Reklama

Reklama

Kuro no su: Chronus

  • Japonsko 黒の栖[クロノス]

Obsahy(1)

Krátký film zpracovává v japonských příbězích a anime filmech časté téma smrti a cesty duše ze světa lidí do světa duchů a démonů. Středoškolák Makoto už od raného dětství vidí jako jediný ve svém okolí posly smrti, černě oděné muže nebo ženy, kteří se vždy zjevují poblíž lidí, kteří zakrátko zemřou. Nikdo mu to ale nevěřil, mnozí se ho báli, a proto mu jeho matka zakazovala o tom mluvit. Teď už je Makoto sirotek, nemá přátele, jeho jediná kamarádka a tajná láska Hazuki je ve škole hvězdou, má hodně kamarádek a navíc se o ni zajímá student univerzity. Když Hazuki Makota vytáhne na rande, chová se odtažitě, protože si nevěří a navíc si za stromem všimne postavy v černém. Postavy v černém se objevují také ve škole. Mladý Akira Seno Makota vyláká ze třídy svým pádem ze střechy, aby se ho zeptal, zda jim někdy vstoupí do cesty. Makoto odpoví, že ne, protože stejně nic dělat nemůže. To však ještě netuší, že si poslové smrti přišli pro jeho milovanou Hazuki a že bude záležet jen na něm, zda se Hazuki vrátí zpět do světa živých. (bergenia)

(více)

Recenze (2)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Co tenhle film dokáže dokonale charakterizovat? Mám hrozně rád anime s délkou mezi půlhoďkou a hodinou, tady jsem se přesto tak nudil, že jsem si do stolu začal vypálenou sirkou črtat kompletní mapu středozemě i s iluminovaným Balrogem. Celé to působí neoriginálně, už od námětu (óó, ten nebohý chlapec dokáže vidět smrtky beroucí duše, óó), včetně dokonale nezajímavé zápletky (ach ne, ta dívka může zemřít!) a to dovršené ukázkově nudným závěrem, který působí jako něco, co už se ve filmech zjevilo asi půl-bžilionkrát - zkrátka podprůměrná nuda. Bohužel to není ani animačně/kresebně nějak zajímavé, takže tu vlastně není vůbec nic, co by bylo zábavné, neboť se zde, žel bohům, nenachází dokonce ani žádná polonahá školačka s klepety místo očních víček. ()

JackStrange 

všechny recenze uživatele

Půl hodiny je na realizaci něčeho takovéhoto prostě málo. Všechno je uspěchané a nevysvětlené. Jako koncept, který někdo dále rozvine, by to bylo obstojné. ()

Reklama

Reklama