Reklama

Reklama

Johnny Express

(festivalový název)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Sci-Fi
Jižní Korea, 2014, 5 min

Režie:

Kyungmin Woo

Scénář:

Kim Jisang

Obsahy(1)

Nejlepší zásilková služba ve vesmíru. Balíček je třeba doručit stůj co stůj. (Jezinka.Jezinka)

Recenze (42)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tak tu zásilku od Johnny Expressu expresně ruším, protože jsem hrdý Pozemšťan a svou Zemi si snad dokážeme zničit sami. Přesto se mi tento způsob doručování líbil a všem fialovým jednoočákům přeji, aby si našli lepší místo k bydlení. Třeba ČR letos nabízí 1.500 míst pro uprchlíky a tyhle potvůrky vypadaly poměrně civilizovaně. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Kraťas s krutým, ale děsně originálním nápadem. A když půjdu do hloubky, je to zároveň smutné a pravdivé. Pobavit se a zamyslet se nad sebou, to pravděpodobně bude cílem tohoto díla. A u mě se to tvůrcům povedlo. 5* ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Výstižné zobrazenie jednej externalít (externalita = pridaná hodnota, výsledok rastu kvality života, blahobytu nevyjadriteľný priamo v peniazoch alebo trhových pravidlách), ktorej efekt je veľmi dvojsečný. Ide o doručovanie zásielky až do domu. Na jednej strane je pohodlné doručenie balíkov aj do tej najvzdialenejšej prdele. Na druhej strane sú prekážky spôsobené formou doručenia. Tie môžu spôsobiť fatálne zásahy do ekosystému. Pekne zanimovaný film to v piatich minútach vyjadril jasne a zrozumiteľne. Vrátane upozornenia na efekt odpadu pochádzajúceho od doručovateľov, poletujúcich bezbrehým priestorom. Odpad má v sebe síce smrtiaci potenciál, no ukazuje sa zároveň, že ako isté pozitívum sa môže na druhej strane stať základňou pre nové formy života alebo pre zachovanie tých starých. Viac filozofie a rozumných myšlienok než v nejednom dvojhodinovom trháku! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

U tohohle jsem se opravdu bavil. Výborně stylizovaná animace, navíc béčkový námět, ale z trochu jiné pozice. I když je to vlastně docela kruté, stejně se humoru neubráníte. Jednoduché, na první pohled, ale když to vezmou do ruky ti správní v tomhle případě Korejci, výsledek je parádní. Takhle klidně může vypadat výborný animovaný kraťas současnosti. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Nárez plný humoru a skvelých nápadov, ktorý aj napriek brutálnemu vyvraždeniu civilizácie skvele pobaví. Toto treba vidieť! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* tento malý vesmírný kraťas si mě získal jednoduchým avšak efektním příběhem, který bych se ale bál rozvíjet do celovečerního filmu, na kterém se prý už pracuje. No necháme se překvapit... Jinak mi to svým pojetím přišlo jako krátký gag z Futuramy :-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Jsou ještě normální ti lidé, kteří ve svých komentářích píšou: "U tohohle jsem se opravdu bavil"? Přestávají snad krutost, ignorance spojená s bezohledností a utrpení bezmocných být smutnými a hodnými opovržení, pokud jsou představeny zábavnou formou? To jest otázka zní – skutečně snad zábavnost přehlušuje lidský soucit? Není právě proto dnešní masová kultura tak zábavná? A ti, kdo se baví, si skutečně neuvědomují, že i oni jsou v roli fialových jednookých pidižvíků pod botou globálních sil a mocností? ___ Místo zábavnosti hodnotím čtyřkou sžíravou jízlivost vůči netečné aroganci znuděného "bílého muže" bez jakéhokoliv břemene zodpovědnosti vůči jiným. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je senzační. Dokázal bych si představit že by z toho dokázali udělat i celovečerní animák. Má to všechno co animák mí mít, vtip a to dokonce bez jediného slova, krásné animace a scénář. ( 13.8.14/MAC ) ()

Reklama

Reklama