Reklama

Reklama

Isabelle Huppert získala dve zo šestnástich nominácií na najvyššiu francúzsku filmovú cenu Cézar, z toho jednu za fantastický psychologický thriller Elle. V ňom sa život ľadovej kráľovnej Michèle, ktorá vedie prosperujúcu spoločnosť na výrobu videohier, obráti naruby, keď ju v jej luxusnej vile znásilní neznámy muž. Namiesto nahlásenia zločinu na polícii sa neochvejná Michèle vydá na vlastnú päsť vypátrať násilníka. V majstrovskom erotickom thrilleri Paula Verhoevena očakávajte sarkazmus, sociálnu kritiku, napätie a predovšetkým výkon Isabelle Huppert, ktorej bola úloha šitá na mieru. (HBO Max)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (229)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Žijeme v skazenom svete. Verhoeven to vedel vždy. Postupne to prezentoval vo svojich dielach od začiatku. Jeho umeleckejší, artový prístup v poslednej dobe ukazuje presne tú odvrátenú stranu spoločnosti aká nás fascinuje, pretože sa nedotýka tradičných konvencií. Nie je to príjemný film a nie sú to dobré postavy. Akceptujú spoločenské zlo a vedia sa v ňom pohybovať. A tím sú nám možno sympatické. Isabelle je fantastická. A to ostatné odsýpa ako by malo. Nebudem sa k tomu vracať. Ale na konci som mal malé porozumenie. Všetky tie zlé veci, čo nás tvoria sú o to ťažšie, že sa s nimi musíme naučiť žiť. Monštru rozumie len iné monštrum. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Padesát odstínů stoického cynismu. Verhoeven na novém tvůrčím území zaválel a při tom jen tak mimochodem stihl zase rozdrtit brouky. Nečekejte erotiku a už vůbec ne thriller, tohle je sarkasmem protkaná černá komedie o mezilidských vztazích, která je postavená na faktu, že půlka mužského pokolení je pro ženy nepříliš užitečná a ta druhá je zbytečná. Není to ode mě směrem k britské lady zrovna dvakrát gentlemanské, ale Isabelle Huppert je restaurovaná Helen Mirren.. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Bizarní drama plné toho nejčernějšího humoru. Chválit výkon hlavní protagonistky by bylo nošení dříví do lesa, Isabelle mě každopádně naprosto uchvátila (takovou svini byste za kamarádku vážně nechtěli) a na svůj skutečný věk nevypadá ani náhodou. I další herecké výkony byly velmi zdařilé, příběh dokázal překvapit a udržet mou pozornost po celé dvě hodiny. Bravo! ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Perverzné, ujeté, zvrátené, to sú tunajšie komentáre a každý to chváli do nebies. Tak potom aj vy ste asi zvrátení. Dopozerať do konca bolo utrpením. Vráskavá starena tam ukazuje kozy, sexuje alebo masturbuje na okne. Neštíti sa ukázať všetko, veď na ženu po šesťdesiatke sa to náramne hodí. Jej matka nad hrobom je tiež sexuálne aktívna. Jej dementný syn má priateľku, ktorá porodí černocha a jeho ani nenapadne, že to nie je jeho dieťa. Navyše nám tu pridali kvázi kriminálnu zápletku, ktorú rozlúšti malé dieťa za 5 minút. Film je zároveň vulgárny a násilný. Ďalší novodobý francúzsky odpad. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nejpodstatnější důvod k natočení Elle byl jistě ten, aby sadista Verhoeven bolestně frustroval většinu mužského (a jistě i část ženského) diváctva, protože se v průběhu filmu nelze ubránit četným choulostivým fantaziím o třiašedesátileté (sic) dámě, a to je přeci jen poněkud nevhodné. Ale nic naplat, Isabelle je v roli zvrácené měšťky neméně sexy, než v o 15 let starší Pianistce, ta ženská snad musí být čarodějnice a koupat se v čerstvé panenské krvi. A svou roli si myslím dobře užívá. Ale dvě poslední scény (se synem a s přítelkyní) bohužel vrhly celý film špatným směrem a moje zvrhlá divácká rozkoš se rázem změnila v rozpaky z fádního středoproudového vyznění. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (5)

  • Oficiální vyslanec francouzské kinematografie na 89th Academy Awards 2017. (Hal_Moore)

Související novinky

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

74. Zlaté glóby - výsledky

74. Zlaté glóby - výsledky

09.01.2017

Bezkonkurenčním vítězem letošních Zlatých glóbů se stal muzikál La La Land. Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu film sedmkrát nominovala a sedmkrát ocenila. Nejlepší film - komedie nebo… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama