Reklama

Reklama

Godzilla: Duel megasaurů

(neoficiální název)
  • Japonsko Godzilla VS King Ghidorah (více)

Obsahy(1)

Spisovatel Terasawa je přesvědčen, že objevil skutečný původ a historicky první objevení Gojiry, který se váže k roku 1944, kdy americká vojska zaútočila na malý ostrov Lagos v jižním Pacifiku. Tehdy údajně pomohl japonským vojákům obrovský dinosaurus. To však vehementně popírá tehdejší velitel jednotky a dnes bohatý obchodník Shindo. Aby toho nebylo málo, na Fuji přistane UFO, které se pokusí zkontaktovat s pozemšťany. Tři „návštěvníci“ z rasy Futurians přicházejí z daleké budoucnosti a přinesli sebou strašlivé zprávy. V roce 2204 bude Japonsko kompletně zničeno zuřivou Gojirou a oni přiletěli požádat o pomoc. Chtějí společně s několika dobrovolníky odcestovat časem do roku 1944 na ostrov Lagos a odstranit Gojiru z dosahu ostrova dřív, než tam později vybuchne jaderná bomba. Mise se nakonec zdaří, jen si nikdo nevšimne, že na místě nechají mimozemšťané místo Gojiry tři podivné zlaté okřídlené tvory a vrátí se zpět do přítomnosti. V tu chvíli začnou Futurians vydírat japonskou vládu, aby se jim celá země podrobila. Ta s tím však nesouhlasí a tak na ní mimozemšťané vypustí King Ghidoraha, který začne ihned pustošit velká města. Terasawa společně s několika přáteli a mimozemskou dívkou Emmy musejí urychleně přijít na způsob, jak navrátit zpět Gojiru. Ta jediná se mu totiž může postavit. (SOLOM.)

(více)

Recenze (20)

Lima 

všechny recenze uživatele

19) GODZILLA vs. KING GHIDORAH (1991) )___ HEISEI SERIES 1984-1995___Tak v godzillí sérii už došlo i na ´Válku v Tichomoří´ a terminátora, to jsou mi věci. Příšerná dějová spatlanina, jen ať divák žasne. Tvůrci tu do scenáristického kotle naházeli: a) zlé pozemšťany z budoucnosti, kteří se snaží zabránit japonské ekonomické dominanci_b) pravěkého ještěra z doby Druhé světové války, ze kterého se má později vlivem radioaktivity vyvinout Godzilla_c) rok 1944 a boj amerických jednotek s japonskými na jednom z tichomořských ostrovů_d) tři plyšové mončičáky s netopýřími křidélky, kteří po nedalekých jaderných pokusech zmutují do trojhlavého draka Kinga Ghidoraha_e) kyborga z budoucnosti, který z hořícího auta vyjde lehce poškrábán (jako v Terminátorovi II.) a běhá rychleji než závodní auto_f) létající talíř a já nevím, co ještě. Navíc tu dojde ke krkolomnému dějovému přemetu, když lidstvo nejprve vzývá Godzillu, aby přemohla Kinga Ghidoraha, aby ho v závěru v budoucnosti oživili a s jeho pomocí naopak Zemi zbavili Godzilly, která pustoší Japonsko. Jak se bavím nad půvabnou zhovadilostí celého godzillího konceptu, tak tohle už bylo nad moje síly. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zkazkám o nejhorším příběhu v sérii není radno věřit. Vrchol sofistikovanosti to je; cestuje se časem (bez jakýchkoli pravidel a logiky, prostě jak je zrovna třeba), zachraňují dinosauři, mutují monstra, bojuje v Pacifiku, do toho krhavá verze Návštěvníků, android "T-1000 je proti němu hadr", cyborgovská tříhlavá zlatá saň a Godžirák na válečné stopě. No dobře, splácané to poněkud je, ale není to nechtěně směšné. Ve vší té stupidnosti půvabně bezelstné. Kaiju akce je však velmi dobrá, je to sympaticky švihlé a destrukcí se nešetří. Béčko co má jediný cíl; (za)bavit. A to se mu daří výtečně. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Godzilla s asi nejhorším příběhem, kde se prostě neděje nic zajímavého, jen se to na konci pomlátí. A to že laťka rozhodně nebyla vysoko. Navíc triky nevypadaly nikdy opotřebovaněji a Godzilla méně živě. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tahle bramborová kaše je asi stravitelná jen za určité nálady. Padouši jsou pořádně padoušští, ženy jsou přijatelné, příšery příšerné. Je tu snaha o příběh, blbý, ale přece. Mešap s II. sv. válkou koneckonců nebyl až tak špatný (vezmu-li v potaz původní historii Godzilly) - jen tedy to strašlivé podání boje na pláži... Tak co mi vlastně vadí? Asi jako obvykle, že Godzilla tu není kámoš, ale zmetek. A mnohem hůř, že je sem jako klaďas povolán můj nejneoblíbenější zlý King Gidora. To se museli zbláznit? // Edit: ne, nevyžaduji infantilní Godzillu. Úplně první byla skvělá. Rád bych ale takovou, která má páteř (a její chování dává smysl). ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úplne šialene stupídna, no zároveň aj latentne fašistická revizionistická epizóda. Príbeh s cestovaním v čase nemá hlavu ani pätu (načo sa preboha zastavujú v 90tych rokoch?), no práve tá kolosálna demencia je to najzábavnejšie na filme (pamätná hláška v dialógu o druhej svetovej vojne: "Takže vravíte, že dinosaurus bojoval proti americkej armáde?"). Doteraz asi najhlúpejší film zo ságy. Chvalabohu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když se v roce 1984 rozhodlo studio Toho natočit novou sérii Gojiry a navrátit jí její původní myšlenku, radoval jsem se jako malé děcko. Po třech shlédnutých dílech však začínám mít vážné obavy, aby to nebyl jeden velký průser. Tento díl je snad jedním z nejhorších, jaký jsem měl zatím tu čest vidět. Ani by mi nevadilo to, že z Gojiry udělali prehistorického dinosaura, který vinnou ozáření získal řadu ještě více destruktivních „schopností“, dokonce ani přítomnost nové mimozemské rasy (na ty jsem si už zvyknul), ba ani to cestování časem, ale do kolen mne poslal onen chaotický scénář a guláš, kterého jsem byl svědkem. Tvůrci se navíc zřejmě zamilovali do Terminátora, protože jinak si nedovedu představit to co se dělo okolo zde přítomného androida. Když k tomu připočítám ten rozpoutaný kolotoč okolo Gojiry a King Ghidoraha, kdy v jednu chvíli ničil Japonsko ten a pak zas ten druhý (tvůrčí překombinovanost a hlavně zhovadilost začala nabírat opravdu neúnosných mezí), navíc upgrade okřídleného trojhlavého draka vypadal strašně, měl jsem po náladě. Jen jsem nevěřícně hleděl na tu zmatenost, která probíhala na obrazovce. Už se popravdě nemůžu dočkat, až Kazuki Omori vypadne z režisérského křesla jednou provždy! ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Roky pomalu utíkají a my jsme už měli hodně bojovníku a to jsem mi na téhle sérií dost líbí a ne bohužel každá dokáže pobavit. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Méně povedený snímek z celé série, ale obsahuje jednu zajímavou ( alespoň pro mne ) položku - cestování časem. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento vynikajúci sequel ( čiastočne prequel ) mi akosi unikal 25 rokov. Ale trpezlivosť ruže prináša a ja som sa dočkal dokonalého kaiju, kde sa to pre menej zdatného diváka hemží podivnými zvratmi a sú dosť zmätené, ale Toho snímky o Godzille sa robili väčšinou pre publikum miestne ( podstatná populácia Japonska ) a pre ostatných fanúšikov po svete. Tí môžu výskať blahom, pretože Gojira je v plnej poľnej a trikový odborníci sa vybláznili do sýtosti. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

JJ bezesporu je to nejslabší devadesátková godzilla a úplně chápu, že tenhle pokus o inovativní přístup a překopávání mythologie málokdo překousnul(ostatně i v Toho evidentně pochopili, že jde o beznadějně slepou uličku), ale já jsem se prostě bavil. kdyby byla taková celá devadesátková série, byla by to tragédie, ale když jde jen o takový ojedinělý výstřelek-je má duše klidná a prostě si jen užívá ten scénáristický blázinec. V tom filmu je snad všechno=Lítající talíře, dinosauři, monstra, cestování časem, Rimmer, Terminátor, CyberMecha King Gidorah na ovládání..doprdele-vždyť v tom filmu je i major Spielberg(mimochodem velmi prorocká vsuvka-vzhledem k tomu, že Jurassic Park spatřil světlo světa až dva roky po tomhle filmu)...... Je to nepochopitelné, ale dávám 4rudé. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Gojira vs. Kingu Gidorah“ je béčko, které má celkem zajímavý příběh, jenž mi osobně přišel docela originální a hezky zamotaný. Pořád se zde něco děje, jsou zde nečekané momenty a celkový vývoj je pojat tak, aby to nenudilo. Navíc se vracejí mimozemské rasy, které ke kaiju filmům předchozí éry jednoduše patřily. Bavil jsem se a myslím, že to nebyl krok vedle, což filmu potvrdily i tržby – snímek „Gojira vs. Kingu Gidorah“ se oproti předchozímu filmu s Biorantem stal komerčním úspěchem. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Po dvoch ambicióznych, serióznych a dosť nudných filmoch z 80-tych rokov sa tvorcovia vracajú do minulosti a prinášajú nám taký príšerný scenáristický guláš, že sa to snáď ani nedá opísať. Partia záškodníkov z budúcnosti cestuje v čase za účelom zmeny minulosti a bohvie prečo sa zastavia v 90-tych rokoch aby pribrali do party pár vedcov ktorých prínos pre túto misiu je záhadou. Ale inak by sa samozrejme nikto nič nedozvedel. Godzilla je počas druhej svetovej vymazaná z minulosti, ale v prítomnosti ďalej pokojne existuje a z plyšákov privezených z budúcnosti sa vplyvom radiácie stáva King Ghidorah ktorý v prítomnosti ničí japonsko. Godzilla zlikviduje King Ghidoraha, potom stačí skočiť do budúcnosti, nájsť Ghidorahovu zdochlinu, spraviť z neho Mecha Ghidoraha a vyslať ho späť do minulosti zabiť Godzillu. Uf... a to tu ešte vyčíňa aj jeden cyborg ktorý dokáže srandovne zrýchlene utekať a priblblo sa pri tom usmievať. Triky po predchádzajúcich dieloch zaznamenali zasa krok späť takže Ghidorahovo vyčíňanie vyzerá prekvapivo horšie než to v 60-tych rokoch keď sa objavil po prvý krát. Toto je už nazaj tuhý tabak aj pre fanatických Godzillistov. ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky naprostá zhovadilost, ale na stupni zábavy jeden z nejlepších dílů. No kdo by proboha nechtěl vidět Mecha-Ghidoru? Proč fanoušci odsuzují tento díl na základě jeho naivity a hlouposti, a Showa Godzilly z konce 60. a 70. let (prakticky všechny Fukudovy sračičky) si vychvalují, mi je záhadou. Víceméně jediný problém vidím v tom cestování časem - jako to je ostatně u většiny filmů, tvůrci nezvládli takhle zamotanou spleť paradoxů už rozmotat, a podle toho to taky vypadá. To ostatní se mi líbilo. Film přišel se zajímavým origin story pro Godzillu (už méně zajímavým pro Ghidoru, ty plyšové netopýry si mohli odpustit, strašně mě naštvalo, že už není vesmírný plenitel planet) a nabídnul velmi zajímavé postavy a s nimi i velmi dojemné scény (závěrečné setkání Shinda a Godzilly je jeden z mých nejoblíbenějších momentů celé série). No... Prostě mě to bavilo. I přes ten stupidní scénář. Slabších 7/10 ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Až v tomto filme nám bude poodhalený skutočný pôvod Godzilly (a jeho úhlavného nepriateľa) a tiež nám na samom začiatku filmu bude poodhalený jeho koniec - spoiler alert od samotných tvorcov.... Zvyčajne ma filmy s cestovaním v čase veľmi neoslovia, ale tento na to ide celkom šikovne a uveriteľne (ak sa to dá tak nazvať). Spolu so zaujímavým, i keď kvalitne uleteným príbehom a samozrejme nie veľmi prekvapivým dejovým zvratom je tento film slušné sci-fi. Ale tie efekty sú už skutočne na smiech, porovnajte si T-Rexa z Jurského parku s týmto T-Rexom. Dá sa povedať, že rovnaká doba vzniku a úplne rozdielne prevedenie. Len škoda, že v druhej polovici sa z toho stáva niečo ako nevydarená vykrádačka Terminátora, v závere predsa len príde na prekombinovanosť myšlienky s cestovaním v čase (plus vytunovaný Ghidorah, prečóóó) a keď pridáme veľmi zaujímavé herecké "výkony"...nemôže, aj keď sa o to snaží, dostať odo mňa priemerné 3 hviezdy. PS: Mne sa zdá, že pri väčšine filmov mám úplne opačnú mienku o kvalite, ako ostatní Godzilí fanúšikovia. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol slušný náklad cestovania v čase spojený s dvoma asi najzaujímavejšími monštrami tejto série. Nepovažoval by som tento film za jeden z najhorších, skôr ako najchaotickejší film godzillej série vôbec. Dlhá stopáž, naozaj až moc prekombinovaný scenár a efekty na nie veľmi vysokej úrovni radia tento film do kategórie priemerných. 50 % ()

DannyBurino 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je asi z celé série nejzajímavější. Původ Godzilly bylo vždycky mým přáním zjistit, jak to s ní je. A dostal jsem to. ()

Ondr4H 

všechny recenze uživatele

Cestování v čase je vcelku polopaticky vysvětleno, dokonce dojde i na terminátora a zradu.Soubojů není moc a Godzilly se dočkáte hlavně před zmutováním. Ač bylo v filmu vše polopaticky vysvětleno a logikou prostého diváka nedošlo k prvním dvoum událostem heisei éry, tak další filmy vesele na ně odkazují a z každého filmu si berou to co se jim zrovna hodí.Tím pádem vznikl bordel a když v tom budete více šťourat začne vás akorát bolet hlava.Stále ale hodnotím lépe než poslední americkou Godzillu a její monsterverse. ()

Destoroyah 

všechny recenze uživatele

18 / GODZILLA VS. KING GHIDORAH (1991) HEISEI ERA 1984-1995. Už od začiatku som vedel že sa nebude jednať o ten lepší film ale bude to ďalšia zbytočná vec ktorá k tým dobrým pribudne. Prvý problém je ten že je tu neskutočne veľa časových liniek ktoré skoro vôbec nedávajú zmysel. Tlačiť do tohto filmu veci ako napríklad Druhú svetovú vojnu, stroj času či Terminátora sa mi zdalo fakt odfláknuté pretože je vidieť že už tvorcom začali dochádzať nápady. Myslím že jediná originálna vec v tomto filme je Mecha-King Ghidorah ktorá si prešla celkom nudným súbojom, a to nehovorím o bitke medzi Godzillou a obyčajnou Ghidorou ktorá tiež ničím neohúrila a bohužiaľ nám do Heisei série vrátila pár starších "vtipných" blbostí ako napríklad chytenie monštra za chvost a hádzať ním o zem ako keby to bolo kus handry. Proste HEJ! Podľa vývojárov je to vtipné, tak ak je ako chcú oni. Nudný prírastok ku sérii ale aj tak celkom zaujímavý dizajn Mecha-Ghidory alebo dobrý dizajn Godzilly ktorý vyzerá naozaj mrazivo, možno aj súboje trocha pozdvihli atmosféru filmu ale určite je nezachránili od priemernosti tohto filmu. HODNOTENIE: 5/10 ()

Reklama

Reklama