Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šest divokých historek spojuje téma drobných i větších nespravedlností a křivd, kterým se člověk nemůže bránit, nechce-li překročit hranice zákona či dobrých mravů. Čeho je ale moc, toho je příliš. V různých situacích se hrdinové filmu dostanou do bodu, kdy už jim dojde trpělivost. Vezmou věci do svých rukou a s lidskou malostí, byrokracií či vypočítavostí si to vyřídí s intenzitou rozzuřeného zvířete. Černá komedie koprodukovaná bratry Almodóvarovými si podmanila diváky festivalu v Cannes i Karlových Varech. Není divu. Nervy totiž můžou rupnout každému a pocity hněvu jsou stejně univerzální jako uvolňující účinek smíchu, který se dostaví při každém z šesti překvapivých rozuzlení. (Aerofilms)

(více)

Recenze (905)

adamix 

všechny recenze uživatele

Šesť (ne)obyčajných príbehov, ktoré píše sám život so zásluhou sprostej náhody, jedna veľká pochvala Szifrónovi za tento geniálny nápad, ktorý síce nie je originálny, ale zato fajnovo skomponovaný. Satirická čierna komédia, ktorá dokáže viac pobaviť, ako väčšina komédii s nasilu vsunutým (akože) humorom. Argentínčania vytiahli svoje eso. Za mňa 95%. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Parádní historky pokaždé vyhrocené do největšího možného kalibru. Nevýhoda, jak už to u povídkových filmů bývá je, že některé jsou lepší a některé horší. Mě se ale líbili všechny a proto i takové hodnocení. Pokud tedy budete dost nasraný, tak si tohle pusťte a budete vědět, že to není dobrý nápad. ()

macetoma 

všechny recenze uživatele

Jeden z "must see" filmů. Tyhle divoké historky fakt nemají chybu. Dávám 5 hvězd. I takový Tarantino by se tady mohl něco přiučit, až zase bude psát historky z podsvětí. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Film začal výborně, první ochutnávka s Pasternakem během letu byla perfektní. Další dvě epizody opět dobré, ale pokračování filmu s dalšími poněkud rozvleklými příběhy už ztrácelo trochu humor, v mém případě křečovitost a rozvláčnost povídek sklouzávala k nudě. Vcelku ale dobrý film, který hodnotím kladně. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Damián Szifrón natočil film o sobeckosti a lhostejnosti současné doby. 21. století ovlivňují peníze či úřední šiml. Dřív si lidé navíc mnohokrát nadávali, ale dnes? Dnes stačí drobnost a již na sebe vytahují nože, pistole či se chtějí zabít. Žijeme v době, kdy každý kouká jen na sebe a své potřeby. A když je někdo naštvaný, tak skládá bomby a či uplácí. Každý podle toho, na co má. Historka z letadla je zajímavá, ale spíše úsměvná, protože dostat na jedno místo všechny v jednu chvíli je hlavně dílem štěstí. Další historky jsou drsnější a drsnější. Ale všechny do jednoho jsou tragickou výpovědí o dnešním světě. Měly by působit k zamyšlení, ale nebude tomu tak. Lidé se pobaví, pousmějí, řeknou si, že hrdinové jsou tak trochu blázni, ale přitom většina z nás, třebas v mnohém mírnějším způsobu, jedná stejně pomstychtivě, sobecky či uraženě jako postavy z povídek. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Černé, proklatě vtipné, sarkastické, cynické a hlavně perfektně vypointované historky o tom, co se může stát, když člověku rupnou nervy. Dlouho jsem se v kině takhle nesmál. ()

p.i.t.b.u.l 

všechny recenze uživatele

Když jsem odcházel z kina, měl jsem rozporuplné pocity. 6 příběhů, 6 divokých historek Vás pobaví i překvapí. Na někoho to může být moc, ale mě se to líbilo. I když první 3 příběhy byly nejlepší. Ale ani ty ostatní nebyly špatné. Když to tak shrnu, film není pro každého. Má své silné a slabé stránky. ()

DaliborekD 

všechny recenze uživatele

Velmi intenzivní sbírka černohumorných povídek a tím černohumorných myslím tak černě, že někomu se hranice mezi humorem a tragikou můžou lehce setřít a může se dostavit rozčarování nebo i odpor. Takže řekněme nanejvýš osobitý film :-) Jako ignoranta argentinské kinematografie mě dostalo, kolik kvalitních herců mají na skladě. Je jedno, jestli jsou postavy záporné moc, nebo málo, všechny jsou mi sympatické a zajímavé. A vlastně i ten terorista řídící letadlo z úvodu, ikdyž se na plátně neobjeví, musel být hrozný frajer :-) Szifrón má talentu na rozdávání, scénář je vymazlený, práce s herci výborná, humorný timing v ruku v ruce se střihem téměř bezchybný, vizuál i hudba podmanivé.Zjednodušeně, je to vlastně taková tarrantinovka neschovávající se za brakové cítění. ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Komédia ako lusk a veľká vyrovnanosť všetkých poviedok. Každá jedna je originálna, zábavne poňatá a hlavne so skvelou pointou. Zvyknem sa počas filmov nudiť, aj počas tých dobrých, ale tu som sa bavil non-stop, a aj keď som sa momentálne nesmial, tak som žasol nad kvalitou dialógov, alebo nad originalitou či už z režisérskej stránky, alebo scenáristickej. Nebudem vyzdvihovať žiadnu konkrétnu poviedku, lebo by som tým možno nebodaj nepriamo naznačil, že niektorá z nich bola slabá. Všetky boli rovnako skvelé, a pozrel by som si znova celý film opäť. Hneď teraz. ()

psychohippo 

všechny recenze uživatele

V kontextu aktuální skutečné tragédie airbusu ve Francii působí první povídka dost mrazivě. Možná tento film nalezne vyšetřovací tým ještě založený v DVD přehrávači kopilota zříceného letadla... Příběh o parkování a úřadech může pak také působit návodně. Byla to taková variace na Volný pád, jen s happyendem. K trpkému pousmání nad testosteronovou stupiditou přiměje příběh s audi. Jinak však pro mne velké zklamání. Nevyvážené příběhy, bez dramaturgické logiky, bez nějakého vtipného vzájemného propojení. Kdosi to tu na ČSFD přirovnal k Bakalářům, moc se nespletl. Je škoda, že se tvůrci rozhodli abdikovat na pravidla moderního povídkového filmu, nastavené Pulp Fiction. Ale je neomluvitelné, že zcela pominuli kodex povídkového filmu, který nastavila třeba italská škola 70. let. Nad tak vysokým číslem hodnocení kroutím hlavou, v poslední době na ČSFD často... ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Gold metal scenaristovi a reziserovi a vlastne vsem hercum a tymu. Vse tu tak skvele funguje a skvele tvurci divaka prekvapi necim, s cim proste nepocital. Vyslovene scenaristicky zazitek, ktery ma snad jednu jedinou vadu. Po skonceni filmu uz jsem obtizne byl schopnej si vzpomenout na ty vsechny pribehy, protoze ten nasledujici vzdy prevalcoval ten predesly. Skvele. ()

silak_xup 

všechny recenze uživatele

Divoké historky jsou ze začátku hodně divoký, nejlepší je asi hned úvodní scéna v letadle a příběh manažera v audi vs burana v piksle, s každým dalším příběhem se ovšem historky stávají předvídatelnými a už mě tak nedostali, jako zmiňované úvodní scény. Historky ale rozhodně stojí za shlédnutí, proud emocí, který se v nich mění jako současné jarní počasí je úžasnej..... a umí stejně překvapit. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Divoké historky jsou originální film, který je skvěle natočen. Damián Szifrón se vyřádil v detailech a každý příběh skončil tak, jak klidně v životě i skončit může, tak že žádné sci-fi. Samozřejmě konce jsou hodně cynické, ale ten přesah je v přijatelné míře a tak trochu v kolejích černé komedie. Myslím, že přesně tak chtěli tvůrci aby film zapůsobil na diváka. O scény, kde si mnozí řekli nějaké to sprosté slovíčko či si zakryli oči dlaněmi, nebylo nouze. Film mě mile překvapil, měl v sobě nějaké kouzlo a náplň - 80%, čtyři hvězdy. ()

maxcold 

všechny recenze uživatele

Čekání (velmi dlouhé čekání) se vyplatilo. Týdny jsem se těšil na nový povídkový film, které já rád. Naštěsti se mi dostalo to, co jsem vlastně ani nečekal. Film, který naprosto splňuje definici zábavy, tak jak si ji představuji. Nenám čas, jdu si to pustit zas :) ()

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Festival argentinského filmu začíná

Festival argentinského filmu začíná

24.10.2019

Od 24. 10. do 30. 10. se v pražském kině Lucerna koná 8. ročník festivalu argentinského filmu CINE ARGENTINO. Festival doprovází výstava argentinských filmových herců. Přehlídka bude zahájena… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Reklama

Reklama