Reklama

Reklama

Halt and Catch Fire - PC Rebelové

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2017), 30 h 57 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

Lee Pace, Scoot McNairy, Mackenzie Davis, Kerry Bishé, Toby Huss, Scott Michael Foster, Aleksa Palladino, Jenna Bryant, D.B. Woodside, James Cromwell (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Joe MacMillan, který byl dříve zaměstnán u IBM, přesvědčí své nové nadřízené v podniku Cardiff Electric, aby vstoupili do zostřující se soutěže v oblasti vývoje osobních počítačů a použili k tomu nejdůležitější produkt jeho dřívějšího pracoviště. MacMillan ke svému velkolepému plánu najde i spolupracovníky: Gordon Clark je vynikající inženýr, kterému se dosud nepodařilo realizovat jeho revolučně nové myšlenky, což vytváří nepříjemné napětí ve vztahu s manželkou. Cameron Howe je rozmarný génius, který účastí na McMillanově ne zrovna poctivém projektu dává v sázku celou svou budoucnost. Je to příběh o vášni inovovat, o pocitu člověka, který stojí na prahu události, jež otřese světem, a chce bojovat za své cíle, ať už za ně bude muset platit jakoukoli cenu. (MGM)

(více)

Recenze (54)

Honzek 

všechny recenze uživatele

Tohle nebyla jen zábava, to byla čistá zkušenost. Brilantně napsané postavy, výborný výběr herců, luxusní kamera, prvotřídní scénář i režie. Seriál mne protáhl mnoha roky a životními fázemi lidí kteří měli ten dar vymýšlet nové věci a jednoho člověka který je všechny spojil dohromady. Jestli vám technika a počítače nejsou cizí je to rozhodně bod k dobru - pakliže je to mimo váš obor či zájem, je to pořád věc, kterou bych rozhodně doporučil. Je to dojemné drama které nejde daleko pro city a totálně jsem si to užil. Žádný ze čtyřiceti dílů nebyl průměrem a každý z nich přinesl něco nového nebo jiný pohled na věc. Byla to epická jízda a bude mi to vážně chybět. Jestliže v seriálu hledáte sympatické hrdiny kteří jsou stoprocentně lidští a nešustí papírem, prostě to zkuste, věřím, že nebudete litovat. Tleskám. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

AMC se s tím nemaže. Na smrt nemocný profesor fyziky, který je donucený kvůli své finanční situaci vyrábět nejkvalitnější perník všech dob. Přerod komiksového úkazu Walking Dead, kde to se hemží chcípáky, kteří si prostě říkají u kulku mezi oči. MADMEN. Všechny zmíněné seriálové skvosty posledních pár let jsou dost dobrý důkazem, že televizní stanice AMC to do budoucna nemá lehké. Neustále se od ní očekávají seriálové hity, které jen tak neomrzí....jsou vybalancované, tak aby u skončení jednotlivých epizod, si diváci nepřáli nic jiného než se dostal strojem času o týden v před. Jednou to asi přijde. A úrověň nejspíš klesne, ale hned to tak nebude. Pilot seriálu z prostředí revoluce v informačních technologií, zatím lehce naznačuje kudy se děj bude nejspíš ubírat, ale preciznost tvůrců a 80' atmoška je polhucující. Příběh je jednoduchý a plynulý a nemá za potřebí si hrát na cliffhangerový kolotoč, ze kterého se při delším sledování zvedal kufr. Navíc k tomu uchvatnýmu vintage vizuálu, tu maj fakt velemocný soundtrack. První sérka 85%. Druhá várka pc magorů, jakoby ubrala na tempu ve zvratech, ale o to víc se soustředí na vývoj postav. Ať se zdají sebeapsurdnější, nebo naopak klišovité, pracuje se s nima na výbornou. Na produkci, vizuálu nebo muzice nikterak nebráno. 83% ()

romajz15 

všechny recenze uživatele

Celkově se seriál hodně podobá Silicon Valley. Tohle je trochu více o postavách a hlavní příběh je zatlačen trochu do pozadí, což není vůbec na škodu, protože všechny tři hlavní postavy jsou výborně napsané a i jejich protagonisté do toho dávají všechno. Pokud máte rádi Steva Jobse, příběh o založení Facebooku, a podobné příhody z Californie a nevadí vám, že se tenhle nikdy nestal, tak tohle je seriál pro vás. Tu desátou epizodu už si ale mohli odpustit. ()

zigíš

všechny recenze uživatele

sympaticky rozehraná partie, sázející na vykreslení tří hlavních charakterů víc, než na vysvětlování složitých technologických vzorců (!) fakt že AMC dodalo i kvalitní formální kabátek je samosebou ..jsem zvědavý jak to bude dál.. pilot (80%) ()

Shedom 

všechny recenze uživatele

Je tu silný 5-hviezdičkový potenciál, ale ten si keď tak nechám až po druhej sérii ;). Je pravda, že je to podobný štýl ako Mad Men, ale tí sú predsalen na trochu inej úrovni, hlavne čo sa týka tých osobných drám - popravde tu ma trochu rušili a zdajú sa mi zatiaľ byť skôr slabinou, kdežto v MadMen sú dotiahnuté k dokonalosti. I keď postava Joe MacMillana má ešte čo odkrývať, a po pár sériach sa na to možno budem pozerať inak. Ovšem najzaujímavejšia postava je pre mňa Cameron, Gordon ma miestami dosť otravoval, a o to radšej som mala Donnu... Každopádne výborný nápad, nemusí zaujať každého, ale pre nás, ktorí počítače máme radi a neberieme všetko ako samozrejmosť, ale zaujíma nás ako veci fungujú a vznikajú, a zažili sme napr. aj také niečo ako MS DOS a pokrok nás neprestáva udivovať, je to ozaj lahôdka. A to hypnotické intro je prosto famózne. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Bingo! U mě trefa do černého. Zajímavý příběh, který mě každou chvíli překvapoval, skvělý casting na čele s neskutečně sexy Lee Pacem a vynikající znělka, na který jsem si fakt ulítala:) Tenhle seriál mě přivedl na myšlenku, jak to vlastně asi všechno bylo doopravdy a budu se shánět po nějaké historii IT, jestli něco takového existuje. A doufám, že bude tohle vydařené dílko mít pokračování - už teď se těším. ()

jajush 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nehrál Lee Pace, tak v seriálu nenajdu jediného herce, který by mě zaujal/přesvědčil (kromě snad ještě Kerry Bishé). Mackenzie Davis mi prostě do role emancipované programátorky nesedla, ačkoli jí mám ráda. Přemýšlela jsem na třemi hvězdami, zejména kvůli tématu seriálu, které není zrovna můj šálek čaje, ale také kvůli pomalejšímu rozjedu. Poslední dvě epizody mě ale přesvědčily a čtyři hvězdičky si zaslouží. P.S. Oznámení o vzniku druhé série mě nenadchlo, tohle zakončení seriálu se mi zkrátka líbilo a nevím, co tam chtějí tvůrci vymýšlet. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Skvělé! Přesně tenhle hardware a software na seriálových polích chyběl. Všichni čtyři hlavní hrdinové předvádějí bravůrní herecké výkony, obzvláště Lee Pace a Mckanzie Davis si to dávaj jako nuly a jedničky v binární soustavě. Super byly ty dějové ''držkopády'', vždycky něco dobrýho vymysleli, a poté zase nějaký problém, znovu a znovu, a pořád dokola. Jako kdyby plavali na sinusové křivce. Chci víc bitů, víc paměti, víc herzů, chci další sérii a hlavně spoustu GIGANTICKÝCH dílů. ()

chernobyl 

všechny recenze uživatele

Prožil sem to. Cítil sem s nima. Přál sem jim. Brečel sem s nima. Proklínal sem je. A nutně chci druhou sérii. V tomto období geniálních seriálů sem se zahrabal do tohoto malého rohu, kde lidi až tak moc neintrikují, raději sou tím, čím sou. A já sem si konečně prožil seriál, který není ani úchylný, ani výstřední. Je akorát kua! citlivý! ()

W.Wicki.W 

všechny recenze uživatele

Wow! Naprosto parádní a originální postavy, jež tvoří - alespoň v 1.sérii - "dokonalý" tým. Charismatem oplývající Lee Pace, který jako Joe MacMillan svými řečmi oblbne naprosto každého, umí prostě překecat a lhát na jedničku. Cokoliv pronese, je to perla a vše má dobře promyšlené, ovšem se pak taky dovídáme že není úplně "pan dokonalý", trošku mě mrzí - nebo ne že mrzí, ale spíš fascinuje přeměna jeho charakteru, po polovině 2.série stále váhám, zda je zas "vrátí" zpátky - doufám, že spíše ne... Mackenzie Davis je jako Cameron Howe dokonalá, už od začátku perlí. Pak tu máme méně se projevujícího Gordona, který je ovšem hlavní génius toho všeho a Donnu- jeho manželku.... Jeden z těch seriálů, kdy nevíte jestli pustit další díl, protože by Vás pak mrzelo, že máte o jeden "bonbonek" méně.... ale zároveň to vidět prostě musíte... 5* ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

"Člověk nemusí být počítačový maniak, ani nemusí počítačům příliš rozumět, aby si u tohoto seriálu užil." Bohužel pro ty, kteří počítačema odkojeni jsou je to přesně naopak... perfektně předvedená dobová věc... někteří měli vizi a jiní vůbec netušili která bije a o čem to vlastně kdo mluví... šílené!! Kdyby se to smrsklo do 5-ti dílů, tak to mohla být pecka! takhle tam bylo až příliš zbytečné vaty... činy a chování některých postav bylo místy až nepříjemně nelogické až protivné... vizionáři moderních technologií, skutečně bývali podivíni, ale takoví magoři, jak je tady ukazují, určitě ne! druhá série myslím je zbytečná, podle mého názoru nemá už na co navázat, bylo dobojováno a co se dělo v tomto odvětví dál je obecně známo... 44% ()

Forty- 

všechny recenze uživatele

Je to jak na hojdačke. Raz dobré, inokedy príšerná nuda. Ako pravého počítačového geeka ma tento serial prekvapivo nechytil. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Shlédla jsem celou první sérii během dvou dnů maratonu na amc. Díky za něj. Bylo to zajímavé, ne však strhující. Dost zajímavé na to, abych byla zvědavá na druhou sérii ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Po pátém díle jsem to vzdal. Vždyť to bylo k ničemu. Persóny propracované? Jak jako. Děj svižný? Ani trochu. Kulisy dobové? Snad hrací automaty - dejme tomu. I ten největší záporák byl jen velmi dobře zahraný ubožák. A ten mě asi nejvíce iritoval. Kvůli němu to vlastně vzdávám. ()

PaulCZE 

všechny recenze uživatele

Největší slabinou je fiktivní dějová linie. Nějak nechápu proč, když tu je hromada skvělých příběhů, které se opravdu v počítačovém průmyslu stali. V závěsu pak nastupují papírově trapné postavy typu přemoudřelá studentka (protože IT bylo vždycky o ženských..) a IT guru Jára atd. ()

mArtinko5MB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Computers aren't the thing. They are THE thing, that gets us to the thing. Ďalší seriál z IT, tento krát z minulosti, pilot zaujal. Uvidíme, čo prinesú nasledujúce časti. Pilot: 70%, 1. séria: 80%, 2. seria: 80%, 3. seria: N/A ()

mata77 

všechny recenze uživatele

Je to hlavne dráma o ľuďoch a nie o počítačoch, takže technickej hantírky tam veľa nie je a aj tá, ktorá tam byť musí, je úplne zrozumiteľná. Rozjazd bol síce miernejší, s každým ďalším dielom ale moja radosť zo seriálu rástla. Zároveň mi obdivuhodným spôsobom pripomenul, akou obrovskou revolúciou počítačový priemysel prešiel a koľko geniálnych ľudí mu zasvätilo život. ()

Reklama

Reklama