Reklama

Reklama

Backcountry

Trailer

Obsahy(1)

Na první pohled obyčejný výlet do nedotčené přírody se pro mladý pár změní v noční můru. Zpočátku vše vypadalo skvěle. Alex, který je na výpravy do přírody zvyklý, přesvědčí přítelkyni, která má raději město, aby s ním vyrazila do Provincial Parku, konkrétně do odlehlé oblasti Blackfoot Trail. Jenže to, co na první pohled vypadalo jako skvělý nápad, se postupně mění v jednu katastrofu za druhou. Nedotčená příroda totiž nemá jen svoje krásy, ale i nebezpečí, mezi které patří jak nelítostné přírodní podmínky, tak divoké šelmy. Tento výlet se tak stane největší zkouškou jejich vztahu. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ to najnapínavejšie, čo som tento rok videl. Pomaly budované napätie, skrz rozhovory, hádky a nervozitu, až to prejde aj na Vás, a bez akejkoľvek väčšej akcie si v polke filmu kušete nechty pri obyčajnom zábere na stromy vo vetre. Už už, raz to musí prísť a keď sa tak stane, je to mega, že sa nezmožete ani nato brum. V dnešnej dobe vzácny príklad hororu, kde odďalovanie nie je na škodu veci. 90% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem z filmu je nakonec dobrý i přes pocit, že tvůrci úplně nevěděli, jakým směrem se vydat. Mladý pár si zajede do divočiny na camping, ale dovolená se trošičku komplikuje. První hodinu to vypadá, že se budou potýkat s podivínem, kterého potkají cestou a atmosféra začne houstnout. Poté z ničeho nic dějová linka přeskočí a začne boj o přežití s medvědem. Obě záležitosti nejsou vůbec špatné, ale dohromady ztrácejí efekt a bylo by lepší, kdyby se tvůrci věnovali jednomu nebezpečí po celou dobu. Určitě film sbírá plusy tím, že se vyhýbá nelogickým jednáním postav, vše působí realisticky, včetně scén s medvědem a postavy jsou dost sympatické na to, aby jim člověk fandil. Je jen velká škoda, že vzrůstající tempo bylo vždy příliš brzy uťato.......6/10 ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Stokrát videný rozbeh - debil v hlavnej úlohe a silnejšia nežnejšia polovička, ktorá to nakoniec s odretými ušami (a snáď poučená pri výbere nového partnera) dá... pozrel som bez problémov, správanie šelmy dávalo význam (to ma pri týchto filmoch "na základe skutočných udalostí" zaujíma najviac), ale v rovine vývoja a spracovania zápletky nezaujímavá zívačka... aha, pardón, zabudol som napísať že SPOILERRR!!! :D [50%] ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Na některé situace vás nepřipraví ani Bear Grylls. Skutečný teror, při kterém si budete zakrývat oči, sice přichází až po hodině, ale v klidu vás nenechá ani jedná z předchozích minut. Film subjektivními záběry, detaily tváří hrdinů a malou hloubkou ostrosti účinně vyvolává pocit permanentního ohrožení neurčitého původu. Můžeme se domýšlet, co přesně a od koho ústřednímu páru hrozí, v jak moc velkém nebezpečí se nacházejí. Hodinový „build-up“ zároveň slouží k představení Jenn a Alexe, kteří nám nejsou lhostejní i díky tomu, že jednají rozumně (pro většinu rozhodnutí, která se ukážou jako chybná, mají racionální odůvodnění) a zároveň nejsou dokonalí a jeden k druhému zcela upřímní. Závěrečný akt je tak vysilující nejen fyzicky, svou viscerální intenzitou, ale také emocionálně. Doklad toho, že i s velmi jednoduchým konceptem lze při jeho důsledném a přesvědčivém naplnění natočit opravdu brilantní a brutální survival, vedle kterého působí třeba Divočina s Reese Witherspoon jako nedělní procházka parkem. 85% Zajímavé komentáře: castor, maddy, warrenur, doMchek ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Film trochu klame tím, že má v žánrech zastoupen horor. O Backcountry jsem dopředu prakticky nic nevěděl kromě toho, že tam hraje Missy Peregrym a můj oblíbenec Eric Balfour. No, horor to skutečně je, ale trochu jinak, než jsem očekával. Předně je to ale parádní survival, místy krásně obyčejný, ale hodně syrový a solidně natočený. Střih je občas trochu zmatený, zejména v jedné zásadní scéně to působí trochu až amatérsky, ale jinak nemám vůči kameře výhrad. Kanaďani se pro jednou zase vytáhli. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Vo filme hrajú dvaja medvedi čierni, Chester a Charlie zo spoločnosti Animal Insight. Táto spoločnosť sa riadi filozofiou Noemovej archy, pričom poskytuje zvieratá len v pároch, takže zvieratá majú pri natáčaní "kamaráta" a pôsobia pokojnejšie. (Wargoo)
  • Natáčelo se pouze v kanadských lokacích, jmenovitě jsou to North Bay, Powassan a Restoule provincial park. (herr_carter)
  • Film bol inšpirovaný na základe skutočného príbehu Jacqueline Perryovej a Marka Jordana, ktorých v roku 2005 napadol medveď v kempe v provinčnom parku Missinaibi Lake asi 80 kilometrov severne od Chapleau v kanadskom Ontáriu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama