Reklama

Reklama

Nepochopená

(festivalový název)
  • Itálie Incompresa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Devítiletá Aria se těžko vyrovnává s bouřlivým rozchodem svých rodičů. Oba jsou úspěšní a slavní, a pro oba je jejich dcera stejně nepohodlná. Zatímco její dvě nevlastní sestry si umějí naklonit svou přizpůsobivostí jedna otce, druhá matku, Aria není vítána ani v jedné z rozdělených domácností a každou chvíli s taškou a s černým kocourem putuje mezi nimi. Známá herečka a od roku 2000 i režisérka Asia Argento situovala příběh dívenky, která si přes všechny své potíže zachovává čistotu, do osmdesátých let a nepopírá, že leccos v něm připomíná její vlastní zkušenosti. Odmítá ale připustit, že jde o autobiografii. „Které dítě se nikdy netrápilo pocitem, že je nepochopené a že ho rodiče nemají rádi?" namítá. Film, uvedený v sekci Un certain regard v Cannes, vzbudil pozornost svým expresivním stylem i výkonem Giulie Salernové v roli malé hrdinky. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Zajímavosti (2)

  • Režisérka Asia Argento odmítá tvrzení, že film je její autobiografie. (Terva)
  • Film měl soutěžní premiéru na Filmovém festivalu v Cannes 2014. Nezískal však žádnou cenu. (Terva)

Související novinky

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Matteo Garrone opouští realitu

Matteo Garrone opouští realitu

25.05.2014

Stále silnější mezinárodní renomé výrazných italských tvůrců jsme tu již nedávno zmiňovali v souvislosti s novým hvězdně obsazeným filmem Paola Sorrentina, který se již dva týdny natáčí a došlo ke… (více)

Reklama

Reklama