Reklama

Reklama

Ching nu yu hun

  • Hongkong 倩女幽魂 (více)

Obsahy(1)

Mladý učenec je okolnostmi přinucen strávit noc v chrámu, ve kterém podle místních obyvatel straší. Jako vzdělaný člověk tomu samozřejmě nevěří, dokud tam v noci nepotká ducha mladé krásné dívky, která je starou čarodějnicí nucena svádět mladé muže, aby mohla čarodějnice vypít jejich krev. (hladass)

Recenze (5)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Duchařský příběh mající všechny základní propriety gotického hororu své doby. V chrámu za městem prý straší, ale když jsou všechny hostince plné, vydá se mladý učenec Ning přenocovat právě na ono prokleté místo. V noci uslyší zpěv a hudbu, a tak se vydá na druhou stranu komplexu budov, kde objeví nádhernou zahradu a krásnou dívku na terase před domem, jak hraje a zpívá. Ning ovšem není žádný děvkař, a tak byť se ho půvabná Nieh snaží svést, co jí síly stačí, jeho morální kodex mu flirt nedovoluje. Dívka však má v rukávu další možnosti, jak se ho pokusit získat. Na to čeká její babička, krvelačná bestie, aby mohla Ninga vysát. Krásný barvotiskový horor se strašidelnou hudbou, ruinami i honosnými exteriéry zahrady, temným lesem a měsícem v úplňku a závěrečným bojem o život. Betty Loh Ti je zde vskutku svůdná. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Poctivej kus filmový historie. V roce 1960 Shaw Brothers a režisér Han Hsiang Li, kterej povětšinou točil muzikály a dramata, zadaptovali příběh z klasické sbírky duchařských povídek Strange Tales from a Chinese Studio. Stejnej příběh pak později svou trilogií A Chinese Ghost Story celosvětově proslavil režisér Siu-Tung Ching. The Enchanting Shadow je atmosférická, vizuálně nádherná duchařina se skvělým obsazením, výbornýma charakterama a dechberoucí výpravou. Ten opuštěnej, polorozpadlej klášter v lesích, na jehož vzhledu úžasně zapracovala okolní příroda, to je pastva pro oči. Plná palba bez debat. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Gotický horor z Hongkongu som ešte nevidel a ešte je natočený v tom istom roku ako slávna La maschera del demonio od majstra Bavy. Hneď na začiatku som si uvedomil, že film sa príbehovo začína podobať na  A Chinese Ghost Story, len som dúfal, že nebude tak poblaznený až chaotický. Ale nie, aj keď Chinese Ghost Story si z tohto filmu vzal príbeh, ale nie tú uhladenosť a ľahkosť akou si ma film získal. Chinese Ghost Story je nadupaný, akčný, je toho tam veľa, ale tento sa viac sústreďuje na postavy, ich city a do toho všetkého diania sa prebíja úžasná atmosféra s vynikajúcou ponurou hudbou, ktorá sa do tej atmosférickej nálady úplne hodila. Presne takto si predstavujem film z Ázie. Plný emócii, bez uškriekaných a preafektovaných postav a kde zlo nemusí byť vždy monštruózne efektné, aby aj tak zaujalo. Toto je taká ľahká romantika s nádychom mysteriózna s úžasným temným prostredím celého spustnutého kláštora aj jeho okolia. A aj po vizuálnej stránke to bolo dokonalé. Všetko užasne nasnímané aj zahrané a už som nečakal , že po toľkých gotických hororoch,  ma ešte môže nejaký tak veľmi zaujať a ešte aj z tohto obdobia. Myslel som si, že všetky dôležité gotické horory som už videl, ale tento mi predviedol, že som sa mýlil. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Nádherná duchařská story, založená na příběhu legendární autorky z dynastie Ching, Song-Ling Pu, jenž sloužil jako předloha i pro jeden z nejslavnějších Hong Kongských filmů, A Chinese Ghost Story (1987)... Romantické fantasy okořeněné lehkou dávkou hororu o mladém učenci, jenž v opuštěném chámu potká ducha mladé, krásné dívky, která je nucena starou čarodějnicí svádět mladé muže, aby je mohla čarodějnice zabít a vypít jejich krev... Skvěle zahrané, poutavě natočené s šikovně restaurovaným obrazem a notnou dávkou úžasné atmosféry... Jsem nadšen... ()

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl uveden na filmovém festivalu v Cannes a vysloužil si nadšené ovace ze strany filmového publika. (Epistemolog)
  • Jde o první mandarínský snímek natočený v barvě. (Epistemolog)

Reklama

Reklama