Reklama

Reklama

Halt and Catch Fire - PC Rebelové

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2017), 30 h 57 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

Lee Pace, Scoot McNairy, Mackenzie Davis, Kerry Bishé, Toby Huss, Scott Michael Foster, Aleksa Palladino, Jenna Bryant, D.B. Woodside, James Cromwell (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Joe MacMillan, který byl dříve zaměstnán u IBM, přesvědčí své nové nadřízené v podniku Cardiff Electric, aby vstoupili do zostřující se soutěže v oblasti vývoje osobních počítačů a použili k tomu nejdůležitější produkt jeho dřívějšího pracoviště. MacMillan ke svému velkolepému plánu najde i spolupracovníky: Gordon Clark je vynikající inženýr, kterému se dosud nepodařilo realizovat jeho revolučně nové myšlenky, což vytváří nepříjemné napětí ve vztahu s manželkou. Cameron Howe je rozmarný génius, který účastí na McMillanově ne zrovna poctivém projektu dává v sázku celou svou budoucnost. Je to příběh o vášni inovovat, o pocitu člověka, který stojí na prahu události, jež otřese světem, a chce bojovat za své cíle, ať už za ně bude muset platit jakoukoli cenu. (MGM)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (54)

verbal 

všechny recenze uživatele

Veskrze blažený retrovýlet do dob zrodu digitálním pokrokem maligně vybujeného korporátního zmrdství a následného zla virtuálních peněz, příčin to veškerých novodobých krizí, represí, lidského útlaku a mocensky oportunistických světopořádků. Dob, kdy geniálně inventivní mravenci (motor reálného pokroku) vynalézali a „geniálně“ parazitičtí zkurvenci (písek v nádrži reálného pokroku) výsledky jejich práce za almužnové drobky venture kapitálu buď urvali, a pokud to náhodou nešlo, tak alespoň ukradli, zkurvili a zašlapali do země, aby to náhodou nemařilo jejich rigidní investiční záměry, a to povětšinou do projektů jim podobných, již notně ovatěných vyjebanců či jejich příbuzných. Načež se tito vesměs dědicové Klondajků, paraziti, manipulátoři, spekulanti a ve valné většině bezpáteřní kundy nabubřele prohlašovali (a prohlašují) za vizionáře, průkopníky a blaho lidstva, přičemž to dospělo až do bodu, kdy má dnes v podstatě hrstka těchto, navíc pilně se zájmově kartelizujících, oligarchů v rukou veškeré „výrobní i komunikační prostředky“ a mohou se tak plně soustředit už jen na pasení a regulaci spotřebitelského stáda v téměř dokonalém monopolu. Já vím, že to zní trochu jako Karel. Ovšem sociální spravedlnost mám v zevním genitálu, jde jen o to, že tihle mazlíčci už úplně ztratili zábrany, a to, co si dnes veřejně dovolují, je naprostý výsměch elementární slušnosti i morálce a pasácké manýry, jaké by si svého času nelajsli ani Rothschildové nebo Rockefellerové. Každopádně toto je sqostný až uhrančivý exkurz do historie o marném boji snaživých malých IT ryb s goliášskou mašinérií strnulého kokotporátního kapitalismu, podnikajícího pod heslem „Co urveš, to urvi, co neurveš, to zkurvi!“ a jasně prokazujícím, že to, co je legální, ani zdaleka nemusí být morální, s dokonale napsanými figurkami, perfektní dobovou patinou, parádními zápletkami a kusem bouřlivých dějin vývoje lidstvo degenerujících pekelných strojů a pekelných sítí. A tak je trochu škoda, že tvůrci, asi ze strachu před potenciálními žalobami nebo stažením financí, přizdisráčsky maskovali skutečné produkty a skutečné zmrdy za nějaké přibližné fikce. Sice je téměř vždy jasné, o co a o koho šlo, ovšem napálit jim to naprudko, pohákuju si tu šestou hvězdu. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Známy Murphyho zákon "Čo sa môže pokaziť, to sa aj pokazí" (+ môj dodatok: a ak aj náhodou nie, tak si to pokazíme sami) prevedené do seriálovej podoby. Je to zábavné, poučné, napínavé, ale niečo mi tam chýbalo. Keď prídem na to čo to bolo tak sa o to určite rada podelím. Momentálne však hodnotím na 4*. ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

AMC snad ani nemůže zklamat. I tady nás čeká pozvolný rozjezd, během nějž jsou nám představeni hlavní aktéři. Charismatický Lee Pace samozřejmě dominuje a kdykoli otevře pusu a pronáší své "motivační" projevy, musí si člověk chtě nechtě vzpomenout na madmenovského Dona Drapera, který dokáže podobným způsobem prodat každou reklamu. V tomto případě jde ale o počítače a souboj o to, kdo postaví tu nejvýkonnější mašinu. Velice slibný začátek dobového seriálu zasazeného do 80. let. Pilot - 80% Během dalších dvou dílů se objevila ona pověstná závislost, AMC zkrátka ví, jak na mě a tohle vypadá na jeden z nejlepších seriálů roku. --- Neokázalé, ale parádní finále je za námi a teď už musíme jen doufat, že AMC seriálu odklepne i přes ne zrovna nejlepší sledovanost další řadu... AMC opět dokázalo, že pro něj nejsou ratingy vším a druhou sérii schválilo! 1. série - 100% Druhá řada a časový posun může zpočátku působit trochu zvláštně, ale jakmile si na změny zvyknete, už se zase vezete. Životy hlavních postav se mění a jedna pohroma střídá druhou, ale po každém pádu se otřepou a jdou dál za svým snem. Madmenovský záběr na konci série (režijní rukopis Phila Abrahama se tu zkrátka nezapře) vyloženě vybízí k pokračování. Otázkou je, zda se ho kvůli malé sledovanosti dočkáme. Holt lidi neví, co je dobré, což je věčná škoda pro diváky, kteří jsou schopni vstřebat i nemainstreamovou látku. 2. série - 100% AMC opět překvapila a odklepla další řadu. ()

romajz15 

všechny recenze uživatele

Celkově se seriál hodně podobá Silicon Valley. Tohle je trochu více o postavách a hlavní příběh je zatlačen trochu do pozadí, což není vůbec na škodu, protože všechny tři hlavní postavy jsou výborně napsané a i jejich protagonisté do toho dávají všechno. Pokud máte rádi Steva Jobse, příběh o založení Facebooku, a podobné příhody z Californie a nevadí vám, že se tenhle nikdy nestal, tak tohle je seriál pro vás. Tu desátou epizodu už si ale mohli odpustit. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Tohle nebyla jen zábava, to byla čistá zkušenost. Brilantně napsané postavy, výborný výběr herců, luxusní kamera, prvotřídní scénář i režie. Seriál mne protáhl mnoha roky a životními fázemi lidí kteří měli ten dar vymýšlet nové věci a jednoho člověka který je všechny spojil dohromady. Jestli vám technika a počítače nejsou cizí je to rozhodně bod k dobru - pakliže je to mimo váš obor či zájem, je to pořád věc, kterou bych rozhodně doporučil. Je to dojemné drama které nejde daleko pro city a totálně jsem si to užil. Žádný ze čtyřiceti dílů nebyl průměrem a každý z nich přinesl něco nového nebo jiný pohled na věc. Byla to epická jízda a bude mi to vážně chybět. Jestliže v seriálu hledáte sympatické hrdiny kteří jsou stoprocentně lidští a nešustí papírem, prostě to zkuste, věřím, že nebudete litovat. Tleskám. ()

Galerie (775)

Zajímavosti (9)

  • Některé webové stránky ze 4. série skutečně existují a částečně i fungují. V roce 2017 je vytvořilo studio AMC a jsou dostupné také v internetovém archivu Wayback Machine. Stránka o Cameron a její tvorbě je následující www.thehoweofitall.com. Internetový rozcestník Comet nalezneme na adrese www.cometlist.net. A indexovací vyhledávač Rover na www.roversearch.net. (Pavian)
  • Počítač Giant společnosti Cardiff Electric je referencí na Compaq Portable, který vznikl v roce 1983 jakožto klon IBM-PC. (Pavian)
  • Seriál je vo veľkej miere založený na histórii firmy Compaq, teda spoločnosti, zaoberajúcej sa výrobou osobných počítačov. Tú založili 14. februára 1982 v Kalifornii Rod Canion, Benjamin M. Rosen a Jim Harris. (martincba)

Reklama

Reklama