Reklama

Reklama

Gracepoint

(seriál)
Trailer 4

Epizody(10)

Obsahy(1)

Život v idylickom prímorskom mestečku sa razom zmení, keď sa na miestnej pláži nájde mŕtvola mladého chlapca. Začne sa hlavné policajné vyšetrovanie, ktoré v mestečku rozdúcha iskru mediálneho šialenstva a chlapcovu rodinu uvrhne ešte do väčšieho zmätku a zúfalstva. Tragédia časom ovplyvní životy všetkých obyvateľov kedysi idylického mestečka. Podarí sa nájsť uspokojivé odpovede?
Hlavným hrdinom seriálu, ktorý nadväzuje na britský oceňovaný Broadchurch(od r. 2013), je detektív Emmett Carver (David Tennant), ktorý na začiatku deja prichádza do Gracepointu, aby zastával vysokú pozíciu v mestskej polícii. Túto prácu mala pôvodne dostať detektívka Ellie Millerová (Anna Gunn), ktorá tak, pochopiteľne, z nového šéfa nie je nadšená, no vo svetle udalostí je nútená s ním spolupracovať. K zavraždenému ju navyše viaže puto aj v súkromí, keďže obeť, Danny Solano (Nick Nolte). Ďalší obyvatelia sa snažia pomôcť, napríklad aj s mediálnou prezentáciou situácie. Dannyho smrť však napriek tomu vrhne na mesto negatívne svetlo, ktoré ovplyvní napríklad návštevnosť v hoteli Gemmy Fisherovej (Sarah-Jane Potts). Ona aj ďalší prítomní však skrývajú svoje vlastné tajomstvá a boli by neradi, ak by sa tieto dostali na svetlo sveta.
Celé vyšetrovanie sleduje reportér miestnych novín, Owen Burke (Kevin Zegers), synovec detektívky Millerovej. Jeho snahe informovať o novinkách ako prvý však bráni schopná reportérka San Francisco Globe Renee Clemons (Jessica Lucas), ktorá sa usadí v Gracepointe, aby o prípade referovala najmä kvôli detektívovi Carverovi.
Čím bližšie sa detektívi dostávajú k pravde o tom, čo sa stalo počas noci Dannyho smrti, tým temnejšie pravdy sa odhaľujú o celom mestečku, tvár ktorého už zrejme nikdy nebude ako predtým. (misterz)

(více)

Recenze (23)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pilot: Což o to, tajemná atmosféra pilotu nechybí, režijně je to celé také zvládnuté na jedničku a vytříbená herecká sestava jede na sto procent. Jenže vážně je nutné všechen tento talent utápět v dle všeho prozatím naprosto okopírované kriminálce? Fakt by mě zajímalo, proč zrovna David Tennant má tu potřebu hrát podruhé to samé, jen v dosti okoukanější verzi. 60% ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Asi si budu připadat jako ryba, která plave proti proudu místních rozbouřených řek, ale já to tak prostě neberu, že to je remake úspěšného britského televizního seriálu Broadchurch, jelikož jsem původní seriál viděl před více než půl rokem, takže jsem už dávno zapomněl o co jde? Horší by asi bylo, kdybych se na tyto dva seriály díval hned za sebou, ale já nehodnotím seriálové dílo podle toho, jestli je to remake nebo néé, ale podle toho, jak na mě ten daný snímek zapůsobil pocitově a taky co mi dal nebo eventuelně, co mi vzal, třeba ztráta mého drahocenného filmového času, což se v tomto případě nestalo. Hodnocení něco málo přes padesát procent mi připadá velmi nízké, protože i na IMDB má tento televizní počin 71% s čím veskrze souhlasím. Když si člověk přečte místní komentáře některých rádoby filmových znalců, tak by se na to radši ani nekoukal, protože dát originálu pět hvězd a tomuto remaku odpad i když je to pro ně prej na chlup stejný mi moc spravedlivé nepřijde. Po pravdě řečeno díky mé filmové skleroze, kdy po měsíci zapomínám o čem ten danej filmovej počin byl jsem se u tohoto seriálu poměrně slušně bavil a dokonce jsem do posledního dílu nevěděl, kdo je vrah a házel jsem vinu na všechny možné pachatelé, kteří se mi připletli do cesty. A pro diváky, kteří viděli oba tyto seriály zde můžeme vidět jiné zakončení než bylo v původním seriálu, takže to není úplně stejné, jak zde píše místní galérka zkušených komentraktoristů a proto má člověk takové to podezření, že to asi nedokoukali do konce? Protože ono to v Broadchurchi končí tak, že ......... a v Gracepointu to končí tak, že........ Každej, kdo viděl oba seriály, ať si tam doplní konce a zjsití, že ten konec je fakt jinej a možná pak přehodnotí své nemístné žvatlání, protože tohle fakt nesnáším, když lidi opisujou svý trapný komentáře u seriálu, který ani neviděli, protože jinak by asi zjistili, že tento seriál má jiný konec než originál !!! Jinak, co se týče příběhu, tak ten je veskrze stejný s tím rozdílem, že se odehrává kdesi v americké Kalifornii i když natáčení probíhalo v kanadské provincii Britská Kolumbie. Je pravdou, že David Tennant v roli hlavního vyšetřovatele Emmetta Carvera nebyl tak efektivní a byl tak trochu upozaděn americkými představiteli, kteří dostali možná více prostoru než by měli, ale i tak zahráli své role vcelku obstojně a já jsem spokojen a zároveň možná i trochu zklamán, že amíci nenatočili další sérii. A také jsem rád, že po dlouhý době jsem viděl televizní počin, kde se neolizují různé bukvice a lezbice a další nechutné transkrabice. Za kvalitní remake u kterého jsem se fakt nenudil a u kterého jsem dokonce do konce netušil pravého pachatele souhlasím s hodnocením na IMDB a to je těch 71%. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Přímořské městečko v USA, podezřelé úmrtí dvanáctiletého chlapce obrátí naruby život všem, nejen jeho rodině. Jediný důvod, proč koukat na americký Broadchurch je David Tennant, nebudu slabomyslně (ano, tímto jsem se dotkla ostatních hvězditelů) hodnotit po prvním dílu, nicméně pokud v úvodní části nezaznělo ono šťavnaté "bloody twitter!", lze se oprávněně ptát, zda se z Gracepoint vylíhne něco pěkného._____ Po dokoukání tedy konečně ohodnotím- ano, je to remake, který si Američani mohli nechat od cesty, ale i když je to jak přes kopírák a hudební doprovod je jen slabým odvarem z ponožek, tak závěr vám emoce zajistí a zbytek obstará skvělý casting. Sečteno podtrženo, Broadchurch byl za 6*, Gracepoint za kvalitní 4*. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dokonalá kopírka Broadchurch, požičané boli všetky scény, repliky. Ale kto nevidel pôvodný britský dokonalý seriál, tak sklamaný nemôže byť. Američania proste chcú mať svojich hercov, takto to oni robia, ale to neznamená, že seriál je sám o sebe zlý. Naopak bez poznania deja prináša rovnako tak prekvapivé zvraty a rozuzlenia. Miestne odpady dostali seriál do nepriaznivých čísel, ktoré si vôbec nezaslúži. To by sme potom museli dávať odpad aj Siedmym statočným či The Departed, to sú tiež len remaky. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Na Gracepoint se dá dívat dvěma způsoby- buď jako na lacinou kopírku originálního Broadchurch anebo jako na výtečný seriálový thriller. Ač bych si ještě před sledováním stoupnul spíše do první řady, tak po jeho skončení musím uznat, že to tentokrát těm Amíkům vyšlo, Gracepoint totiž JE výtečný seriál, se skvěle vybranými herci a tak vůbec. Jenže co naplat, vždycky to bude (tak trochu zbytečná) kopie, navíc něčeho tak nedostižného, jako je Broadchurch (nechci teď slyšet, že ani Broadchurch není originál :-p :-), který měl těch nezapomenutelných okamžiků přeci jen více, navíc podtržený mrazivým soundtrackem. Takže Gracepoint nakonec můžu doporučit, ale jen fanouškům Davida Tennanta, případně fanouškům amerických krimi seriálů. Obě skupiny si budou při sledování lebedit... než přijde přepsaný konec, který mně osobně moc nesednul. Ale jinak spokojenost, hurá na druhou řadu Broadchurch. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si: "Hele, další detektivka" a ona nebyla další. Ona byla naprosto stejná, jako Broadchurch. Jenom konec je trochu jiný (víc americký a trochu překombinovaný). Očividně se Broadchurch Amíkům líbil, ale chtěli ho přetočit pro své publikum, nechali si jenom Davida Tennanta. Originál je lepší. Ale na to Amíci koukat nebudou, že? ()

erased 

všechny recenze uživatele

We were happy here. Jistě, pod slovem remake jsem si představoval něco, co bude mít alespoň nějaké vlastní nápady - je až z podivem, jak přesně Gracepoint kopíruje teprve rok starý Broadchurch - nicméně na jeho kvalitách to téměř neubírá. Jeho sledování totiž sice připomíná pouhou reprízu s novými tvářemi, ale výchozí materiál má takovou sílu, že to je vlastně úplně jedno, protože i napodruhé je to samé stále skvělým zážitkem. O to lépe, když je to remake naprosto úžasně obsazený (Anna Gunn znovu s přehledem válí, Nick Nolte snad ani nemůže zklamat, a skvělým překvapením je Virginia Kull, snad jen ten přeobsazený, s američtinou zápasící Tennant trochu ruší). Jediným podstatným nedostatkem je hudba, jíž Olarfur Arnalds udělal z původního původního seriálu tak vyčnívající melodrama, zatímco zde se překvapivě drží při zemi a působivost některých scén to docela podkopává. Na druhou stranu zde však jindy zkopírované situace dojmou i víc, než v originále, především původně docela nepřesvědčivý konec zde díky novému vyznění dopadne mnohem silněji. Samozřejmě se nedá ubránit dojmu, že je tento seriál poměrně zbytečný, a nepochybně by každý znalec Broadchurch raději viděl jeho pokračování, přesto je zdejší hodnocení jinak řemeslně perfektně zvládnutého seriálu docela zarážející. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Rozhodla som sa nebrať do úvahy fakt, že ide o kópiu "Broadchurch" a tak hodnotím, ako keby som originál nikdy nevidela. Nemá zmysel sa nasierať, že amerikánci natočili identické dvojča britského seriálu, to sme predsa vedeli už vopred. Anna Gunn je dobrá, čo sa však nedá povedať o zvyšku ansáblu. Musím povedať, že atmosféra britského originálu je podstatne depresívnejšia, to je neodškriepiteľné. Toto nízke hodnotenie mi ale príde trochu nefér. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Má cenu hodnotit seriál, který už byl jednou vysílaný, jen pod jiným jménem? Je originální divadelní adaptace, hraná v jiném divadle s jiným hereckým ansáblem než při své premiéře? Ne, jedná se jen o reprízu – a stejně tomu tak je i u Gracepointu. Stejný obsah (někdy i slovo od slova), jiné kulisy, jiní herci – tedy až na hlavní roli (která má přitáhnout diváky) a jiné jméno. Ale pokud jste viděli původní Broadchurch, bude pro vás sledování Gracepointu jako jedno velké deja vú – jen tentokrát repliky zaznějí dosti uměle, s menším charismatem, s nulovým napětím.... snažila jsem se k seriálu přistupovat objektivně, jak by mě to zaujalo, kdybych neviděla originál – a pilot v tomto ohledu byl celkem povedený. Jenže jako u většiny seriálů, po pilotu nepřijde zázrak ale unylý standart s postupnou deklinací, kterou nezachrání ani přítomnost Tennanta. Což je smutné, jelikož se Davidovi konečně podařilo prorazit do amerického mainstreemu – no a zřejmě GP bude i jeho zkázou, protože osvícení diváci se od GP odvrátí zády a ti noví taky, protože to vysílá Fox... Původně jsem tu chtěla lamentovat nad idiocií remakování britských seriálů, které jsou jen rok staré (Protože Američani nejsou fyzicky ani psychicky schopni sledovat „cizí“ seriál, který se neodehrává v Americe - i když se v něm mluví anglicky.), ale to by bylo jak plakat nad prázdným hrobem. Tenhle trend se nezastaví, vzhledem k tomu, že scénáristům už dávno docházejí originální nápady, tak se všechno remakuje jak na běžícím pásu. Ale přeci jen jsem doufala v nějakou inovaci (jako například u Being Human, který si brzy šel svou novou cestou), ale té v GP dočkáme asi jen až na konci, ve kterém tvůrci slibují jiného vraha... ()

sirien odpad!

všechny recenze uživatele

Proč? Jediný důvod existence tohodle seriálu je, že Amíkovské ego nesnese, aby měli Briti něco lepšího. Tak udělají znovu totéž a vylepší to, aby to bylo američtější... a jediný výsledek je, že udělají zbytečný remake který je horší než originál. (A kdyby to byl případ jen tohodle seriálu). Kvality jsou vyšší, ale hodnocení dávám z principu jaké dávám - kašlete na shitovej remake a jděte si pustit Original Broadchurch. Mimochodem se stejným hercem v hlavní roli. (a schválně, jestli amíci okopírujou i tu druhou sezonu... vsadim se že to utajení kolem ní není kvůli divákům, ale aby amíci nestíhali kopčit) ()

Idahou odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně nechutná a ještě k tomu nepodařená KOPIE seriálu Broadchurch. Slovo od slova, scéna od scény, záběr od záběru. Tragické herecké výkony, defacto hraje jen Tenath, jenže hraje amíka, takže nemá ani přízvuk. Tohle je podle mě humus, originální, asi dva roky starý (!!) Broadchurch byl podstatně lepší, měl atmosféru, měl styl, tady kopírují každý záběr a je to neskutečně trapný. Nekoukej na to, pusť si originál... Nechápu smysl existence něčeho takového ()

Withree 

všechny recenze uživatele

Natočené je to tak, jak by to prostě mělo vypadat. To, že je to podle britského originálu, což je samo o sobě převeliké břemeno na zádech tvůrců, myslím nijak americké nohy nepodrazilo, navíc je jistí David Tennant. Seriál zachraňuje hlavně konec, který nabízí velký prostor pro třeba krátkou 4-dílnou minisérii. ()

fincik 

všechny recenze uživatele

Ale jo, seriál to byl dobrý. Podezřelý z vraždy je opravdu každý a musel jsem stále přemýšlet, kdo to asi udělal. Navíc každá epizoda končí tak, že mně vždycky dobře navnadila na další díl. Broadchurch jsem neviděl, tak nemůžu srovnávat, což je možná podle předešlých komentářů dobře. Obsazení bylo dobré. Ale po deseti dílech jsem čekal lepší odhalení. ()

BodlinkaV 

všechny recenze uživatele

Pokud jste vyděli seriál Broadchurch (který byl dle mého názoru hodně povedený), Gracepoint rozhodně nedoporučuji. Po srovnání obou seriálů působí Gracepoint jako Broadchurch přes hodně ušmudlaný kopírák. Příběh se drží původního seriálu, obsazení je však horší, zejména v případě rodiny působí herci nepřirozeně a příliš "hraně", chybí sympatický přízvuk a pláž je mnohem ošklivější :-) Alespoň závěr seriálu zmírnil mé rozčarování a přinesl trochu odlišné rozuzlení. ()

nemer odpad!

všechny recenze uživatele

Doporučuji neztrácet čas a raději se podívat na Broadchurch, pokud chcete dramatickou polodetektivku v kulisách nádherné anglické přírody. Herecké obsazení Graceportu je víc než ubohé, postavy unylé, umělé, nevěrohodné, je to variace na Ordinace v prasečích zahradách, nezachrání to ani David Tennant z Broadchurch. ()

Movieaddict

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukal Broadchurch (tedy původní verzi) a zde bych jen podotkl, že tohle už je jednoduše trapné. Ono je to vlastně trapné už hodně dlouhou dobu. Jistě, možná bude Gracepoint podobně povedený jako jiný produkt amerického plagiátorství, nazvěme to pravým jménem, the Killing. Ten jsem ovšem viděl jako první a o originálu jsem se dozvěděl až poté. Vzhledem k tomu, že jsem neměl v úmyslu dívat se znovu na to stejné v bleděmodrém, nemám tušení, jaký původní seriál vlastně byl. A že je to škoda! Určitě nebudu sám, vždyt komu by se chtělo dvakrát sledovat stejný příběh, poslouchat stejné hlášky apod. Okopírovaná a novější verze na sebe strhne plnou pozornost a původní, mnohdy kvalitnější seriál, zmizí ze světa. Ať tedy Gracepoint dosahuje kvalit The Killing anebo se jedná o slabý odvar (Bron/Broen x The Bridge), nic to nemění na faktu, že to je prachsprosté a okaté vykrádání. Na tomto místě tedy už jen zbývá dodat: Sooooooo laaaaaaame! Yeah, I´m talking to you, America. Hodnotit a vyjadřovat se ke kvalitě ani nebudu. ()

poola odpad!

všechny recenze uživatele

WTF? Proč, proč, proč vznikla tahle kopie? Nechápu. David Tennant musel trpět, jeho krásný britský přízvuk je potlačen, nikdo ostatní nehraje a vypadají jak loutky poháněné polovodiči (ala Jara Cimrman). ()

Kristyn-K 

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem na hodnocení až do konce seriálu. Na Gracepoint jsem se dívala hlavně proto, že jsem byla nadšená z předchozího Broadchurch. Šla jsem do toho s tím, že je to remake seriálu, ale jelikož bylo iniciováno, že diváky čeká jiný vrah, byla jsem zvědavá, jak tvůrci celou věc uchopí. Musím říct, že po prvních třech dílech jsem byla naprosto otrávená, jednalo se o kopii seriálu Broadchurch, stejné situace, doslovně stejné dialogy. Čekala jsem, že budou autoři alespoň trochu inovativnější než že vezmou stejný scénář, jen v jiném prostředí. Jediné, co se lišilo bylo, že herci byli více dramatičtější, až hysteričtí, v dialozích naopak více strojení. S obsazením jsem byla rozhodně více spokojená v Broadchurch, kromě Davida Tennanta, který je opět skvělý :) Když se konečně objevila změna oproti původní verzi, doufala jsem, že dojde k nějakému překvapivému závěru na nových skutečnostech postavených. Bohužel, tak se nestalo. Remake seriálu tedy u mě neuspěl, když bych se měla dívat na tento seriál znovu, raději bych sáhla po původní verzi. ()

Reklama

Reklama