Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šest divokých historek spojuje téma drobných i větších nespravedlností a křivd, kterým se člověk nemůže bránit, nechce-li překročit hranice zákona či dobrých mravů. Čeho je ale moc, toho je příliš. V různých situacích se hrdinové filmu dostanou do bodu, kdy už jim dojde trpělivost. Vezmou věci do svých rukou a s lidskou malostí, byrokracií či vypočítavostí si to vyřídí s intenzitou rozzuřeného zvířete. Černá komedie koprodukovaná bratry Almodóvarovými si podmanila diváky festivalu v Cannes i Karlových Varech. Není divu. Nervy totiž můžou rupnout každému a pocity hněvu jsou stejně univerzální jako uvolňující účinek smíchu, který se dostaví při každém z šesti překvapivých rozuzlení. (Aerofilms)

(více)

Recenze (905)

matkoulko 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi dobre sadlo! 6 zábavných a originálnych poviedok z bežného života, ktoré sú vyhrotené až do krajnosti ale okorenené čiernym humorom a juhoamerickou španielčinou. Niečo na spôsob argentínskeho Roalda Dahla. Jednotlivé príbehy plynú rýchlo a nenudil som sa ani minútku v kine. Vizuálne zaujímavé nielen prostredím a originálnou kamerou ale aj neznámymi hercami. 1.Lietadlo 3* 2. Reštaurácia 4* 3. Vojna šoférov 5* 4. Odťahovka 5* 5. Zrazená 4* 6. Svadba 5*. Celkovo pre mňa malinko slabší úvod a postupne sa gradovala "zábava"... ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

The genre of the movie is suitable for mood, when you are in favour of discontinuos storyline. Duration of the individual tale is different and the quality of content also differs from tale to tale. This variety and at the same time very similar clue is obvious, because the main characters are situated in totally different live moments. Nevertheless the point of breakage of the emotions and the loss of self-control in the civilized world has apparently big potential to creat very interesting movie. Wild Tales is unique black humor comedy, which is working very well with situation, when cup of patience overflows and there is no way back. ----- - Plane - This very short tale works as introduction and it shows face of whole movie. For such short duration the plot has its point and the plane with people from the circle of Pasternak is slowly crashing down on the house of his parents. This is quite adequate start, right? - Restaurant - This part has surely moral content and the end with murder attempt kindly suits to it, because some memories are to cruel to be not punished and sometimes it don’t have to be you, who is willing to make the action. In this case co-worker in the kitchen has its own ways how to cope with troublemaker. - Drivers - Two random drivers are drifting through the countryside and one is not satisfied with the speed, so the play may begin. The tragical ending is only display of how might be the mens ego dangerous. Not only that neither of the main characters came out of this fight alive, there is also point, when you believe in happy ending. - Mr. Bomb - Tale has good point in the telling the different view of existing in the system. If you are gaining from it (public orders for destroying the unsued buildings) and when you have to pay for violations of the rules (towing the car). When the bureaucracy is not coming to your way, then the aftermath are decisive and when everything is in order – everything is all right. This tale is example that sometimes you can be in position, where your helplessness towards the institutions drives you mad. The end might be seen in many ways. - Hit and run - One of the best tale since it deals with very a wide range of elements. Bottom line is the concrete example of how the juridical system not only in Argentina could works. Creators of Wild Tales are trying to show situation, when son of the weatlhy men crashes into the pregnant women with his car and the consequences are deadly, so family attorney has to came up with idea how to make like everything was done by gardener. If the fictional murderer survives is not clear enough … - Wedding - Last but not least is story from the wedding of young pair, who has some unsolved issues and they appears right at the wedding feast. Once the bride figures out „an intruder“, the consequences are starting to come, because the chaos is totally changing the rhytm of the tale. After all it has happy ending, but the emotions and twists are awesome. ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Dokonalé !!! Scénka s dvoma pánmi na, resp. pod mostom THE BEST, a svadba trošku prestrelená dĺžkou, ale neskutočná zábava ! A že ani Oscar za screenplay ? WTF ?! Minimálne 3 časti by si zaslúžili zlatú sošku ako kraťas ! A opäť dokonalý Santaolalla ! Herecké výkony nejdem vyzdvihovať konkrétne, ale každá mi prišla, ako by mala byť kastingom na najväčšiu rolu jednotlivca v živote, a tak sa snažili, a hlavne HRALI ako o život ! Plná pálka 5***** ! Už dlho ma takto film nenadchol... 90,293% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Krátke príbehy s veľkým obsahom a dostatočnou kavalkádou postáv so širokým spektrom charakterov. Od úvodnej až do poslednej scény sú to príbehy, ktoré nám nie sú neznáme. Práve preto sú nám blízke a práve preto o nich budeme dlhšiu dobu „premýšľať“. PS. Vybavenie si účtu na kapote auta ma dostal zo stoličky na zem. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Když vám někdo nakadí a nachčije na čelní sklo nové AUDIny, tak to asi naštve kde koho. Podobně jako Černé zrcadlo, se nám tento film snaží předvést situace ze života, ale prostě nějak to nebavilo. Černé zrcadlo mělo výhodu, že jest seriálovým počinem, poskládat z toho film byla blbost. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Je to takové ze života s morální pointou, kam až může zajít banální situace, když se setkají blbec s idiotem. I když tušíme pointu, stejně dokáže scénář překvapit a hlavně pobavit. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Naloz! Tvurci si neberou servitky. Vymysleli absurdni situace, rozhoviry, chovani lidi. Nejhorsi na tom vsem je, ze je to vsechno naprosto realne :) casto jsem si vzpomnel na Tima Rotha a jeho problemy ve Ctyrech pokojich :) skvost :) a jsem moc rad, ze to vzniklo bez jedineho znameho herce! ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Argentinsko-Spanielska smrst siestych poviedok,ktore nemali absolutne ziadnu chybu,asi najlepsi film,co sa tyka tohto zanru,uplne bezne zivotne situacie sa razom premenili v totalne katastrofy,vyborna myslienka,skvele spracovanie a filmova bomba je na svete...:-) ()

oli009 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, na které zapomenete po šesti dnech. A pak jsou filmy, jejichž památné scény se vám vybaví i po šesti letech jako živé. Divoké historky jsou zářným příkladem druhé kategorie. Jsou vskutku nezapomenutelné pro svá absurdní a komická zakončení, která ale pokaždé vycházejí z mrazivě skutečných situací a pocitů, které z nich často míváme. Od reality je dělí malé, skoro až mikroskopické popostrčení hlavních postav za společensky akceptovatelnou hranici stavu šílenství, zuřivosti, touhy po pomstě a chuti na všechno už se prostě a jednoduše vykašlat. Trefná a výborně zobrazená pointa, která spojuje všechny povídky do kompaktního a vzájemně fungujícího celku, a která je zvýrazněná vynikajícími hereckými výkony vám zaručí, že tohle představení jen tak z hlavy nedostanete a při podobných životních situacích si na jeho jednotlivé epizody s úsměvem vzpomenete a možná i zalitujete, že nemáte tolik kuráže jako hlavní protagonisté Divokých historek. ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Lidé přemýšlí v příbězích a potřebují je. Některé dnešní filmy však z kdovíjakých důvodů odmítají svůj příběh vyprávět - možná z jakýchsi rádoby "uměleckých" důvodů prostě ani vůbec žádný příběh nemají nebo ho zbytečně natahují, mlží a ředí. Tenhle film má příběhů hned několik, je stručný (all killer / no filler), je upřímný (žádný růžový brýle) a to stačí. ()

horovska 

všechny recenze uživatele

Miluju černý humor. Šest drsných povídek, každá pojímá ten přeteklý pohár trpělivosti z jiného úhlu. Některé příběhy jsou vypointované , jiné stojí na psychologicky bravurně vyostřených změnách nálad hrdinů - opravdu divácky zábavné, bez vylhaných uměleckých ambicí. Nic jsem od snímku neočekávala a to, že jsem se mnohokrát od srdce zasmála cením nejvíce. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Nápadité historky, výborná réžia a výborná kamera, skvele typovo vybratí herci ku každej historke a čo je bonus - vždy dostatok zábavy. A páči sa mi, že nie každá historka sa končila smrťou, ale každej nechýbal príbeh, ktorý ma hneď zaujal. To je čo povedať pri šiestich historkách. Moje najobľúbenejšie sú číslo 3 a 4. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně "jenom" slepenec krátkometrážních filmů, ale čert to vem, jsou naprosto skvělé a trefné! Místy hodně černé, ale jedna lepší jak druhá. Každá má něco do sebe a je v ní (pořádný) kousek pravdy. Určitě doporučuji, tohle jen tak někde neuvidíte. 5* ()

gp_one 

všechny recenze uživatele

Příběhy 2 a 5 jsou malinko slabší, ale zbytek je prostě parádní a celkově pak jde o prakticky bezchybné, poutavé, mistrně odvyprávěné a zábavné dílko. ()

zipoo 

všechny recenze uživatele

Páni a dámové, tohle byla BOMBA! Návod na to, jak efektivně i neefektivně zvládat hněv, stres a vztek. |1| Hned v úvodu perfektní letadlová povídka, která vyvolala úsměv, který jsem do konce nemohl setřást. |2| Další povídka z restaurace byla zvláštní. Chvilku jsem se cítil otráveně a myslel jsem, že to raději zapíchnu. |3| U sedláka vs. bafuňář už jsem se řezal smíchy a v očích jsem měl "whatafak" výraz. |4| Pak přišla povídka, která mě vzala nejvíc za koule. S naším inženýrem jsem se cítil jako jedna osoba. Všechno je postavený na nějakých nonsens (čti "dementních") pravidlech společnosti a logika je tu tam. |5| V další historce mě nejvíc pobavil chlápek, co pomáhal rodině ala Winston Wolf a tak trochu jsem věděl, jak to dopadne. |6| Finálko je crazy as hell, jak se patří. Taková parádní Válka Roseových bez těch mnoho společně prožitých let. Na hulváta rovnou na svatbě. |666| Sečteno a podtrženo 4,75 hvězdy za všechny povídky a 0,25 hvězdy za HOVNO cameo. Sečteno a podtrženo podruhé: 5 rovných! ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Malým problémem "Historek" je, že nás v první, brilantní "letadlové" povídce nechají namlsat, ale to "ántré" už pak není překonáno! Blíží se tomu historka "šoférská" a také dokonale absurdní povídka o sražené těhotné ženě, ale zbytek je slabší. Nejslabší je hned ta druhá, "bistrová", "odtahovka" a poslední "svatební" jsou na lepším průměru. Když to sečteme vychází to bohatě na nadprůměr, protože nudná není ani jedna a ty dvě hodiny utekly, jak voda. Historie se však zase opakuje, když se člověk na něco moc těší, bývá většinou zklamán. Není to tak úplně případ tohoto filmu, ale čekal jsem ještě víc. Možná, že po druhém shlédnutí to bude lepší. ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Hodně slušných a drsných šest historek ... Nejlepší historka byla s těmi auty v poušti. Fakt hodně hustý a zároveň i vtipně udělaný. 95% ()

Kubeska 

všechny recenze uživatele

Je to takové dravější než čeští Knoflíkáři, sice to nemá takové hlášky a chybí tomu něco propojovacího (postava nebo přesah jedné povídky do druhé apod.), ale brutalita a cynismus to dohánějí. Gustavo Santaolalla předvedl něco z tamějšího argentinského temperamentu a společně s nejlepší poslední povídkou vylepšil výsledný dojem. Oscar měl podle mě poputovat do Argentiny, a ne do Polska. ()

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Festival argentinského filmu začíná

Festival argentinského filmu začíná

24.10.2019

Od 24. 10. do 30. 10. se v pražském kině Lucerna koná 8. ročník festivalu argentinského filmu CINE ARGENTINO. Festival doprovází výstava argentinských filmových herců. Přehlídka bude zahájena… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Reklama

Reklama