Reklama

Reklama

The Expert

všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
Velká Británie, 2014, 8 min

Režie:

Lauris Beinerts

Scénář:

Lauris Beinerts

Obsahy(1)

Klasické firemní jednání, na kterém je zadán jednoduchý úkol. Nakreslit sedm červených čar. Problém začne v okamžiku, kdy se o zadání začne jednat dál. (Jezinka.Jezinka)

Recenze (22)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nerad bych byl za experta. Snímeček jsem viděl hodně dávno a znovu se koukat nehodlám. Mám ale takové tušení, že v zadání stálo nakreslit sedm na sebe navzájem kolmých červených čar. Tudíž Evča Nováková nemá v obsahu pravdu. Těch pár chybějících slovíček mění celou realizovatelnost projektu. Jinak koukat na to mi dost vadilo, protože se může stát a nejspíš i stane, že budu za pár let součástí podobné mašinérie. Světu vládne blbost, světu vládnou ekonomové. Zbývá už se jen naučit tuhle debilitu ekonomů přetavit ve svůj prospěch. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Též si začasté přijdu jako onen exprd. Sice nemám tak kouzelně protažené oči a jméno dánského plochodrážníka, ale veledůležité kujeby, protřelé všemožnými brejnstórmingy, brejnvošingy a umanutými selfambyšnšitingy potkávám nechutně často. Na common sense sere hafík, zmrdi útočí a píča se ve svět obrací, budiž nám Drucker milostiv. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Máte pravdu, pane vedoucí, to bílé kolečko je černý čtvereček. A samozřejmě expert zvládne každý úkol, protože je expert... ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Reálna modelová situácia, ktorá je pre ukážku sformovaná do podoby toho na prvý pohľad najbanálnejšieho zadania, od ktorého sa odvíjajú ďalšie požiadavky. Tá hlavná, ktorá sa od zamestnanca očakáva je, ako inak, kreatívne myslenie a schopnosť "dokázať čokoľvek". Alebo aspoň jedno z toho. Divákovi v hlave automaticky naskočí otázka - keď toto sú len červené čiary, ako to vyzerá pri niečom väčšom? Bolo by to dokonalé, keby to bolo "skutočné" jednanie s nič netušiacim expertom, ktorý má problém vyriešiť. 80% ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Bender by řekl: "vyhladit lidstvo!" Já bych tak radikální nebyl, stačilo by selektovat absolventy dnešních vysokých škol, nebo jim půjčit na půl roku krumpáč. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená parodie na to, jak to chodí na firemních schůzkách. Jak už zmínil swamp, není to bohužel daleko od pravdy. Protože firemní meetingy dokážou být i ve skutečnosti takhle na oko převelice důležité a odborné, ale ve skutečnosti řešit jen nějaký naprostý nesmysl. Tady je to dotaženo do vtipně absurdního levelu. :D Aneb ""A line and a cat, these are two different things!" ~(4,6)~ ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

U tohohle jsem se ze dvou důvodů hrozně nasmála 1) protože je to tak pravdivé. Můj spolubydlící je taky takový expert a už několik let mě denně zahrnuje popisy velmi podobných a skutečných jednání (i přesto, že už to vůbec nechci slyšet) 2) tenhle expert je mnohem sympatičtější a zábavnější než můj spolubydlící....bohužel jsem tohle video spolubydlícímu ukázala a to znamenalo několikatihodinovou přednášku o tom, za jakých fyzikálních podmínek by bylo možno tu kočku nakreslit. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Od prvého zhlédnutí se mi občas ve snech objevuje chlápek v propocené košili s kruhy pod očima a dokola opakuje větu "Zabij všechny MBA, zabij všechny MBA, zabij všechny MBA..." ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Dobré herecké výkony. Absurdní scénář. Jednoduchá (jakkoliv pravdivá a alarmující) myšlenka nekoukatelně rozplizlá do nekonečných 8 minut. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu ze života. Přesně takovýhle pocit mám alespoň třikrát do týdne - a bohužel většinou i s podobným koncem. ()

blezg 

všechny recenze uživatele

To je trojúhelník, čáry nejsou kolmé a navíc jich není sedm, ale jen tři... ale jsou modré, to je ten problém... zkuste to s červenou! By jeden nevěřil, kolik zažije X-pert srandy. ()

Reklama

Reklama