Reklama

Reklama

Johnny Express

(festivalový název)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Sci-Fi
Jižní Korea, 2014, 5 min

Režie:

Kyungmin Woo

Scénář:

Kim Jisang

Obsahy(1)

Nejlepší zásilková služba ve vesmíru. Balíček je třeba doručit stůj co stůj. (Jezinka.Jezinka)

Recenze (42)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tak tu zásilku od Johnny Expressu expresně ruším, protože jsem hrdý Pozemšťan a svou Zemi si snad dokážeme zničit sami. Přesto se mi tento způsob doručování líbil a všem fialovým jednoočákům přeji, aby si našli lepší místo k bydlení. Třeba ČR letos nabízí 1.500 míst pro uprchlíky a tyhle potvůrky vypadaly poměrně civilizovaně. ()

Reklama

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Ten námět mi velmi připomněl jistou starší sci-fi povídku o prvním setkání mimozemských civilizací, jež bylo završeno překvapením posledních příchozích, kteří se divili, proč byla k slezině vybrána planeta tak nevhodné velikosti a proč tam zatím ještě nikdo nedorazil. Jinak jsem od snímku čekala trochu kousavější závěr. 60% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Výstižné zobrazenie jednej externalít (externalita = pridaná hodnota, výsledok rastu kvality života, blahobytu nevyjadriteľný priamo v peniazoch alebo trhových pravidlách), ktorej efekt je veľmi dvojsečný. Ide o doručovanie zásielky až do domu. Na jednej strane je pohodlné doručenie balíkov aj do tej najvzdialenejšej prdele. Na druhej strane sú prekážky spôsobené formou doručenia. Tie môžu spôsobiť fatálne zásahy do ekosystému. Pekne zanimovaný film to v piatich minútach vyjadril jasne a zrozumiteľne. Vrátane upozornenia na efekt odpadu pochádzajúceho od doručovateľov, poletujúcich bezbrehým priestorom. Odpad má v sebe síce smrtiaci potenciál, no ukazuje sa zároveň, že ako isté pozitívum sa môže na druhej strane stať základňou pre nové formy života alebo pre zachovanie tých starých. Viac filozofie a rozumných myšlienok než v nejednom dvojhodinovom trháku! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* tento malý vesmírný kraťas si mě získal jednoduchým avšak efektním příběhem, který bych se ale bál rozvíjet do celovečerního filmu, na kterém se prý už pracuje. No necháme se překvapit... Jinak mi to svým pojetím přišlo jako krátký gag z Futuramy :-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama