Reklama

Reklama

Isabelle Huppert získala dve zo šestnástich nominácií na najvyššiu francúzsku filmovú cenu Cézar, z toho jednu za fantastický psychologický thriller Elle. V ňom sa život ľadovej kráľovnej Michèle, ktorá vedie prosperujúcu spoločnosť na výrobu videohier, obráti naruby, keď ju v jej luxusnej vile znásilní neznámy muž. Namiesto nahlásenia zločinu na polícii sa neochvejná Michèle vydá na vlastnú päsť vypátrať násilníka. V majstrovskom erotickom thrilleri Paula Verhoevena očakávajte sarkazmus, sociálnu kritiku, napätie a predovšetkým výkon Isabelle Huppert, ktorej bola úloha šitá na mieru. (HBO Max)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (229)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší skvelý kúsok od P. Verhoevena. Je o žene, ktorá zvádza nemilosrdný pragmatický boj so životom ako doma tak aj na pracovisku. Nemá problém čokoľvek pomenovať tým správnym slovom, pritom navonok z jej citov neprenikne takmer nič (vzhľadom na jej minulosť nič nezvyčajné). Navyše sa zapletie do podivnej hry so znásilnením, ktorá sa môže vymknúť kontrole. A aj sa vymkla.... Dosť záleží na tom, ako to človek zoberie, náplň tém - ako je napr. potlačované násilie, bigotné myslenie, vzťahy na pracovisku.... - sú tu spracované mnohotvárne a človek sa k nim môže priblížiť z hociktorej strany, či už film berie ako len čiernu komédiu, solídnu drámu alebo ako napínavý thriller. Samozrejme nemôžem zabudnúť na skvelú Isabelle Huppert, bez nej by to nebolo ono. Môžem len odporučiť. 85/100 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Michèle Leblanc je ženou v najlepších rokoch, ktorá vedie jednu z menších spoločností na vytváranie počítačových hier do hracích konzol. Od detstva sa v jej živote strieda jedna zvrátená skúsenosť za druhou. Takmer 70 ročná matka udržuje vzťah s relatívne mladým milencom, syn sa utápa v podivnom vzťahu v ktorom je skôr osočovaný než milovaný, otec sa zapísal do francúzskych dejín ohavným činom, ktorý otriasol celým svetom. Aby toho nebolo málo, je z nenazdajky prepadnutá neznámym páchateľom, ktorý ju vo vlastnom príbytku znásilní. Môže vôbec človek vstrebať takéto skúsenosti bez toho, aby to neovplyvnilo jeho zdravý úsudok či myseľ??? Sarkastické, podivné, skrátka zmes žánrov, ktorý mne náramne chutil. Jediný dôvod prečo klesám pri svojim hodnotení je nezmyselne premrštená stopáž, ktorá zbytočne uberala na tempe. Inak od "Verhoeven-a" po dlhej dobe trefa do čierneho. Diváka by ešte mohlo zaujímať, že scenár k tomuto filmu napísal "ten", čo spackal "13 Sins", teda remake omnoho kvalitnejšieho, Thajského hororu "13 Beloved". ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ten film není zlý, je jen zvrácený! Dejte podobnou látku ke zfilmování komukoliv jinému, a udělá z ní hororový slasher (začlo by se na vánočním večírku u Elle). Dejte ale námět do rukou Verhoevenovi, a ten namísto žánrového odpadu natočí psychologické drama. Tak hutné, že je k jeho servírování nutný sekáček na led. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jedná věc je Isabelle, která to zahrála podle očekávání výtečně, druhá potom Paul. Tenhle starý lišák ukázal, že na to ještě pořád má a troufnu si říct, že tímhle filmem překvapil možná i sebe. Aneb jak být ze spolupachatelky, obětí skoro bez ztráty kytičky. Skoro bez chyby až na ten její údajný věk ve filmu. Na druhou stranu, vypadá pořád velmi dobře, takže těch plus mínus padesát, s mým blbým zrakem? Ale jo, myslím, že to půjde. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To byl film jasně šitý na míru pro Isabelle Ruppert. Ta tyhle role zvládá naprosto skvěle a tady rovněž perlila. Sice jsem plně nepochopila, že to nechala dojít tak daleko, ale budiž, odborník nejsem a scénárista věděl určitě proč to finále takhle vyhrotil. Celou dobu jsem totiž čekala, jak to dopadne, takže tam moc odboček ani nemohlo být. Takových tématicky laděných filmů vidím poměrně málo, takže další důvod pro. Rozhodně je ta čtyřka spíš Isabellina než za scénář, ale ve výsledku se to propojí stejně dohromady. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Paul Verhoeven se před natáčením učil Francouzštinu. Podle něj by francouzský film měl být zaplněn Francouzi. Jelikož se ji učil už jako malý, jazyk se naučil rychle. (Hal_Moore)
  • Oficiální vyslanec francouzské kinematografie na 89th Academy Awards 2017. (Hal_Moore)

Související novinky

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

74. Zlaté glóby - výsledky

74. Zlaté glóby - výsledky

09.01.2017

Bezkonkurenčním vítězem letošních Zlatých glóbů se stal muzikál La La Land. Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu film sedmkrát nominovala a sedmkrát ocenila. Nejlepší film - komedie nebo… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama