Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šest divokých historek spojuje téma drobných i větších nespravedlností a křivd, kterým se člověk nemůže bránit, nechce-li překročit hranice zákona či dobrých mravů. Čeho je ale moc, toho je příliš. V různých situacích se hrdinové filmu dostanou do bodu, kdy už jim dojde trpělivost. Vezmou věci do svých rukou a s lidskou malostí, byrokracií či vypočítavostí si to vyřídí s intenzitou rozzuřeného zvířete. Černá komedie koprodukovaná bratry Almodóvarovými si podmanila diváky festivalu v Cannes i Karlových Varech. Není divu. Nervy totiž můžou rupnout každému a pocity hněvu jsou stejně univerzální jako uvolňující účinek smíchu, který se dostaví při každém z šesti překvapivých rozuzlení. (Aerofilms)

(více)

Recenze (905)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Je v tomhle letadle ještě někdo kdo zná Pasternaka?! Takže vezmu to popořadě. To nejlepší na úvod. První povídka je naprosto bombastická a má nejlepší pointu. čistých 5*. Druhá z jedem na krysy a likvidací mafiánskýho kápa kandidujícího na starostu, taky v pohodě. Tuhle kuchařku bych teda nechtěl nasrat 4* Třetí povídka trochu drsnejší Besip akorát v tom nehraje Soukup 4* Čtvrtej příběh z bombitem mě ze začátku až tak nechytnul, ale konec byl ultimátní. Dávám mu lepší 3*. Pátej příběh byl naopak rozehranej celkem zajímavě, ale pro změnu ten konec mi přišel trochu odbytej. Rovněž za 3* No a závěrečnej příběh Svatba je fakt masakr. Ten jsem sledoval asi z nejvíc pobaveným úsměvem, protože vím, že mě (naštěstí) nikdy nic takovýho nemůže potkat. Nicméně po tom všem čím si dvojice během svatební oslavy projde věřím, že u nich bude opravdu platit : dokud nás smrt nerozdělí 5* Sečteno a podtrženo dám za celek lepší 4*. Zábavnej povídkovej spektákl z konstantní kvalitou od začátku až do konce. Díky Lacikemu za tip. Nelituju pobavil jsem se.85% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Wild tales ma veľmi potešili. Šesť rôznych a divokých príbehov je kvalitatívne tak vyrovnaných, že je naozaj problém vybrať ten naj. Páčili sa mi všetky, z nášho česko-slovenského pohľadu zaujme meno v prvom príbehu, ktoré našim ušiam znie povedome. Asi najviac ma zaujali príbeh o bitke medzi dvoma šoférmi, príbeh o pokutách za parkovné, ale i svadba. Svadba bola fakt divoká, takú by asi nechcel nikto zažiť, snáď len v roli jedného z hostí. Celkovo veľmi vydarené, svižné minipríbehy, v ktorých nám Španieli ukazujú ako sa to má robiť. Neviem si zatiaľ predstaviť, že by niečo podobné natočili u nás. 80%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Najs, výborne natočené, skvelo zahrané a prekvapivo aj na krátkej ploche emočne funkčné. Ale takisto aj brutálne nevyrovnané ale chvalabohu výborne vystavané - kvalitatívne to krásne graduje. hodnotetie poviedok v chronologickom poradí : lietadlo 1010, bar 4/10 ,auto 2/10 , odťahovka 8/10 , právnik 9/10, svadba 10/10. celkovo 8/10. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Šest povídek různých délek. První letadlová: 60%, Druhá v restauraci: 50%, Třetí na silnici: 100%!, Čtvrtá s Pyrotechnikem: 70%, Pátá s hledáním viníka: 80%, Šestá na svatbě: 60%. Suma sumárum to máme: 70%, přestože příběh na silnici nemá vůbec konkurenci. Ten by si zasloužil i mnohem víc a možná i samostatný film. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sestava několika filmových povídek, které spojuje pouze téma a to spíš formálně,někde je víc grotesky, někde zas není humor vůbec, ale vzhledem k faktu, že povídkových filmů je jako šafránu a ještě je méně těch dobrých, asi se to nedalo udělat o moc líp. Jen škoda, že poslední dvě povídky byli příliš dlouhé, kratší stopáž by pomohla. Během psaní tohoto komentáře chcípla jedna moucha. Prostě mi přistála na klávesnici a zřejmě pošla stářím. Budiž ji odpadkový koš lehký ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nevyvážená antologie ze života s nadhledem a černým humorem. Některé příběhy jsou lepší, jiné méně, jak už to bývá. Pro mne nejzábavnější byl příběh dvou řidičů, vtipné zakončení měla také Bombička. Svatba - jedna velká maškaráda! A jak zúčtovat s těmi, co si na vás zgustli? Posaďte je do letadla.... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Aniž bych si četl, o čem snímek bude, očekával jsem, že všechny příběhy se v závěru nějakým způsobem propojí ve stylu 21 gramů či Babel, ovšem brzy mi bylo jasné, že se bude jednat o povídky, které bude spojovat pouze námět různých křivd a nespravedlností, což nakonec uvádí i místní obsah. Některé příběhy jsou zajímavější, jiné méně, ale nejslabší pro mě byl asi ten se sraženou těhotnou ženou. Naopak nejvíce mě zaujal předtitulkový příběh v letadle, mafián v restauraci, neslušný řidič, který v sobě měl vedle brutalitiy i něco humorného, povídka o špatném parkování byla poměrně předvídatelná a pravděpodobně nejsilnější, co se působivosti týče, byla svatba. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Super povídky. Některé ztrácely v jistým okamžicích na realističnosti, ale všechny byly něčím zajímavé a ani jedna nenudila. Nechybělo moc a bylo to za maximální hodnocení. 85% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na snímke sa odráža režisérova tvorivá chuť. Z jednotlivých rozprávaní srší autorovo nadšenie pre film. Premieňa sa na nenútenú zábavu. Wild Tales sú slobodným autorským dielom, čo z neho však ani náhodou nerobí neatraktívny či náročný. Je určený komukoľvek a nerobí rozdiely. Skvostný vďaka využitiu prvkov obľúbených komediálnych či akčných žánrov, ale aj vďaka autentickému vykresleniu násilia. Na druhej strane je hĺbavý, jeho príbehy nie sú zjednodušenými anekdotami. Na pomerne malom priestore presne pomenúva javy, tému, charaktery a buduje silnú atmosféru. Postupne nás privádza do varu, dej plný nečakaných zvratov, či fatálnych vyústení. Dramaturgické zoradenie príbehov výborne graduje a rastie aj vážnosť tém. Szifron si to perfektne vypočítal a ešte lepšie načasoval. Jeho divoký plán dopadol na výbornú. Táto šialená argentínska zmes emócií nenechá v kresle nikoho chladným. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Pikantní historky "ze života" plného nespravedlnosti, hamižnosti a zloby, které možná jako celek nemají filmařsky čistou a všeobjímající výpovědní hodnotu, ale každá z povídek uhrane nebo zcela ohromí svou formální kreativitou či vskutku vražedným vypointováním. Úvodní předtitulková sekvence s letadlem parádně navnadí úžasným černohumorným charakterem, zbytek je minimálně nepolevující osobitá jízda, kde sice povídka o dvou řidičích uprostřed dálniční pustiny formálně naprosto dominuje a krade si nadpoloviční většinu emocí jen pro sebe, ale přesto nacházím výhradně slova chvály - snad jen vyprávění o úskalích odtahové služby je se svou až bizarně satirickou pointou trochu moc out.... 85% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Proč, proč, proč, proboha próóóč?! Proč se do kina pouštěj lidi, co rozrazej dveře při úvodní scéně, pak do mě šťouchaj, jestli ta sedačka hned vedle mě v poloprázdným sálu je fakt volná, půl hodiny ze sebe za ustavičnýho hekání a funění shazujou asi tak čtrnáct vrstev oblečení, hledaj brejle v igelitovejch sáčcích a do toho všeho si hrajou na Roberta Zárubu...? Kdyby ta bába, co se mnou byla v Atlasu, psala komentáře na ČSFD, mohl by se jít golfista zapatovat do jamky. Klika, že jsem slušně vychovanej kluk a nedělá mi problém během filmu přeskákat o tři lajny jinam, jinak by těch divokejch historek bylo bejvalo sedum. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Divoké historky předcházela pověst filmu, ze kterého byli nadšeni všichni kromě Františka Fuky. Tedy mě zarazilo, že jsem se zařadil po bok FF, i když z poněkud jiných důvodů. (asi) Chápu premisu filmu, ukázat lidi vystavené stresu, kteří v jeden moment to napětí již nevydrží, vybouchnou a divák spolu s nimi dojde zadostiučinění. Teoreticky u mě dobrý, s tím bych problém neměl. Problém jsem měl s tím, že většina těch, kteří se měli mstít, mi přišli jako **libovolná nadávka**, ke kterým jsem necítil naprosto žádné sympatie a jejich osud jsem jim místy i přál. Plná sál se smál a já jsem nechápal. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Po skúsenosti so Szifrónovým filmom by som mal zrejme prehodnotiť poznámku pri Jarmuschovom Coffee and cigarettes v zmysle, že jednotný režisér poviedkového filmu dáva istotu udržania akej-takej latky. Nájsť podobne nevyrovnaný film by znamenalo vyhlásiť medzinárodné pátranie. Úvodný "Pasternak" (90%) funguje ako skvelá ironická anekdota s takmer do dokonalosti obrúseným finále a intertextuálnym vtipom pre znalcov literatúry. Už nasledujúce "Las Ratas" (Potkany, 40%) však skĺzava do umelej kŕčovitej repetície a dostavuje sa neblahý dojem sledovania prostoduchej telenovely, oboznámenej s termínom "spoločenskej kritiky" len z veľkej diaľky. S tretím "El más fuerte" (Najsilnejší, 100%) sa však film ešte mohutnejšie navracia do brázdy dômyselnej satiry a dokáže presvedčiť o reálnosti situácie, ktorú dynamicky vyhrotí do brilantnej pointy a privodí tak predčasný vrchol, ku ktorému sa už po zvyšok stopáže ani nepriblíži. Nasledujúce "Bombita" (Bombička, 40%) je len smutným vykonštruovaným pokusom, ktorý padá na hlúpo zvolenej modelovosti a skutočné nešvary banalizuje, zatiaľ čo nám predostiera hrdinu na míle vzdialenému všednosti, s ktorým sa nemožno identifikovať, pretože je sám problémom. "La Propuesta" (Ponuka, 60%) sa ešte snaží navrátiť do koľají civilnosti a jej protagonistu možno dobre pochopiť; čo jej podlamuje nohy je predovšetkým záver, podtrhávajúci agitujúce vyznenie. Posledné "Hasta que la muerte nos separe" (Kým nás smrť nerozdelí, 80%) sa utrháva z reťazí, ale rozpútané peklo vyznieva mierne do stratena, čo vynahrádza pre mňa napriek všetkému nečakaný a úsmevný záver. Zaokrúhleným aritmetickým priemerom (mínus 5%, strhnutých za rozpačitosť celého tvaru, skrývajúceho sa za jednotnú koncepciu): 65% ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Divoké historky jsou přesně mým šálkem čaje. Tento černý, mírně ujetý, druh humoru mám nejradši a můžu říct, že u některých historek jsem se fakt dosyta nasmál. Satanžel jako u každého povídkového filmu, ani zde se nevyhnete kolísavosti kvality jednotlivých příběhů, ale převažují hlavně ty lepší, nebál bych se říct skvělé! [Dubnová Challenge Tour 2015 - 30 dní, 30 filmů, 30 zemí] ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - Divoké je slabé slovo, to co se před vámi odehrává, by spíš vystihovaly výrazy jako bláznivé nebo šílené... :) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Docela mne to nadchlo. Zdánlivě originální historky, ovšem natočené na motivy všem notoricky známé z obyčejného všedního života. Mini příběhy jsou vypointované někdy až do opravdu drsných point. ()

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Festival argentinského filmu začíná

Festival argentinského filmu začíná

24.10.2019

Od 24. 10. do 30. 10. se v pražském kině Lucerna koná 8. ročník festivalu argentinského filmu CINE ARGENTINO. Festival doprovází výstava argentinských filmových herců. Přehlídka bude zahájena… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Reklama

Reklama