Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdánlivě empatická a laskavě vyhlížející učitelka manipuluje prostřednictvím svých žáků jejich rodiči za účelem osobního obohacení, ať už v podobě materiálních výhod, či dokonce vidiny milostného poměru. Nejen z obavy o prospěch svých milovaných dětí většina rodičů třídní učitelce základní školy podléhá a poskytuje jí nejrůznější služby, dárky a jiné pozornosti. Najdou se však tři rodiny, které se rozhodnou učitelce vzepřít a stávající situaci se společně s ředitelkou školy pokusí zvrátit na konspirativní třídní schůzce. Děj strhujícího a velmi aktuálního snímku o síle lidského charakteru inspirovaného skutečnou událostí se sice odehrává na začátku 80. let, ale jde o příběh univerzální, který by se mohl odehrát kdekoliv a v jakékoli době, neboť zkorumpovanost, stejně jako malost a vypočítavost vládnou světem bez ustání. (A-Company CZ)

(více)

Recenze (633)

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Až z toto zamrazí. Hezky natočeno s vhodně vloženými flashbacky. Celé hodně neuvěřitelné navíc když jsem si jako žák ZŠ sám prošel poslední roky totality... ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Vydarené, veľmi vydarené. Zuzana Mauréry zahrala úlohu učiteľskej zmije výborne, paradoxne detské výkony pôsobili dôveryhodnejšie ako dospelácke. Tie mi prišli strojové, miestami priveľmi divadelné, výnimkou bol Martin Havelka v postave Bindera. V globále to však bol zaujímavo a na naše pomery až netradične spracovaný film, ktorý neprešľapuje na mieste, ale sa primeraným tempom posúva. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Objektívne za silné 4*, lenže o to väčší je šok, že niečo tak filmársky kvalitné vzišlo z toho nášho Slovenska. Sympatickí herci na čele s vynikajúcou Zuzanou Mauréry a dej, ktorý parádne odsýpa. sú hlavnými devízami Učiteľky. Škoda len toho konca, kde mohli tvorcovia ozaj omnoho silnejšie pritlačiť na pílu. PS: porovnanie s dvanástkou rozhnevaných mužov je skutočne na mieste. ()

Mngwa 

všechny recenze uživatele

Typická hřebejkovská fraška - černobílý scénář, patos a podprahový virtue signalling. Jako vždy u tohoto režiséra mám opět pocit, že se mi někdo snaží hustit něco do hlavy a na tento pocit jsem silně alergická. Asi se moc tlačilo na pilu. Panu Hřebejkovi doporučuju podívat se na opravdu zajímavé, nápadité a napínavé filmy z období totality, aby viděl jak se to dělá a netočil tyhle pohádky. Namátkou: Fair play, Pouta, Životy těch druhých. To jsou filmy, u kterých mě mrazilo po zádech a ke konci jsem napětím ani nedýchala .. tady mě mrazilo maximálně tak z pocitu trapnosti. ()

Axi 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před filmem, kterému jsem dala 5 hvězd a je z roku 2016! Nové filmy mě většinou neberou, ale tento mě vážně dostal! Učitelka ve mně vyvolala veškeré emoce a během filmu jsem projevila vztek, smutek, odpor, bojovnou náladu, proběhlo dokonce i stopování filmu s následnou diskuzí o nespravedlnosti a hnusu, který v dané době vládl (né všude samozřejmě) a člověk s tím nemohl absolutně nic udělat. Hlavní postavu jsem si dokonce přirovnala k určité osobě ze svého okolí, je jí tak podobná – ve všem! ()

TSZ 

všechny recenze uživatele

Téma si Hřebejk znovu vybral zajímavé, ale nemohu se opět ubránit dojmu, že televizní zpracování by mu slušelo mnohem víc. Stále platí, že natočit kvalitní film pro kina je pro režiséra v jeho aktuální formě dost nereálné a i když musím uznat, že náročnější formu vyprávění zvládl poměrně slušně, na opravdovou kvalitu se jeho filmy dívají z hodně velké dálky. ()

crashy 

všechny recenze uživatele

Som milo prekvapená zo Slovenského počinu. Návrat do minulosti a zároveň smiech cez slzy, že sa po toľkých rokoch nič nezmenilo. Dokonca mi to pripomenulo moje detstvo, keď ma učiteľka šikanovala. Chvála bohu, že ma to nepoznačilo. Dúfam! :) Bolo však milé pozerať sa na veci, ktoré sme kedysi mali doma myslím asi všetci. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Hřebejk se zase vyznamenal po dosti filmů ,konečně film co má nějakou tu hlavu a patu.Herecké obsazení bylo dle mého názoru ,přímo skvělé.Děj se odehrává v 80 .let .Herečka Zuzana Mauréry ,kterou sem nevím to zcela jistě ,viděl poprvé na plátně ,tak svoji roli zahrála přímo skvěle.Kdo ví co nám Hřebejk naservíruje příště . 80% ()

speedy7929 

všechny recenze uživatele

Nie som práve fanúšikom slovenskej filmovej scény, no musim priznať ako ma tento film zaujal. Námet a tématika učiteľstva z komunistických čias boli dobrou voľbou pre pobavenie, zaujatie alebo pripomenutie. Veľké plus filmu je skákanie v časových osách a dobrá orientácia v deji. Potešujúce bolo aj obsadenie, kde konečne nehrali všetci najznámejší herci našej krajiny.. /75% ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Mé očekávání bylo velké, tím spíš mě výsledek příliš neuspokojil. Sám film je velmi vlažný, drží se zpět a bez zásadní konfrontace, tím pádem na mě nefunguje a trochu se rozpadá na jednotlivé epizody rodičů a jejích dětí. Učitelka byla chladnokrevná navenek flegmatická svině, ano, ale nicmoc z toho. Naopak alespoň uspokojila vizuální stránka. Herecky potěšil především Martin Havelka. Ale myslím, že jsem čekal něco jiného. 60% ()

Atjov91 

všechny recenze uživatele

Tenhle film u mě vyvolal emoce jako už dlouho žádný jiný. Zaslouženě plný počet. Jinak všem podlejzákům a patolízalům, běžte víte kam!!! ()

bond77 

všechny recenze uživatele

Dokoukal jsem slovenský film Učitelka, stojí za ním osvědčené duo Jan Hřebejk a Petr Jarchovský. Spíš než zhrození nad celou normalizací mi to přišlo celé směšné - jak si může obyčejná soudružka učitelka a zároveň totální fúrie (neříkám, že všechny učitelky jsou takové :-) ) takhle hrát s dětmi a jejich rodiči. Jenže holt byla taková doba a lidé se báli. Těžko se vcítit do hlavních hrdinů, když naše generace normalizaci nezažila. I konec je všeříkající - "Dobrý den děti, jsem vaše nová paní učitelka. Každý se teď postaví a řekne, kde pracuje, nebo podnikají jeho rodiče." ()

Související novinky

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

19. Kino na hranici = kino pro mě

19. Kino na hranici = kino pro mě

22.04.2017

Jarní filmový maratón nad hraniční řekou Olší se blíží. Devatenáctá těšínská mezinárodní filmová přehlídka Kino na hranici, která se každoročně koná na přelomu dubna a května v Českém Těšíně a… (více)

Nominace pro 24. ročník cen Český lev

Nominace pro 24. ročník cen Český lev

18.01.2017

České lvy letos budou velkým česko-britským duelem. Masaryka se 14 nominacemi totiž vyzve na souboj Anthropoid s 12 nominacemi, jimž v hlavní kategorii sekunduje Rodinný film, Hřebejkova Učitelka a… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama