Reklama

Reklama

Gracepoint

(seriál)
Trailer 2

Epizody(10)

Obsahy(1)

Život v idylickom prímorskom mestečku sa razom zmení, keď sa na miestnej pláži nájde mŕtvola mladého chlapca. Začne sa hlavné policajné vyšetrovanie, ktoré v mestečku rozdúcha iskru mediálneho šialenstva a chlapcovu rodinu uvrhne ešte do väčšieho zmätku a zúfalstva. Tragédia časom ovplyvní životy všetkých obyvateľov kedysi idylického mestečka. Podarí sa nájsť uspokojivé odpovede?
Hlavným hrdinom seriálu, ktorý nadväzuje na britský oceňovaný Broadchurch(od r. 2013), je detektív Emmett Carver (David Tennant), ktorý na začiatku deja prichádza do Gracepointu, aby zastával vysokú pozíciu v mestskej polícii. Túto prácu mala pôvodne dostať detektívka Ellie Millerová (Anna Gunn), ktorá tak, pochopiteľne, z nového šéfa nie je nadšená, no vo svetle udalostí je nútená s ním spolupracovať. K zavraždenému ju navyše viaže puto aj v súkromí, keďže obeť, Danny Solano (Nick Nolte). Ďalší obyvatelia sa snažia pomôcť, napríklad aj s mediálnou prezentáciou situácie. Dannyho smrť však napriek tomu vrhne na mesto negatívne svetlo, ktoré ovplyvní napríklad návštevnosť v hoteli Gemmy Fisherovej (Sarah-Jane Potts). Ona aj ďalší prítomní však skrývajú svoje vlastné tajomstvá a boli by neradi, ak by sa tieto dostali na svetlo sveta.
Celé vyšetrovanie sleduje reportér miestnych novín, Owen Burke (Kevin Zegers), synovec detektívky Millerovej. Jeho snahe informovať o novinkách ako prvý však bráni schopná reportérka San Francisco Globe Renee Clemons (Jessica Lucas), ktorá sa usadí v Gracepointe, aby o prípade referovala najmä kvôli detektívovi Carverovi.
Čím bližšie sa detektívi dostávajú k pravde o tom, čo sa stalo počas noci Dannyho smrti, tým temnejšie pravdy sa odhaľujú o celom mestečku, tvár ktorého už zrejme nikdy nebude ako predtým. (misterz)

(více)

Videa (64)

Trailer 2

Recenze (23)

Rosana 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si: "Hele, další detektivka" a ona nebyla další. Ona byla naprosto stejná, jako Broadchurch. Jenom konec je trochu jiný (víc americký a trochu překombinovaný). Očividně se Broadchurch Amíkům líbil, ale chtěli ho přetočit pro své publikum, nechali si jenom Davida Tennanta. Originál je lepší. Ale na to Amíci koukat nebudou, že? ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Rozhodla som sa nebrať do úvahy fakt, že ide o kópiu "Broadchurch" a tak hodnotím, ako keby som originál nikdy nevidela. Nemá zmysel sa nasierať, že amerikánci natočili identické dvojča britského seriálu, to sme predsa vedeli už vopred. Anna Gunn je dobrá, čo sa však nedá povedať o zvyšku ansáblu. Musím povedať, že atmosféra britského originálu je podstatne depresívnejšia, to je neodškriepiteľné. Toto nízke hodnotenie mi ale príde trochu nefér. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pilot: Což o to, tajemná atmosféra pilotu nechybí, režijně je to celé také zvládnuté na jedničku a vytříbená herecká sestava jede na sto procent. Jenže vážně je nutné všechen tento talent utápět v dle všeho prozatím naprosto okopírované kriminálce? Fakt by mě zajímalo, proč zrovna David Tennant má tu potřebu hrát podruhé to samé, jen v dosti okoukanější verzi. 60% ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Má cenu hodnotit seriál, který už byl jednou vysílaný, jen pod jiným jménem? Je originální divadelní adaptace, hraná v jiném divadle s jiným hereckým ansáblem než při své premiéře? Ne, jedná se jen o reprízu – a stejně tomu tak je i u Gracepointu. Stejný obsah (někdy i slovo od slova), jiné kulisy, jiní herci – tedy až na hlavní roli (která má přitáhnout diváky) a jiné jméno. Ale pokud jste viděli původní Broadchurch, bude pro vás sledování Gracepointu jako jedno velké deja vú – jen tentokrát repliky zaznějí dosti uměle, s menším charismatem, s nulovým napětím.... snažila jsem se k seriálu přistupovat objektivně, jak by mě to zaujalo, kdybych neviděla originál – a pilot v tomto ohledu byl celkem povedený. Jenže jako u většiny seriálů, po pilotu nepřijde zázrak ale unylý standart s postupnou deklinací, kterou nezachrání ani přítomnost Tennanta. Což je smutné, jelikož se Davidovi konečně podařilo prorazit do amerického mainstreemu – no a zřejmě GP bude i jeho zkázou, protože osvícení diváci se od GP odvrátí zády a ti noví taky, protože to vysílá Fox... Původně jsem tu chtěla lamentovat nad idiocií remakování britských seriálů, které jsou jen rok staré (Protože Američani nejsou fyzicky ani psychicky schopni sledovat „cizí“ seriál, který se neodehrává v Americe - i když se v něm mluví anglicky.), ale to by bylo jak plakat nad prázdným hrobem. Tenhle trend se nezastaví, vzhledem k tomu, že scénáristům už dávno docházejí originální nápady, tak se všechno remakuje jak na běžícím pásu. Ale přeci jen jsem doufala v nějakou inovaci (jako například u Being Human, který si brzy šel svou novou cestou), ale té v GP dočkáme asi jen až na konci, ve kterém tvůrci slibují jiného vraha... ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Přímořské městečko v USA, podezřelé úmrtí dvanáctiletého chlapce obrátí naruby život všem, nejen jeho rodině. Jediný důvod, proč koukat na americký Broadchurch je David Tennant, nebudu slabomyslně (ano, tímto jsem se dotkla ostatních hvězditelů) hodnotit po prvním dílu, nicméně pokud v úvodní části nezaznělo ono šťavnaté "bloody twitter!", lze se oprávněně ptát, zda se z Gracepoint vylíhne něco pěkného._____ Po dokoukání tedy konečně ohodnotím- ano, je to remake, který si Američani mohli nechat od cesty, ale i když je to jak přes kopírák a hudební doprovod je jen slabým odvarem z ponožek, tak závěr vám emoce zajistí a zbytek obstará skvělý casting. Sečteno podtrženo, Broadchurch byl za 6*, Gracepoint za kvalitní 4*. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (2)

  • Pes Susan Wright (Jacki Weaver) je v seriálu označován za německého ovčáka. Ve skutečnosti je to plemeno malinois, jedno ze čtyř druhů belgického ovčáka. (jezurka42)
  • Přestože je příběh zasazen do Kalifornie, filmovalo se ve Victorii, hlavním městě kanadské provincie Britská Kolumbie. (jezurka42)

Reklama

Reklama