký seriál vysílaný na teelvizi ABC. Ještě nedávno mu hrozil zánik. Po odvysílání několika slabších dílů se propadl  hluboko na grafu sledovanosti. Pravděpodobný propad byl způsoben nevhodnou hodinou odvysílání. Naštěší vše dobře dopadlo a televize si objednala další díly (konkrétně 9). Forever tedy dosáhne 22 dílů a uzavře tím první řadu. (v.indruchova)

Reklama

Reklama