Reklama

Reklama

Tokyo ESP

(seriál)
TV spot
Japonsko, 2014, 4 h 48 min (Minutáž: 24 min)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Tokyo ESP sleduje príbeh bežnej školáčky menom Rinka Urušiba, ktorá svoj čas okrem štúdia investuje do prác na čiastočný úväzok, aby pomohla uživiť nie veľmi majetnú domácnosť, ktorej členmi sú iba ona a jej otec. Všetko sa však razom zmení krátko potom, ako zazrie tučniaka a niekoľko svetielkujúcich rýb, plachtiacich oblohou. Vďaka kontaktu, ku ktorému dôjde medzi Rinkou a jednou z týchto rýb, sa v Rinke náhle prebudí nezvyčajná schopnosť prechádzať cez neživé predmety, čo spustí kolotoč nepredvídateľných udalostí. Krátko po tom, ako spozná rovesníka menom Kyotaro Azuma, ktorý sa dokáže premiestňovať, sa rozhodne, že svoje novonadobudnuté sily využije proti zneužívaniu moci, ktorým je Tokyo nasiaknuté viac, než sa môže zdať. V každom prípade však netušia, že v meste sídli organizácia s omnoho temnejšími zámermi, nehovoriac o tom, že ovláda rady ľudí s rovnako neobyčajnými schopnosťami. (HDeer)

(více)

Recenze (5)

Starletka 

všechny recenze uživatele

Tohle byl opravdu děs běs a fakt ani nevím, proč jsem se na to dívala až do konce. Tisíckrát omílané téma lidí se superschopnostmi ala X-Men by mi ani tak nevadilo, kdyby tohle dílko nabídlo i něco aspoň trochu originálního nebo zajímavého. Což se bohužel nestalo. Tohle je jenom mlátička plochých postav a i ty, které se na začátku zdály zajímavé, jsou nakonec nepropracované a nudné. "Děj" je směšně jednoduchý, milostná zápletka nefunguje, záporák je trapák, opening s endingem mě taky moc nezaujali... No prostě nuda. 3/10 ()

Mafian 

všechny recenze uživatele

Vůbec poprvé jsem narazil na anime, jehož začátek i konec stojí za hovno, přestože má ucházející průběh. Je to tak, pokud měl pilot člověka navnadit na další sledování, výrazně se minul účinkem. Druhý díl, který již začíná vyprávět, ne příliš dobře animovaný ani dějově komplikovaný, příběh, je konečně trošku zajímavým (nejen, že začínáme ve zvláštní erotické scéně), ačkoliv, díky svítícím rybám, i trochu, pro nezkušeného diváka, podivně se jevící. Následuje několik dílů, začínajících celkem povedenou znělkou, které dobře budují zápletku a ukazují několik docela sympatických a zajímavých postav. (Fakt je tam chlap v kostýmu pandy? Tak to jsem nežral.) Jenže výtek je zde hned několik, od nefungujícího milostného trojúhelníků (obě dívky jsou ucházející, ale nechápu jejich zájem o toho chlapce, který, ač není nesympatický, neoplývá, kromě naivity a schopnosti teleportace, ničím zvláštním), přes přílišnou jednoduchost děje, až po přehršel nesmyslů (kdo byl chlápek na konci a co měl, kurvafix, znamenat ten pelikán?). Suma sumárum, oko vám to (možná, záleží na tom, jak jste nároční diváci) nevypálí, ale Tokyo ESP se řadí mezi odpočinková díla na jedno zkouknutí, od kterých nelze nic velkého očekávat... ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto během dnešního rána, někdy si říkám, že poslední dobou v ranních hodinách, kdy nemůžu spát, sleduji tolik filmů a anime, jako nikdy. Ten tučvták (no, tučvták!) mě neskutečně štval. Věčně žral ryby. Začátek slibný, ale příběh... no, takový horší průměr. Některé díly se mi líbily, jiné byly utrpení. Takže za mě za horší 3*. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Trochu to mě to připomnělo seriál Heroes. Ale strašně tohle anime zabíjí ty trapná zvířata a závěrečné souboje. Ale koukal jsem se na to rád, slabší 3*. ()

Reklama

Reklama