Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o Jankovi, který přemohl všechna kouzla a ke štěstí přišel. Matka měla tři syny, nejmladší Janek byl nevlastní. Ačkoliv to byl hodný mladík, musel vytrpět od bratrů a macechy mnoho ústrků. Bratři chtěli jít do světa a Janek se k nim přidal. Na rozcestí se ale rozdělili. Dál šel Janek sám. Když se prodral lesem, dostal se na mýtinu, kde stály tři podivné stromy. V jednom z nich žila krásná panenka… Tentokrát jsme pro Pohádku pro pamětníky sáhli hlouběji do archivu. Tu dnešní, z roku 1967 natočila R. Mázelová podle scénáře A. Juráskové a do rolí bratrů obsadila J. Novotného, L. Trojana a D. Klapku. Můžete se v ní těšit i na řadu pěkných písniček. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Copak se to tady děje ??" - "Ale nic, nic !! My tu jen tak žertujeme.." Naprosto zoufalá adaptace Dobšinského báchorky.. Forma rozhodně vůbec ne špatná, slušně natočený kraťas, ovšem minimálně poselství pohádky tradičně nepochopeno, když Mázelová - Kdo ?? - s Juráskovou kostru příběhu zbavily zásadních motivů.. Takové spíš Tři polámané větve.. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Studiová pohádka s téměř žádným dějem, prázdnými prostory a prázdnou hlavou Janka. Jak jinak si vysvětlit jeho rozhodnutí. Chováte se ke mě špatně, po zkoušce se nadále chováte špatně, tak já vám odpouštím. Princezny neměly rodiče a vlastně ani nábytek. Těch 20 minut bylo hodně dlouhých. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhý balet. Jinak ne moc vkusná, nenáročná podívaná, kde to flákal každý, jak jen to šlo. Proti Slovenské verzi je to ohavnost. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá televizní pohádka na které se už podepsal čas. Podobných pohádek o třech bratrech, mezi nimiž se ten nejmladší ve světě prosadí byla natočena řada a to mnohem lepších. Dnešní děti sotva osloví a ani pamětníky už nezaujme. Méně známí herci, studiová kulisová výprava a hlavně nedostatek humoru, který mám ve starých pohádkách ráda. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Černobílá totální kulisovka krátkometrážních rozměrů. Matka tří synů doma tiše trpí šikanu na nejmladšího bratra Janka od dvou starších synů. Pak ty starší napadne, že když jsou tak chytří, mohl by jít do světa. No a tak se vydají vstříc Chytrovic a s nimi i Janek, ovšem vstříc Jankovu. Pak už sledujeme pouze Janka, jak pokácí tři stromy, přemůže tajemné zlé bytosti, čímž vysvobodí princeznu a vezme si ji za ženu. Jako král pak přijede domů a tam se setká se svými bratry, kteří ve světě nijak nepořídili. Nic moc pohádka, vlastně kromě Hloupého Honzy tu nic extra pohádkového není. Tohle je skutečný archiv, který v archivu ČT může zase několik let zůstat. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama