Reklama

Reklama

Backcountry

Trailer

Obsahy(1)

Na první pohled obyčejný výlet do nedotčené přírody se pro mladý pár změní v noční můru. Zpočátku vše vypadalo skvěle. Alex, který je na výpravy do přírody zvyklý, přesvědčí přítelkyni, která má raději město, aby s ním vyrazila do Provincial Parku, konkrétně do odlehlé oblasti Blackfoot Trail. Jenže to, co na první pohled vypadalo jako skvělý nápad, se postupně mění v jednu katastrofu za druhou. Nedotčená příroda totiž nemá jen svoje krásy, ale i nebezpečí, mezi které patří jak nelítostné přírodní podmínky, tak divoké šelmy. Tento výlet se tak stane největší zkouškou jejich vztahu. (topr harley)

(více)

Recenze (263)

POMO 

všechny recenze uživatele

O ústrednom páre nám toho film moc nepovie a tráviť s nimi hodinu, potulujúc sa po lesoch a často sa hádajúc, moc diváckej radosti neprinesie. Od onoho rázneho zdramatizovania (drsného, krutého) ale snímka naberie napätie a posledná tretina stojí za to. V kľúčových scénach veľmi neprehľadný strih, zachraňuje to ale desivý rev obete, z ktorého cítite agóniu bolesti. Ambientná hudba a s ňou ladiace občasné psychedelické zábery pôsobia vo filme z divokej prírody zvláštne, ale akceptovateľne. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nějak se nám poslední dobou s tím Haribem roztrhl pytlík a pro samé medvídky není kam plivnout. Zatím mě to však nijak neirituje. Po vcelku slušném Grizzlym se zase jedna nepoučitelná pipinka nažrala z mističky a vyspala v postýlce nějaké agresivní lidožravé kurvy a ta, když to poznala, rozhodla se ji pozvat na večeři. Zatímco se v Grizzlym po lese velkolepě promenovalo pár profláklých držek, až mi z toho pukal v ruce kukuřičný klas, tohle si bohatě vystačilo s jedním nesympatickým nýmandem a ultraodolnou prdelkou patrně s výcvikem z Loun servájvra, z čehož však uvařili ještě o jednu myšelínskou hvězdu lepší kaši. Mišánek už sice není až takový génius, co si je schopen hrát na schovku a hltat výhradně badgaye, nýbrž jen obyčejný hladový tupoň na lovu, avšak to jej činilo daleko hrozivějším a verbala spokojenějším. Kdybych měl shrnout přesné pocity z filmu do dvou slov, řekl bych „Blérvičský baribal“. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Na některé situace vás nepřipraví ani Bear Grylls. Skutečný teror, při kterém si budete zakrývat oči, sice přichází až po hodině, ale v klidu vás nenechá ani jedná z předchozích minut. Film subjektivními záběry, detaily tváří hrdinů a malou hloubkou ostrosti účinně vyvolává pocit permanentního ohrožení neurčitého původu. Můžeme se domýšlet, co přesně a od koho ústřednímu páru hrozí, v jak moc velkém nebezpečí se nacházejí. Hodinový „build-up“ zároveň slouží k představení Jenn a Alexe, kteří nám nejsou lhostejní i díky tomu, že jednají rozumně (pro většinu rozhodnutí, která se ukážou jako chybná, mají racionální odůvodnění) a zároveň nejsou dokonalí a jeden k druhému zcela upřímní. Závěrečný akt je tak vysilující nejen fyzicky, svou viscerální intenzitou, ale také emocionálně. Doklad toho, že i s velmi jednoduchým konceptem lze při jeho důsledném a přesvědčivém naplnění natočit opravdu brilantní a brutální survival, vedle kterého působí třeba Divočina s Reese Witherspoon jako nedělní procházka parkem. 85% Zajímavé komentáře: castor, maddy, warrenur, doMchek ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi realisticky a minimalisticky pojatý survival, scénář musel mít tak maximálně pět stránek. Pokud by se dva lidé ztratili při kempování v divočině, přičemž cestou zpět by na ně zaútočil medvěd, věřím, že by to vypadalo nějak takhle. Míra uvěřitelnosti a syrovosti je v Backcountry velmi vysoká, včetně té "hlavní" scény, kdy se medvídek napapá. Je to tedy úplně jinde (pojetím, ambicemi) než letošní Grizzly, nutno říct, že pro mě rozhodně naštěstí. Škoda jen dost samoúčelné a zbytečné epizody s cizincem a také toho, že ta "ostrá" survivalová část začne až poměrně pozdě. Edit: I po roce si na film občas vzpomenu a ta zásadní útoková scéna je ve vzpomínkách úplně živá. Kvalitka. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

o filme som vopred nic nevedela, preto som si naivne myslela, ze to bude jeden z tych survival filmov, kde zamilovany parik prenasleduje iny parik zvrhlych, sadistickych ludskych predatorov. och, ako som sa len mylila. predator ich prenasledovat bude, to veru ano. ale tak trosicku iny. vyborna atmosfera, vyborna hudba, velke prekvapenie... PS: film sa inspiroval tymto skutocnym pribehom: http://www.cbc.ca/news/canada/black-bear-kills-woman-camper-north-of-chapleau-ont-1.556281 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nenápadný a o to lepší film. Není tam nic revolučního, ale účel to plní dokonale. Ústřední dvojice je celkem fajn, i když ten chlápek mi trochu neseděl. V děsivosti tvůrci moc netlačí na pilu, takže když se máte bát, tak už se opravdu bojíte, jelikož je čeho. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Ten film je dobrej od začátku do konce, režisér ví, že sympatická a přirozená hlavní dvojice je půlka úspěchu. Nicméně i já musím zmínit scénu útoku medvěda - nic takhle děsivýho jsem v ranku "filmových zvířecích útoků" neviděl. Čisté zlo a beznaděj. A přitom toho není zas tak moc slyšet ani vidět. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Medvědí svačina ultra kvalita, která vyšumí do prázdna kvůli dementnostem, co tam při tom předváděj. MÁMO PODEJ TEN PIČIFUK ALEUŽ!§ ----- (SPOILER) Inspirováno skutečnými událostmi... akorát že vůbec. Nejenže se týpek nejspíš nechoval celou dobu jako šablonovitý kkt, kvůli kterýmu se to všechno děje, ale ještě si dovolil přežít, zatímco do medvěda píchal nožem, aby zkusil zachránit svoji ženu. Ale to asi v pinda power době není dost sexy námět. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEBOJ. BUDEME MÍT ŠTĚSTÍ, JESTLI UVIDÍME COKOLI VĚTŠÍHO NEŽ VEVERKU…“ /// Alex je (prej) drsnej zálesák a tak bere starou na vejlet do přírody. Ta je vodvázaná, páč celej život vo ničem jiným nesnila (– jako šukat po lese s krosnou a debilem po boku). Zajímavě si putujou a Alexovi ta orientace podle hvězd moc nejde (naštěstí ta sexuální je v pořádku. Myslím…). Není divu, že brzo zjistěj, že nástrahy velkoměsta jsou proti těm z divočiny prdel… Snaha o znepokojivý vyobrazení situace vychází. Sice to trvá trochu dýl, než bylo nutný (asi tak vo 15-20 minut), ale na vyhnání myšlenek k návštěvě Boubína ve dvou to stačí. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Žiju v představě, že medvědi nevědí . 3.) Thx za titule ,,urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

50% Začátek je docela zdlouhavý i když, postavy jsou sympatické. Příroda nádherná, bohužel, občas jsem si musel podpírat hlavu, abych nezaspal. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tak ďalší pekný medvedí hororový prírastok, tentokrát ale už len s dvoma hlavnými postavami. Samozrejme, nie je možné neporovnať to s nedávnym Grizzlym, aj keď rozdiely sú tu značné. V tomto prípade tu totiž vystupuje minimum postáv - dvaja hlavní hrdinovia, ktorí zablúdia a majú po chlebe. Tá úvodná tretina sa trochu vliekla (pasáž s nepodstatnou treťou postavou mi v konečnom dôsledku prišla úplne zbytočná), ale celú dobu divák tušil, že niečo visí vo vzduchu. Režisér sa pekne pohrával s mojim očakávaním a pekne to gradovalo, až vygradovalo. Záverečná tretina je nádherný lesný survival v najčistejšej podobe, ktorý ja osobne nadovšetko milujem. A áno, aj tento medvedík mal rozhodne niečo do seba. A či to pretromfne Grizzlyho? Ja neviem, záleží od divákovho vkusu. Ono totiž predchádzajúci Grizzly bol nezničiteľný predátor s množstvom úspešných výpadov "na efekt", zatiaľ čo tento horor sa koncentruje predovšetkým na uveriteľnosť a realistickosť. Atmosférka stúpala pomaly (treba byť trpezlivejší), hudba fakt výborná a postavy naozaj sympatické, dalo sa s nimi v daný moment súcitiť a najmä sympatická ženská hrdinka to v mojich očiach ťahá veľmi vysoko. Páčilo sa. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mírnému zklamání se ubránit přece jen nedá, protože se zdaleka nejedná o medvědí survival jak jsme si předpokládám všichni mysleli( medvěd je zde pouze 15 minut, sice vypadá velmi hezky a brutální útok na stan má perfektní atmosféru a potěší i krásné znázornění lidských vnitřností, ale toť vše) . Film má alespoň krásnou přírodu, je slušně natočen a byť se ve filmu převážně nic neděje, tak nenudí a nechává diváka v očekávání. Potěšilo mne, že sympatické duo bylo hezky vybaveno ( lékárníčka, sprej na medvědy, světlice), záhadný cizinec byl pěkně freaky, ale, že se ve filmu už neukázal beru za velké mínus, ten chlap mohl způsobit slušný bordel, finále ehm finále zde víceméně ani nebylo, končí to neukončeně a tohle nesnáším. 60% náběh na čtverku zde však byl, ale závěr bez duelu, fightu a bez vyvrcholení neodpouštím. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Musím dať 4*. Na scenári mi pár vecí nesedelo (zákerne klamlivá vedľajšia línia s Ericom Balfourom - keď uvidíte, pochopíte), ale inak je to vydarený, naturalistický a riadne drsný survival triler. Krásna jesenno-zimná výprava, veľmi sympatický ústredný párik, prenikavo pôsobivá (takmer až hororová) atmosféra a mimoriadne naturalistická "istá" smrť. Ide o nechutnú, desivú, príšerne autentickú smrť a jednu z najrealistickejších, aké som kedy v živote videl. Miestami mi bolo až zle z toho, ako naplno ju tvorcovia zobrazili. Plus som si zamiloval kratučkú scénku na začiatku, kedy - ešte bezstarostní - hrdinovia idú autom a začnú spievať. Zbožňujem tú pasáž. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nebudu zbytečně reagovat na hodnocení a komentáře ostatních uživatelů a vezmu to za sebe, jak by se asi slušelo ... Film se mi líbil až překvapivě moc (i když jsem z původního plného počtu nakonec snížil na 4/5). Proč se mi tak líbil? Miluju "survival horory", zvlášť z lesní nehostiné, drsné přírody. Udělal jsem chybu, že jsem si o filmu přečetl místní dezinformace (...a nakonec jsem si to neodpustil že? :)) ), protože pak mi během filmu docházelo, že tohle není (!!!!) žádnej "moster horor", ani žádnej další "medvěď v akci" po nedávno vyšlé akční "divočině" Grizzly (2014). Film vyloženě po staru, "oldschoolově" staví pomalu ale jistě na budování napětí, atmosféry, nejistoty ... Tragická událost filmu je pak vnímána o to emotivněji, ale zákeřné zvíře zde rozhodně není ten jedinný agresivní element. U filmu mi bolelo skoro celý tělo a hlavní hrdinové si fakt kurevsky vytrpěli ... Jo, tohle můžu ... max spokojenost!! ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Bacha na SPOILERY a blabla bla serte na to...Alex to je panečku pašák. Mapu nepotřebuje, v parku byl nejméně 100x , všechno zná, všude byl, od všeho má klíče a je to tak trochu KOKOT. Díky jeho zálesáckému umu se totiž i s přítelkyní ztratí a to Alex pozná ve chvilce, kdy přítelkyni místo k nádhernému jezeru přivede na okraj srázu a kam až oko dohlédne je vidět totální průser páč Alex neví kudy kam. Já být ta holka tak bych ho z toho srázu prostě skopla jako Leonidas negra do studni ve 300 a šla bych zpátky nadávajíc na zkurvenej den. Jenže hlavní hrdinka toho vola má asi fakt ráda a tak s ním statečně bloudí dál a dál rovnou do prdele nebo spíše rovnou k medvědovi. Alex tak jasně dokazuje, že umí v celém parku najít to nejdebilnější místo co jen šlo a potvrzuje, že si nálepku postavy, které přejete smrt proto jak je debilní, zcela zaslouží. A co nastává pak? Medvěd můj názor sdílí a k mé neskonalé radosti se na Alexe vrhne. A jelikož Alex není Leo DiCaprio, tak dostane solidně přes píču a skončí jako děsně hlučnej oběd, než konečně chcípne a medvěd se může najíst v klidu. Hrdinka tak má chvilku klid a pokoj na to, aby stihla medvědovi utéct a najít třeba i cestu zpátky. Jestli se jí to povede to neprozradím, jen Vám kváknu, že si vedla stokrát lépe než "zálesák" Alex. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Syrovější, reálnější a hlavně lepší, než letošní Grizzly. Čtvrtou star si Backcountry odnesl hlavně za scénu útoku medvěda na stan; nic tak mrazivýho jsem letos ještě neviděl. P.S. Za to pan Korbitch bude asi pěkně nudná mrdka. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Příběh s krvelačným medvědem mě náhodou bavil. A po všech těch náznacích, které Alex po cestě viděl a přesto na ně nedbal, si zasloužil svůj osud. Jeho přítelkyně mi bylo opravdu líto. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Brum, brum, brum, o čem se zdá medvědům? Hlavu, zadek, nohu, uhryzni jim znovu… Úspěšná sázka na autenticitu, vhodně zvolená ambientní hudba, survival závěr kazící dojem způsobem nasnímání i kopírkou 127 hodin a jako předčasný vrchol působivý atak mlsného médi, co si chce rozbalit bonbónek ze staniolu… pardon stanu. Jen nechápu, kde byl Billy Bob Thornton, aby ho zastřelil. Hledal brýle? Ty brýle, které nepoužil ani při čtení scénáře Grizzlyho? Nedávno jsem viděl dokument o medvědech na Aljašce. Když se jeden z nich až moc přiblížil ke štábu, všichni poklekli a začali mu vlídným hlasem vykládat, že on je tady šéf, že mu to tam patří a že je prostě supr. No a medvěd se po tom návalu servility otočil a šel si po svých. Takže pamatujte, takhle se to dělá! Žádný pepřový sprej, zběsilý útěk či předstírání mrtvého, ale pěkně mu mazat med kolem huby (samozřejmě obrazně).. ()

Reklama

Reklama