Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdánlivě empatická a laskavě vyhlížející učitelka manipuluje prostřednictvím svých žáků jejich rodiči za účelem osobního obohacení, ať už v podobě materiálních výhod, či dokonce vidiny milostného poměru. Nejen z obavy o prospěch svých milovaných dětí většina rodičů třídní učitelce základní školy podléhá a poskytuje jí nejrůznější služby, dárky a jiné pozornosti. Najdou se však tři rodiny, které se rozhodnou učitelce vzepřít a stávající situaci se společně s ředitelkou školy pokusí zvrátit na konspirativní třídní schůzce. Děj strhujícího a velmi aktuálního snímku o síle lidského charakteru inspirovaného skutečnou událostí se sice odehrává na začátku 80. let, ale jde o příběh univerzální, který by se mohl odehrát kdekoliv a v jakékoli době, neboť zkorumpovanost, stejně jako malost a vypočítavost vládnou světem bez ustání. (A-Company CZ)

(více)

Diskuze

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Je to tendenční, jak je u tandemu Hřebejk-Jarchovský zvykem? Má cenu na to vůbec koukat? Myslím, že ti dva už se od svého vyčpělého tématu už nikdy neoprostí.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

hippie2222

Jsi stejný kretén jako bolševici. Někdo napíše něco, co ti nejde pod frňák, navíc píše o současnosti, takže jeho názor na komunisty nebo komunismus neznáš, hned obhajuje bolševismus a má své soudruhy. Ty něco mel o bolševicích, když se projevuješ stejně jako oni - kdo nejde s námi, jde proti nám. V praxi - kdo nechválí to, co tobě se líbí (a kapitalismus má zákonitě své chyby, nedostatky, psát o nich nerovná se automaticky kritika), obhajuje automaticky to, co má být protiopólem.

Jako by za socialismu někdo napsal, že v SSSR je v zimě kosa jako kráva a mají tam málo barevné žigulíky, tak by z něj bolševici tvého typu udělali imperialistického agenta, protože nadšeně nehýká na povel a dovolí si něco kritizovat.

na příspěvěk reagoval hippie2222

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

dunos

To proto, že dneska se necenzuruje, takže se k tobě dostane naprosto vše, co chceš, aby se k tobě dostalo. To pozitivum socialismu, které uvádíš, bylo pozitivem prostě proto, že oproti současnosti byla tak setina toho, co se k tobě mohlo dostat. Jak pokud jde o bludy, tak o fakta.

Taky proto, že dneska je jiná doba, jiné možnosti, všeho je víc, včetně bludů, takže z toho socialismus vychází vítězně, byly jen dva televizní programy (dlouho jen jeden) a pár plátků, které psaly totéž. Ale to nebylo proto, že socialismus vlastně nebyl tak špatný, ale právě proto, že socialismus byl tak špatný a člověk byl odkázán na minimum, a to minimum ještě bylo cenzurováno těmi nahoře.

Kdyby byl socialismus dnes, tak těch bludů a vymývání hlav je mnohonásobně víc, než je dnes. A navíc, nebudeš mít možnost najít si to, co cheš ty, tam, kde chceš, protože bys od toho byl odstřihnut. Z toho plyne, že i přes bludy a dezinformace (čímž netvrdím, že bludy a dezinformacemi nazývám totéž, co máš na mysli ty) současnosti to je pořád o poznání lepší než za socialismu. A bylo by to o poznání lepší, i kdyby se za socialismu nehlalo, "jen" zamlčovalo. Protože za socialismu jsi neměl svobodu ve vyhledávání informací jako máš teď, a hlavně jsi neměl v tom, co sám šíříš. Tenkrát bylo často trestné i hlásání pravdy, faktů, dnes není trestné ani hlásání hovadin a bludů.

Uživatel Castrator smazal svůj příspěvek.

dunos

dunos (hodnocení, recenze)

Za bývalého režimu sa masírovali hlavy bludmi a dezinformáciami. Keď to porovnám s dnešnou dobou tak to boli iba kvapky v mori. 

 

Vskutku úbohé ako sa dnes nacisti snažia zo všetkých možných strán vygumovať už aj tak dosť prázdne hlavy. 

na příspěvěk reagoval Castrator, Castrator

Ivoman

Ivoman (hodnocení, recenze)

hippie2222

To že nazvu kapitalismus pravým jménem a Havla taky, hned tebe štve a nazýváš mě soudruhem ?

:-D

Fakt jsi mě naštval.

:-D

Soudruh jsem nikdy být ani nemohl, protože díky svému věku bych to nestihl.

To co jsem napsal bylo myšleno globálně, protože u mě dobrý.

;-P

Ale štvou mě hovada, který se stále snaží mladým cpát do hlavy, že tohle je skvělý život a že za komančů bylo strašně hrozně a hnusně a že naši republiku osvobodila udatná americká armáda vrahů a looserů.

V Americe se sešlo největší zlo světa, pravý američan vlastně neexistuje, vždy to bude potomek evropana, australana nebo afričana, ale to ti největší zmrdi se tam sešli a celý svět z nich má strach. Jsou to jen největší vrahové světa s největší mocí, kterou jim celý svět stále dává do rukou. Jen strašením, zastrašováním a vražděním jsou z ameriky světový fízláci. Nikdo se je o to neprosil. Pár dnů před koncem války u nás, v naší republice zavraždili stovky ba tisíce lidí a například ti zasraní Plzeňáci s krátkou pamětí jim ještě tu posranou řiť lížou a lezou do ní. Plzeňáci jsou u mě největší ubožáci a retardi republiky. Nablít jim všem do rypáka patří.

 

A teď se klidně poser.

 

:-DDD

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Ivoman

No, klidně se vztekni, doba tvoje a tvejch soudruhů nenávratně skončila. Tady už vám pšenka nepokvete a jsem za to rád. A když jsi tak neschopnej a tupej, že ani dnes nemáš jistou slušnou práci, tak si to užij - dobře ti tak. Čím hůř se arcizmrdům (tvůj výraz) obhajujícím bolševismus dneska daří, tím větší moje radost! Pa.

na příspěvěk reagoval Ivoman, Castrator

Ivoman

Ivoman (hodnocení, recenze)

hippie2222

Tisíckrát lepší ?

Co jsi byl za komančů ? Kulak nebo co ?

:-D

Zařídit život po svým ? To je co ? Být zadluženej až po kokota a bát se, že přijdeš o práci, protože někomu jebne a zruší firmu ? Nebo být "pan živnostník" a krást kudy chodíš ?

Držet pysk a držet krok musíš dneska. Pak ti dají nažrat a nechají tě na pokoji.

To co vykřikoval ten arcizmrd Havel nikdy nebyla, není a nebude pravda a on to moc dobře věděl hajzl zkurvenej bolševickej udavačskej . 

na příspěvěk reagoval hippie2222

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Rewol

Ale notak, já nemám na mysli žádnou mediální propagandu, já mám na mysli autentický výroky lidí z bezpočtu internetovejch diskusí. A tam to nacházím dnes a denně, žádná lež.

A srovnávat situaci v médiích tehdy a dnes - a klást při tom prakticky rovnítko - to snad ani nemůžeš myslet vážně. Dnes máš milión zdrojů informací, jakoukoli mediální masáž si můžeš - když si dáš práci - nastudovat i z jinejch pramenů a přemejšlet o skutečným sdělení. Demagogii můžeš odhalit, můžeš ji pojmenovat a můžeš ji i mediálně napadnout. Co z toho tenkrát bylo možný? Dnešní doba je i se vším svinstvem (který nese a nesla každá doba, co je člověk člověkem) tisíckrát lepší než to, co nám tu uchystaly ty rudý svině. Už jen proto, že si můžeš zařídit život zcela po svým a současnou moc k tomu vůbec nepotřebuješ (a můžeš ji přitom kritizovat až do alelujá).  Tenkrát jsi tak akorát mohl držet pysk a jít s nima, pak ti dali nažrat a nechali tě na pokoji (kdekomu to stačilo). 

na příspěvěk reagoval Ivoman

Rewol

Rewol (hodnocení, recenze)

hippie2222

Kopírované zo Zaujímavostí: Scenárista Petr Jarchovský vychádzal z príbehu, ktorý sa skutočne stal začiatkom 70. rokov.

-

Obávam sa, že aj keď to možno vyzeralo ako "vykonštruovaný príbeh", tak veľa z toho čo sa vo filme objavilo sa aj reálne stalo, resp. tie príbehy mali reálne podklady. Áno, tá doba bola taká a ten film by som povedal, že až "mrazivo" tú dobu pripomenul. Z toho filmu som bol až neskutočne "nasratý". To čo sa odohrávalo v triede, kde boli rodičia bolo skutočne "reálne" a poplatné tej dobe, ľudia naozaj takto reagovali...

-

Citujem: "místo toho bylo bolševikům odpuštěno a dnes se po nich kdekomu stejská..."

Sorry, ale toto je úplne hlúpe a nekompetentné klišé, ktorým sa snaží manipulovať súčasná mediálna moc. Je to LOŽ. Nejde tu o žiadne "stejskání", ako by to chceli poniektorí boľševikobijci prezentovať. Ak je dnes niečo skutočne porovnateľné s dobou minulou, tak je to miera klamstiev a manipulácií, ktoré tak u vás v Česko ale aj u nás na Slovensku dokážu vyprodukovať médiá a politici. Propaganda a demagógia súčasných mediálnych "mágov" je v mnohom ešte agresívnejšia a viac manipulatívna a lživá než bola propaganda a demagógia za boľševika.To je to, čo si ľudia uvedomujú a proti čomu sa ozývajú. No manipulátori to prekrúcajú, akože sa tým nespokojným so súčasnou propagandou a demagógiou "stejská" po boľševikoch - to je LOŽ.

na příspěvěk reagoval hippie2222

futuregm

futuregm (hodnocení, recenze)

Věta: "Она работает в лабораторию" byla použita záměrně, aby bylo poukázáno na jazykovou nekompetenci učitelky, nebo se jedná o filmovou chybu ze strany tvůrců? 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

zdenoeddie

zdenoeddie (hodnocení, recenze)

Je smutne, kolko z toho prezilo do dnesnej doby. Pan ocko je podnikatel, a synacek si moze robit co chce.

Ivoman

Ivoman (hodnocení, recenze)

hippie2222

Se divíš že se stejská ? V každé době a v každém režimu je něco dobře a něco špatně. Tato doba a tento režim má taky své MOUCHY.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Nemůžu si pomoct, ale připadá mi ten příběh trochu moc vykonstruovanej. Taková karikatura, divadelní fraška. Ale dobře, film je to slušně udělanej a já mu dám 4 hvězdy. Leč - filmaři se už s komunistickou minulostí vyrovnali mockrát a mockrát dobře. Už je zbytečný točit další snímky, společnost se s ní vyrovnat nechce a tak ani nikdy nevyrovná, místo toho bylo bolševikům odpuštěno a dnes se po nich kdekomu stejská. Filmový štáby s tímhle nic neudělaj. A tak by asi bylo skutečně dobrý pustit se do problémů a dramat dneška. Určitě jich není málo, jen to chce mnohem víc odvahy.

na příspěvěk reagoval Ivoman, Rewol

palox

palox (hodnocení, recenze)

Po perinbabe druhy najlepsi slovensky film. Suku triednu ucitelku som mal aj ja, bezdetna sadisticka mrtcha, dokonca sa hlavnej postave podobala aj vizualne :D

Uživatel Mire smazal svůj příspěvek.

Uživatel silentname smazal svůj příspěvek.

stow

stow (hodnocení, recenze)

YumiOkami

Zle som sa vyjadril. Nemám rád nadabovaných slovenských alebo českých hercov, keď už poznám ich hlas ;)

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

BigDeal

hovno, meles hovna. Hrebejk vyplodil sice Pelisky, ale to uz je nejakch X rokov. Potom vyplodil aj "nadhery" ako Libanky 2013, Zakazane Uvolneni. Hrebejk je bridil a polojebly naruseny  picus!   To mi nik nevyhovori. 

PS som cechoslovak, cestina nerobi problemy 

stow

stow (hodnocení, recenze)

Dadel

Ďakujem obom za reakciu :) Tak super, už som sa nachvíľu bál, ale teraz sa teda do kina teším a som zvedavý, aké to bude.

na příspěvěk reagoval YumiOkami

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

BigDeal

Když bys prolez pár diskuzí na netu, zjistil bys, kokain a heroin se míchat nemá. Dej si příště radší čistej perník, budeš potom zábavnější:)

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

řekl člověk, který dal pět hvězdiček filmu Labyrint: Útěk :))))))))

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

BigDeal

A to se z něho mám posrat? Je to člověk jako my a sere stejně smradlavé hovna jako my. A když točí sračky, tak se na to grcat bude. Tečka.

BigDeal

BigDeal (hodnocení, recenze)

Čakal by som, že keďže sú ľudia na ČSFD filmoví fanúšikovia, budú si viac vážiť filmovú produkciu. Namiesto toho tu vidím len grcanie na domáceho režiséra, ktorý vám dal jeden z najlepších filmov vašej kinematografie. Mali by ste sa hanbiť! Navyše nadávate na film ešte predtým než ste ho videli, pretože vám nevonia téma. Tu už asi nejde o rozoberanie kvalít filmu - tu ide o to, že vám niekto kritizuje nedotknuteľné Rusko. Normálne začínam mať pocit, že je tu dnes viacej ruských zaslepencov ako za komunistov. A presne to je dôvod, prečo sa stále točia filmy z doby spred 27 rokov. Pretože systém možno spadol, ale mentalita mnohých ľudí zostala. A je ich stále viac a viac. A to je sakra desivé.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Sabrewulf, vegetol.mp, Martin741

konvicce

konvicce (hodnocení, recenze)

Možná to bude nominované na oscara, tam rádi anti komunistickou a proti ruskou rétoriku.

konvicce

konvicce (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

Není to úchylka, je to prostě jen velmi laciný populismus. Ještě dlouho bude in kopat do komančů a ještě dlouho tyhle filmy budou vypadat skoro jak na politickou objednávku.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Dadel

Jsi dobrý, poslechl Tě. Teď mu ještě napiš, aby smazal své hodnocení a komentář k Učitelce, i když obojí pod jiným nickem (Karlos80).

Croft

Croft (hodnocení, recenze)

Fašista Hřebejk nazval voliče Zemana, rudohnědá prasata! Ted ještě na hlavu jarmulku, pane "umělče", aby hnědé svině měly radost!

na příspěvěk reagoval Dadel

Madelein

Madelein (hodnocení, recenze)

Tak to hledím - film Jana Hřebejka, a nehraje tam Geislerová (!!!), Macháček, Holubová a spol.? No toto!

Související novinky

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

19. Kino na hranici = kino pro mě

19. Kino na hranici = kino pro mě

22.04.2017

Jarní filmový maratón nad hraniční řekou Olší se blíží. Devatenáctá těšínská mezinárodní filmová přehlídka Kino na hranici, která se každoročně koná na přelomu dubna a května v Českém Těšíně a… (více)

Nominace pro 24. ročník cen Český lev

Nominace pro 24. ročník cen Český lev

18.01.2017

České lvy letos budou velkým česko-britským duelem. Masaryka se 14 nominacemi totiž vyzve na souboj Anthropoid s 12 nominacemi, jimž v hlavní kategorii sekunduje Rodinný film, Hřebejkova Učitelka a… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama