Reklama

Reklama

Halt and Catch Fire - PC Rebelové

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2017), 30 h 57 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

Lee Pace, Scoot McNairy, Mackenzie Davis, Kerry Bishé, Toby Huss, Scott Michael Foster, Aleksa Palladino, Jenna Bryant, D.B. Woodside, James Cromwell (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Joe MacMillan, který byl dříve zaměstnán u IBM, přesvědčí své nové nadřízené v podniku Cardiff Electric, aby vstoupili do zostřující se soutěže v oblasti vývoje osobních počítačů a použili k tomu nejdůležitější produkt jeho dřívějšího pracoviště. MacMillan ke svému velkolepému plánu najde i spolupracovníky: Gordon Clark je vynikající inženýr, kterému se dosud nepodařilo realizovat jeho revolučně nové myšlenky, což vytváří nepříjemné napětí ve vztahu s manželkou. Cameron Howe je rozmarný génius, který účastí na McMillanově ne zrovna poctivém projektu dává v sázku celou svou budoucnost. Je to příběh o vášni inovovat, o pocitu člověka, který stojí na prahu události, jež otřese světem, a chce bojovat za své cíle, ať už za ně bude muset platit jakoukoli cenu. (MGM)

(více)

Recenze uživatele KevSpa k tomuto seriálu (1)

Halt and Catch Fire - PC Rebelové (2014) 

AMC snad ani nemůže zklamat. I tady nás čeká pozvolný rozjezd, během nějž jsou nám představeni hlavní aktéři. Charismatický Lee Pace samozřejmě dominuje a kdykoli otevře pusu a pronáší své "motivační" projevy, musí si člověk chtě nechtě vzpomenout na madmenovského Dona Drapera, který dokáže podobným způsobem prodat každou reklamu. V tomto případě jde ale o počítače a souboj o to, kdo postaví tu nejvýkonnější mašinu. Velice slibný začátek dobového seriálu zasazeného do 80. let. Pilot - 80% Během dalších dvou dílů se objevila ona pověstná závislost, AMC zkrátka ví, jak na mě a tohle vypadá na jeden z nejlepších seriálů roku. --- Neokázalé, ale parádní finále je za námi a teď už musíme jen doufat, že AMC seriálu odklepne i přes ne zrovna nejlepší sledovanost další řadu... AMC opět dokázalo, že pro něj nejsou ratingy vším a druhou sérii schválilo! 1. série - 100% Druhá řada a časový posun může zpočátku působit trochu zvláštně, ale jakmile si na změny zvyknete, už se zase vezete. Životy hlavních postav se mění a jedna pohroma střídá druhou, ale po každém pádu se otřepou a jdou dál za svým snem. Madmenovský záběr na konci série (režijní rukopis Phila Abrahama se tu zkrátka nezapře) vyloženě vybízí k pokračování. Otázkou je, zda se ho kvůli malé sledovanosti dočkáme. Holt lidi neví, co je dobré, což je věčná škoda pro diváky, kteří jsou schopni vstřebat i nemainstreamovou látku. 2. série - 100% AMC opět překvapila a odklepla další řadu. ()

Reklama

Reklama