Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci 14. století jsou Země Koruny české zmítány tyranií a násilím. Jan Žižka a skupina jeho žoldnéřů jsou najati na ochranu králova zástupce. Jan prokáže skvělé strategické a bojové schopnosti. Následně je pověřen službou pro samotného krále, Václava IV. Zemi ale ve skutečnosti ovládá Jindřich z Rožmberka, nejbohatší velmož království. Jan dostává další delikátní úkol: unést Rožmberkovu snoubenku Kateřinu. Tím se nevyhnutelně zaplétá do vysoké politiky. Od té chvíle nemá na vybranou. Musí bojovat. Janovy žoldácké hodnoty se otřásají v základech. Vášeň, vina, chtíč i pomsta se stávají hnací silou jeho boje za spravedlnost a rovnoprávnost obyčejného lidu. V této době se z nájemného žoldnéře stává legenda. Rodí se vojevůdce, který bude bojovat za vše, v co věří. Historický film Petra Jákla vypráví o počátcích husitského vojevůdce Jana Žižky na pozadí bouřlivých událostí roku 1402. (Bioscop)

(více)

Diskuze

lukisek179

lukisek179 (hodnocení, recenze)

mchnk

No vím o tom málo, ale zkusím to říct ve zkratce..
Takže film připravuje od roku cca. 2013.
Námět udělal Marek Dobeš(scénář Kajínek)
Scénář: Petr Bok, Petr Jákl..
Spolupráci na scénáři má historik profesor Jaroslav Čechura. Chce to mít historicky správně. Ale pravdu stejně nikdo přesně neví.
Má to být o mládí Jana Žižky, kdy se spekuluje, že byl lapka, nájemný žoldák, propojený s politikou, je to jeho vývoj, jak se stal později vojevůdcem.. hledá svojí cestu a jde si za svým cílem.. Zdroj.. Idnes.cz 
Rozpočet prý bude okolo 80-100 milionů...
A že je to o jeho mládí, tak se ušetří za velké bitvy..
ale prý si nechávají autoři otevřená vrátka, že kdyby to bylo úspěšný, tak natočí pokračování, kdy už budou ty velký bitvy a kdy bude vojevůdcem.
Hlavní hrdina bude ze zahraničí, protože se to Jáklovi vyplatilo s Kajínkem. A castingy bude dělat zase po celé střední Evropě. 

na příspěvěk reagoval helianto

helianto

helianto (hodnocení, recenze)

mchnk

Hele, víš jak je to tady s přiřazováním žánrů ... Nebo možná nevíš :o))) Každou chvíli to někde opravuju ... :o)))

A psychologické sondy bych se v Jáklově případě vážně neobávala ...

mchnk

mchnk (hodnocení, recenze)

helianto

že by to pojal jako psychologickou sondu do Žižkovi mysli trvající přes dvě hodiny? to by moc akční nebylo...

 

lukisek179:takže tam nebudou bitvy a Žižku nebude hrát Čech? Co ještě Petr prozradil?

na příspěvěk reagoval helianto, lukisek179

helianto

helianto (hodnocení, recenze)

lukisek179

To bylo myšleno jako vtip - když už to má ten žánr "akční", tak že by to chtělo pořádného tvrďáka hrdinu. Osobně budu, samozřejmě, radši, když hlavní roli bude hrát někdo, kdo opravdu hrát umí. A fakt bych byla i ráda, kdyby to byl zajímavý film s jiným pohledem na Žižkovskou legendu. Ale jsem trochu pesimistická ...

helianto

helianto (hodnocení, recenze)

-Dawe-

Že by měl pan Jákl smlouvu se sponzory uzavřenou ve stylu - na každých deset minut filmu dostaneš tolik a tolik peněz? Pak by to byly jednoduché propočty ... :o)))

helianto

helianto (hodnocení, recenze)

PetrPan , mchnk

Vzhledem k tomu, že to má být akční film, viděla bych to tak, to nijak extra "česat" nebude a čím drsnější, tím líp. A Landa jako Žižka, no, to by byl akční hrdina par excellence :o) Jedno životopisné "drama" - Kajínka - už Jákl na svém kontě má a nakonec ty jeho filmy nejsou až tak špatně tady hodnocené. Rozhodně to bude zajímavé, jak se to vyvrbí ... :o)))

na příspěvěk reagoval lukisek179

mchnk

mchnk (hodnocení, recenze)

PetrPan

náhodou Landa má k Husitství velmi vřelý vztah...ale na dnešního Žižku jsem vážně zvědavej - jen doufám, že si pásku přes oko nedá sám režisér :)

na příspěvěk reagoval helianto

PetrPan

PetrPan (hodnocení, recenze)

helianto

No, súdruh Žižka bude v Jáklově podání určitě pořádný drsoň, takový Daniel Landa  jako jeho představitel se přímo nabízí :-) Narval by křižáky do mišelinky, tahat pneumatiky! Hajzly katolický! :-)

na příspěvěk reagoval mchnk, helianto

helianto

helianto (hodnocení, recenze)

mchnk

No, na Husa jsem dost zvědavá, přiznávám ...

 

A já bych to viděla v barvách ... Skřetí bitevní scény z Pána prstenů, to bude nic ve srovnání s tímhle ...

 

Ne, na chvilku vážně ... Možná jsme zaslepeni Vávrovým historickým pojetím. Je to akční část českých dějin, proč to nezkusit jinak. Nevím, jestli na to Jákl bude mít, ale třeba bude dost chytrý na to, aby si vzal do teamu schopné lidi ... Naděje umírá poslední ... :o)))

helianto

helianto (hodnocení, recenze)

reich

No, rozhodně myslím, že to bude ojedinělý projekt v dějinách naší kinematografie. Pokud se uskuteční... Ale myslím, že Jákl má takové konexe, že ano ...

na příspěvěk reagoval mchnk

mchnk

mchnk (hodnocení, recenze)

helianto

je tedy jasné, že s Husem od Jiřího Svobody to nebude mít nic společnýho...

 

Jako křižáka si ho dovedu představit, dokonce i jako nějakého řejžu komparzu, kterýho tu nejspíše bude dost, ale na židli režisérské ne, ale kdo ví...talent může mít spoustu podob. Bitvy by mohly být povedené - když akční, tak ať padaj hlavy! .)

na příspěvěk reagoval helianto, lukisek179

reich

reich (hodnocení, recenze)

No tak na tohle jsem fakt zvědavý! Obzvlášť na herecké obsazení!

na příspěvěk reagoval helianto

helianto

helianto (hodnocení, recenze)

mchnk

Chápeš to zcela správně ... Já myslím, že takového Jana Žižku jsme tu ještě neměli ... To bude něco ... :o))) Thriller nejtemnější ... :o))) Historických zpracování tohoto tématu už tu bylo ... Tohle bude nový pohled :o)))

na příspěvěk reagoval mchnk, PetrPan

mchnk

mchnk (hodnocení, recenze)

helianto

právě, to je určitě jeho práce - kaskadérská celebrita, fungujicí jako prvořadý komparzista a herec třetí řady, se pouští do projektu o Janu Žižkovi...chápu to správně? :)

na příspěvěk reagoval helianto

Kokotek230mm

Kokotek230mm (hodnocení, recenze)

Teď se chystám na Ghoula a  začínám Jáklovi přicházet na chuť.Kajínek vůbec enbyl špatnej thriller na ČR kinematografii a tak mu držím palce , ať zůstane na téhle vlně a nesklouzne někam na dno ke klasickým Českým reži - sérům

na příspěvěk reagoval Žralok

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

Na tenhle projekt jsem hodně zvědavej. Uvidíme jak se to bude nadále vyvíjet. Jáklovo reijní prvotina - Kájínek - dopadl dobře. Jsem zvědavej na Žižku.

Související novinky

Finále Plzeň 2022 se blíží!

Finále Plzeň 2022 se blíží!

22.09.2022

Už po 35. se uskuteční filmový festival Finále Plzeň. Oslavy českého filmu budou v západočeské metropoli probíhat od 23. do 28. září. Během šesti festivalových dní můžete zhlédnout největší trháky… (více)

ČSFD Award pro Bena Fostera

ČSFD Award pro Bena Fostera

08.09.2022

Při příležitosti uvedení nejdražšího českého filmu do kin přinášíme všem filmovým fanouškům radostnou zprávu o udělení “ČSFD Award” americkému herci Benu Fosterovi, představiteli Jana Žižky. Foster,… (více)

Krásné Vánoce a PF 2022!

Krásné Vánoce a PF 2022!

24.12.2021

Přestože bylo letos velkých filmů obecně méně, protože kina začali otvírat až na konci května a Tomu Cruisovi se ještě nechtělo riskovat s Mission: Impossible 7 a Top Gunem, dočkali jsme se několika… (více)

Michael Caine oznámil konec kariéry

Michael Caine oznámil konec kariéry

16.10.2021

Aktualizace: Tak se zdá, že se herec těšil na důchod předčasně. Později svá slova změnil a jeho zástupce potvrdil, že hodlá pracovat i nadále.   Původní zpráva: Smutná zpráva z britských ostrovů.… (více)

Reklama

Reklama