Reklama

Reklama

Straight Outta Compton

  • Česko Rapeři z Comptonu (více)
Trailer 1
USA, 2015, 147 min (Director's Cut: 167 min)

Režie:

F. Gary Gray

Hrají:

Jason Mitchell, Corey Hawkins, O'Shea Jackson Jr., Aldis Hodge, Neil Brown Jr., Lakeith Stanfield, Paul Giamatti, Orlando Brown, Allen Maldonado (více)
(další profese)

Ulice kalifornského Comptonu bývaly jedním z nejnebezpečnějších míst v Americe. Právě tady, v místě, jehož život řídily drogové gangy a pravidelné policejní šťáry, se narodila pětice kluků, kteří odsud dokázali vypadnout. Ze své frustrace, nenávisti a naštvání se rozhodli vyzpívat. Stvořili žánr zvaný „gangsta rap" a skupinu N. W. A., která patří k nejkontroverznějším hudebním sestavám historie. Režisér F. Gary Gray o ní natočil nekompromisní životopisné drama plné skvělé muziky a ostrých textů. (CinemArt)

(více)

Diskuze

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

Tak tohle se hooooooodně povedlo. Na tomhle jsem vyrůstal, a možná taky proto, musím napálit těch 5* což jinak obdobným filmům zásadně nedělám! 8. míle je super, ale tohle je vyloženě srdcovka a té nemůžu prostě dát jinak než za 5!

BMW12

BMW12 (hodnocení, recenze)

MilanRV

Tiež myslím, poznám veľa filmov, ktoré nadabovali až po niekolkých rokoch, takže verím, že aj toto raz nadabujú. Hold si len počkáme no. :-)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Wicky

Wicky (hodnocení, recenze)

Nevíte náhodou někdo kdy by to mělo přibližně vyjít na dvd? 

radis.padrta

radis.padrta (hodnocení, recenze)

film naprostá pecka, 147 minut uteklo strašně rychle :/.. film jsem si musel hend stáhnout abych ho viděl po druhé :D.. ale potřeboval bych titulky.. víte o nějakých?

TheSlezy

TheSlezy (hodnocení, recenze)

Top koment dne :D > Straight Outta Compton je fakt skvělej film, ale ty titulky psal nějakej zkurvenej frikulín, po chvíli sem to radši nečet. 

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Vecernicek

Vecernicek (hodnocení, recenze)

Děláte si srandu? Napřed se dočtu že film je o sračce a v diskkuzích anglická recenze? To je masakr tohlencto.

JamesSi

JamesSi (hodnocení, recenze)

Slyšel jsem, že je to dobrý - ale jelikož nemám rád rap, tak to asi není pro mě. Sorry.

kralPasovcu

kralPasovcu (hodnocení, recenze)

T-pack

Jinak sorry, teď se kochám Tvým profilem, ale tu narážku na Kinga jsem udělal fakt nevědomky. Nicméně si za tím jednoznačně stojím.

kralPasovcu

kralPasovcu (hodnocení, recenze)

T-pack

Ale prosimtě, na víc si se vážně nezmohl ? Jsem zklamanej. Nehledě na to, že všeho všudy tam mám 2 větší chyby a nějaký drobnosti. A co se týká masáže a "svobodných" medií, tak jsme jima masírovaný všichni. Takže je to spíš fakt, než nějaký druh urážky.

Chápu, že když člověk musí pracovat s informacemi, který si nechce připouštět, nebo o nich nevěděl, A! je jich hodně, tak je to těžký. Ale já Ti věřím, že to zvládneš. Jsme přeci na ČSFD a viděli jsme přeci již tolik filmů, kde se museli hlavní hrdinové vypořádat i daleko horšími realistickými informacemi. Takže ne, já zmatenej fakt nejsem.... a Tobě věřím, že to zvládneš :)

T-pack

T-pack (hodnocení, recenze)

kralPasovcu

Nic, jsi pomatenej, chápu. Nepotřebuju od tebe poslouchat, jak já jsem pomatenej taky a baštim mediální masáž, dík. A příště si to po sobě přečti, než to urychleně pověsíš na net - tvůj text 'evropskou kultivovaností' zrovna nečiší.

na příspěvěk reagoval kralPasovcu, kralPasovcu

kralPasovcu

kralPasovcu (hodnocení, recenze)

T-pack

A vůbec, nechápu proč se tu bavíme o takový kokotině. Všichni stejně víme, co znamená rasizmus v 21. století.
To, že si děláme modly z M.Luthera Kinga, přitom nesnášel bílý. On je doslova nesnášel.
To samí byl Mandela.

A slova jako globalizace, paušalizování, nebo integrace do společnosti nás ve spojení s rasizmem zabíjejí. A to prosím, je rasizmus na celým světě jen takový, když se poukazuje na rasu černou. Kolikrát sem si vyslechl ty bílá hubo a rasizmus to nebyl....

kralPasovcu

kralPasovcu (hodnocení, recenze)

T-pack

Koukám, že už jsem Tě zaujal. Skvělý.

Slovo paušalizovat je sice krásný, ale používá se naprosto zbytečně. My všichni do jednoho paušalizujeme každý den. A to pořád.
Takže ano, většina Afroameričanů JSOU rozmazlený, nemakačenka, co si pořád stěžují na rasizmus, když se jím něco nelíbí. Jsou jako naši romští spoluobčané, akorát s tím rozdílem, že jsou línější a vytáhnou na tebe bouchačku. Pro klid Tvé duše vyjímam tu část, která je diametrálně odlišná a má v sobě zažitou evropskou kultivovanost.

Já nemám tušení do jaký míry ses s nima potkal, jak moc si s nima přišel do kontaktu, aby si je mohl hodnotit. Propagandu na internetu a masmediích nelze brát vážně. Pokud vyjmeme to procento těch slušných a ty co něco ovládají (většinou to je tanec, zpěv nebo něco kolem hudby čí herectví) a vezmeme tu pravou základnu Afroametičnů, tak zkus přijít do kontaktu s nima. Nebo si zkus popovídat s lidma co s nima v kontaktu doopravdy byli.

Nesnášenlivý rasisti, co europoidní rasou minimálně opovrhujou.

Za další omluv mě, měl si pravdu Afroameričané nemají majoritní podíl, to sem přestřelil ale europodní rasy je tam už cirka stejně. Mulaty a další míšenci už rozhodně za bělochy nepočítam. Ovšem, co si tak dobře pamatuju, tak byla před nějak před rokem prohlášená Amerika oficiálně černoškou, ale... víš jak to je :)

Což mi připomíná krásnou vzpomínku na letošní reportáže o nepokojích v USA. Jedno město nepamatuju si název snad Baltimore, fakt nevim. Tvoří nadpoloviční většina Afroameričanů, vedení, policie, prostě všude převážně černoši. Životní úroveň má toto město jedno z nejnižších ve Státech. Ale co je úsměvný, tak černí protestovali v ulicích s tím, že za všechno můžou bílý......  a rozbíjeli si tam celý ulice. No řekni mi. Tohle je normální ?

na příspěvěk reagoval T-pack, KlonyIlony

T-pack

T-pack (hodnocení, recenze)

kralPasovcu

Za a) nikdo pro mě modlou není. Tenhle tvůj žblebt mě dále utvrzuje v tom, jak krásně umíš paušalizovat a proto se automaticky vylučuješ z jakýkoli debaty. Za b) se můžeme hádat o zdrojích a historkách alá 'jedna bába povídala' do soudnýho dne, nic to nedokazuje o nikom. Tobě možná unikla aféra Fergusonu? Vždycky mě hrozně fascinuje, jak jsou lidi schopný přikládat větší váhu jedněm svěděctvím před druhejm. Tenhle film je stejně tak svědectví, jako tvoje bájná historka (na kterou mi klidně pošli odkaz, jestli máš dojem, že jde o nějakej průlomovej důkazní materiál). Za c) o jaký většině to vůbec mluvíš? Jestli jsi upřímně přesvědčen, že afroameričané tvoří ve spojených státech většinu, tak zjevně blouzníš a měl by ses z tý diskotéky probrat, než sem přijdeš kázat. Doufám, že jsi ten snímek alespoň viděl, když už ho tak živě soudíš...

na příspěvěk reagoval kralPasovcu, kralPasovcu, kralPasovcu

kralPasovcu

kralPasovcu (hodnocení, recenze)

T-pack

To je v pořádku, já Tě neosočuju. Nevadí mi, co máš rád za styl. Já tenhle styl uznávám.

Jen uznávám i rčení, že je rap jako hora. Celá černá vrchol je bílej (což pro mě dokazuje třeba Eminem, nebo i Macklemore).

A vysvětlovat Ti to nebudu. Jak bych taky mohl, když jsou pro Tebe modlou a poslouchat nebudeš. Ale jak jsem říkal, to co Ti bude říkat "prostý" lid, Tě stejně mine. Zkus si najit třeba tu zmíněnou historku, kterou před řadou let vypravěl Forman, jací jsou Ti úžasní afroameričané.

Momentálně jsou to Ti největší rasisti na světě. Ámen :)

na příspěvěk reagoval T-pack

kralPasovcu

kralPasovcu (hodnocení, recenze)

T-pack

Jo počkej, sorry už tě chápu. Miluješ rnb/hip-hop/rap styl, takže Ameriku.

Nezlob se, ale Tobě to nevysvětlim :)

na příspěvěk reagoval T-pack

kralPasovcu

kralPasovcu (hodnocení, recenze)

T-pack

Na čem? Na tom, že jsou černoši největší rasisti?
Zeptej se na to Formana, když ti nestačí názor "normálních" lidí....

kralPasovcu

kralPasovcu (hodnocení, recenze)

Fajn, máme tu snad nejrasističtějí snímek k poměru k jeho pozitivnímu hodnocení.

Bomba, fakt bomba. Právě tu je 90%.... nevím na co si tu musíme hrát. Chápu, že v Americe, kde mají už většinu si běloch musí hrát na "nerasistu". Ale tady ?

na příspěvěk reagoval T-pack

 (hodnocení, recenze)

ja neviem.. pozriet si film o cernochovi, ktory hovori, ze to tu zachvilu vsetko cierni bratia preberu.. dr. dre je rasista voci bielym. ist na to do kina by bolo asi trocha schizofrenicke..

na příspěvěk reagoval T-pack

Příspěvek byl smazán administrátorem.

PavelVanekArt

PavelVanekArt (hodnocení, recenze)

Já to nevydržel a dal si to v originále. Všechno jsem naštěstí pobral a určitě si to dám víckrát. A jediná věc, která mě na tom strašně mrzí, že to nebude v kině poblíž mého bydliště.

PatrikP4

PatrikP4 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

mysllím že to nehrozí :D už jí předělávám na rap 8 let... zatím vítězí ona, předělává mě na všechno jinýho jen ne na rap a dokonce za což se stydím přežiju i interperty co jsem dřív nenáviděl...

PatrikP4

PatrikP4 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

jj já jedu v ten termín na dovolenou tak uvidíme a pak až se vrátím uvidíme kolik bude času a hlavně mladá na to asi jít chtít nebude :D

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

PatrikP4

tak kino je pro mně jasný a bez debaty, vidět něco takového na velkém plátně, nejlépe v IMAXU, to bude zase zážitek, na který budu vzpomínat dlouho , asi jak na nového Mad Maxe  

na příspěvěk reagoval PatrikP4

Související novinky

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Universal překonal dvoumiliardový rekord

Universal překonal dvoumiliardový rekord

17.08.2015

Utržit na americké půdě 2 miliardy dolarů za rok se hollywoodskému studiu podaří jen výjimečně. Nejrychleji se na tuhle metu vyškrábali Warneři, kteří ji v roce 2009 zdolali 25. prosince, teď ale… (více)

Reklama

Reklama