Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šest divokých historek spojuje téma drobných i větších nespravedlností a křivd, kterým se člověk nemůže bránit, nechce-li překročit hranice zákona či dobrých mravů. Čeho je ale moc, toho je příliš. V různých situacích se hrdinové filmu dostanou do bodu, kdy už jim dojde trpělivost. Vezmou věci do svých rukou a s lidskou malostí, byrokracií či vypočítavostí si to vyřídí s intenzitou rozzuřeného zvířete. Černá komedie koprodukovaná bratry Almodóvarovými si podmanila diváky festivalu v Cannes i Karlových Varech. Není divu. Nervy totiž můžou rupnout každému a pocity hněvu jsou stejně univerzální jako uvolňující účinek smíchu, který se dostaví při každém z šesti překvapivých rozuzlení. (Aerofilms)

(více)

Recenze (905)

Foox 

všechny recenze uživatele

Argentinsko-španělská, velmi vášnivá, slepenice šesti na první pohled nesouvisejících povídek, ukazuje s velkou dávkou ironie lidi v těch nejvyhrocenějších situacích a ani jednou necouvne. Dobře zahraná, napsaná i natočená komedie sice lehce kvalitou kolísá u jednotlivých povídek, ale ve výsledku skvěle pobaví, stačí se nebát něčeho odvážnějšího. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velká natěšenost udělala asi svý, takže se totálně rozsekanej necítím, ale všechny myšlenky na čtyřhvězdí definitivně šlape do země fakt, že jsem i po dvou hodinách chtěl nenažranej přidat. Španělsko se dá vyskloňovat na peru, na neznámém ale výborném obsazení, na černým humříkovi. Ten mě teda trošičku zklamal, čekal jsem o něco větší taškařici, ale vynahradily mi to hulvátské atributy jako všudypřítomný hněv, pomsta, cynismus a ironie. Stopážové nevyrovnaná šestka povídek je vyrovnaná kvalitativně, přičemž nemůžu jako většina nevyzdvihnout hixplo miniDuel, úsměvnou závěrečnou svatbu a do úvodu skvěle zvolenou čártr linku, která na svých pár minutách dokáže dobře skrytou pointou parádně navnadit diváka na to, co přijde v dalších dvou hoďkách. Malým bonusem jsou hunter&haunted titulky a závěrem snad jen jeden tip pro ty, kdo by neměly povídkového černohumra dost. Doporučuju, i když ten plnej je s přivřeným očkem. 85% ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Velice povedený nezávislý film, který vás opravdu dostane svým skvělým černým humorem, který je zasazen do šikovně napsaného scénáře a dokonale svižné režie s kamerou. Nastavenou laťku si víceméně udržuje po celé dvě hodiny. Povídky jsou ve směs originální, vtipné a s opravdu skvělým vyprávěním a dobrými hereckými výkony. Divoké historky si díky své lehce morbidní zábavě určitě zaslouží pozornost. /85%/ (Kino - Prom.) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Almodovarovský temperament podávaný s humorem černějším než somálče pomazané dehtem. Skvělé. 8/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Konečne po dlhej dobe vynikajúca čierna komédia, bavil som sa ako už dávno nie. Užil som si všetky poviedky a keby nebolo dvoch slabších (potkaní jed a ponuka) tak s prehľadom idem do plna. Ale aj tak som na vážkach medzi 4 a 5 hviezdami, pretože tie zvyšné boli extra super nátresk, ďaleko prevyšujúce všetko, čo som od tohto snímku očakával. Všetky historky spája satirický pohľad na spoločnosť ako celok, prípadne sa zameriava na jednotlivca a jeho zlyhania, pričom spôsob spracovania a priblíženie týchto tém divákovi je neobyčajne zábavný a inteligentný. Toto proste treba vidieť. 89/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ó, do tohoto filmu jsem se zamiloval už při zhlédnutí jeho traileru, protože mi bylo jasné, že to bude naprostá pecka. A taky že ano! Šest báječně vypointovaných příběhů dohromady vytváří jedinečnou podívanou, která je osvěžujícím závanem filmařské invence. Nenapadá mě jediná věc, která by mi na tom film vadila - kamera, herci, scénář, hudba, vše excelentní a... nebál bych se říct vzrušující. Tenhle film mě bezmezně nadchnul, doporučuju všemi deseti. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pro mě bylo nečekaný překvapení. Fakt pecka. Snad nikdy jsem nezažil aby film skládající se z povídek působil tak kompaktně co se týče kvality jednotlivých povídek. Za mě se povedly všechny. Jedna o něco víc druhá o něco míň ale ve výsledku je z toho vždy nadprůměr. Hodně silný 4 hvězdy. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Začíná to skvěle, až se to propracuje k naprosto otřesné povídce ze svatby, která vůbec nezapadá do celkového konceptu. Bez poslední povídky by to bylo za 4. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Kuchaři (čepice) stojí, ženich se parohů bojí." Romino, Romino... nevěstinko sladká, holka do nepohody, Tobě bych řekl ANO! V dobrém i ve zlém, dokud nás smrt nerozdělí. Bože můj, přitom taková všivá a laciná romantika. Přeslazená jak čtyřpatrový svatební dort, shozený ze stolku na špinavou podlahu, z ní po kusech sebraný a ochutnaný. Do maximálních obrátek vytočená pětihvězdičková pohádka, doslova zkurvená (kuchařem na střeše) romantika. A o tom to je. Manželský život není procházka růžovou zahradou. Žádné distingované a společensky přijatelné tango, s chlapečkem dosud visícím na maminčině prsu, ale divoký čardáš. Život manželský je zraňující a nebezpečný jako ulítlý pouťový vozík. A ostatní povídky? Taky mňamky. Pár jedovatých jednohubek, ochucených člověčinou. Zejména řidičův fakáč měl drajv. Ano, ano, ZLOČIN Z VÁŠNĚ na nás dnes číhá na silnicích za každým patníkem. Poučme se. Nespěchejme, netrubme a neukazujme si fakáče. Ani na silnicích, ani na csfd diskuzích. Jo a abych nezapomněl - u csfd oltáře si říkejme ANO! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Presné názvy si nepamätám, tak zjednodušene: Pasternak 80%, Posledná večera 80%, Audi 100%, Bombička 60%, Tehotná 80%, Svatba 100%. Komédia roku ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, vtipné, nápadité, mysl osvěžujicí divoké historky, u kterých jsem se ani na minutu nenudil. Z historek je velice patrné, že styl hodně ovlivnil Pedro Almodóvar v roli producenta, což je myslím jedině dobře vzhledem k výsledku práce. Mám rád inteligentní černý humor, ne každý mi však sedne, tady se to ovšem povedlo náramně a už v první historce s názvem "Pasternak" jsem se začal smát. Velice se mi líbila historka jak silniční pirát vybržďuje boháče v Audi, tam došlo k veliké gradaci černého humoru, který mi připomněl rané grotesky s Busterem Keatonem nebo bratry Marxe. Dále mě překvapila historka přejetí těhotné ženy, svým citlivě napsaným scénářem a bravurně zahraným hercem v roli otce. Z této historky nepůsobila žádná strojenost, vyumělkovanost, připadalo mi to, že nejsem sedícím divákem v sále kina, nýbrž jsem se naprostou náhodou ocitl ve vile pozorujicí napjatou situaci. Některé historky mají tak napsanou šablonu, že jsem pointu snadno prohlédnul už po pár minutách. Na působivosti to ale nic neubírá. Například ta s demoličním inženýrem, nebo závěrečná historka ze svatebního večírku. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Název mluví sám za sebe, divoké historky to totiž rozhodně jsou. Některé příběhy jsou trhlejší, jiné méně... některé jsou lepší, jiné spíš průměrnější, ale každopádně, všechny mají výborný scénář a dějovou linku. Osobně se mi líbil hlavně příběh dvou řidičů, ale i některé ostatní (o zkorumpovanosti dnešní společnosti či obecné nespokojenosti s fungováním úřadů atd.) byly hodně dobré. Důvod, proč se zdráhám tomu dát o něco větší hodnocení, je spíš čistě subjektivní, a to je, že mi moc nesedí černý humor. Nebyl to sice zážitek, kdy bych se zasmála, ale oceňuju filmařské umění Španělů. ~(3,3)~ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Divoké historky, respektíve každá divoká historka sa veľmi dobre pozerá. Než začnete premýšľať nad zmyslom práve ukončenej, začína nová. Všetky, okrem poslednej, spájajú dopravné prostriedky (väčšinou autá), otázka pomsty a byrokratický systém. Ten funguje v určitom zmysle aj v poslednej, ale asi nie v prvej. Všetky drobnosti sa vo svetle vždy novej historky z tej predchádzajúcej (a tej ešte predtým atď) pamätať nedajú. Lenže akonáhle sa na poviedky pozriem spätne, tak zistím, že vlastne sami o sebe nie sú ničím skutočne originálne a najmä: dosť v nich hapruje logika. Dozvedieť sa zrovna na svadbe o nevere svojho muža je veľmi málo pravdepodobné, dostať do lietadla všetkých zo svojej minulosti úplne nemožné. Po nehode sa hneď manifestuje pred domom podozrivého, pričom nechápeme, odkiaľ má tlač takúto čerstvú info. ale to je tá z ospravedlniteľnejších náhod. Inak scenáristicky krátke historky nijako zvlášť nevyčnievali nad pokusmi študentov réžie prezentovaných na festivaloch, len sú, samozrejme, oveľa profesionálnejšie spracované. Myšlienky majú, ale záver svatby na koniec prebíja u mňa všetko predtým. A to sa mi zrovna táto historka páčila v jej priebehu najmenej. Ale solídna zábava, dve hodky utečú, ako keď prespíte let cez oceán do Buenos Aires. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Šetřit hvězdičkami se nechystám. Tři divoké historky se mi opravdu velmi líbily. Hned ta první s letadýlkem, taškařice s Audinou a dalším autem, ať už to bylo cokoli a závěrečná psycho svatba. Zbytek ale také nebyl vyloženě průser. K dokonalosti tomu přeci jen něco malinko chybělo. Hlavně bych přivítal o nějaký ten stupínek vyšší míru černého humoru. Příjemně se mi s vysokou mírou škodolibosti v krvi sledovalo narůstající napětí uvnitř hlavních postav, ale příliš mě neuspokojil jejich emoční výbuch, který dle mého úsudku nebyl přímo úměrný situaci. Věřím, že je v lidské povaze ztratit kontrolu nad svým jednáním mnohem více. Tím chci především říct, že jsem se skoro vůbec nesmál, což mě mrzí. Na dvě hodinky si film udržuje svižné tempíčko a povídky baví. Jen by opravdu mohly bavit mnohem víc. Zkrátka taková příjemná sonda do životů běžného obyvatelstva naštvaného na celý svět. Myslím, že si film získal diváckou úspěšnost z toho důvodu, že se v těchto povídkách každý najde. Snad každý někdy zažil zkurvený den, kdy by bylo ideálním řešením zazdít se v jeskyni a čekat, protože na co člověk sáhne, to se posere. Snad každý byl někdy enormně nasraný a ztratil veškerou zodpovědnost za svoje jednání. Dokonce i borec, jako jsem já. Když jsem býval mladší a chytřejší. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Musím změnit své hodnocení, ač tedy celé dílo na 5* není, ale historku s pneumatikou, považuji za to nejlepší co jsem za poslední dlouhou dobu viděl. Pouštěl jsem to snad všem známým. A ten soundtrack "Love theme from "Flashdance" poslouchám skoro každý den při cestě do práce. Neskutečná pecka. Ještě vyzdvihnu úvodní scénu v letadle a hned tu po ní. Mistr Bombička se ještě celkem dalo, zbytek už nebyl tak perfektní, ale i tak, určitě to zkouknu celé ještě několikrát. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý koncept. Ke španělské kinematografii se moc často nedostávám, ale tohle mě bavilo. Film se skládá ze 6-ti na sobě nezávislých krátkých příběhů a každý je o něčem jiném. Některé jsou dost nepravděpodobné, jiné reálnější. Občas to má dost nečekané vyústění. Nejvíc se mi líbilo auto a svatba. "Udělám ti ze života peklo!" :D ()

swamp 

všechny recenze uživatele

U téhle černohumorné povídkové blázniviny se několikrát přistihnete, jak se smějete tomu, že někdo zemřel / zemře / zažívá bolest / zažije bolest / pomstí se... a hlavně že se to neděje vám! :D ()

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Festival argentinského filmu začíná

Festival argentinského filmu začíná

24.10.2019

Od 24. 10. do 30. 10. se v pražském kině Lucerna koná 8. ročník festivalu argentinského filmu CINE ARGENTINO. Festival doprovází výstava argentinských filmových herců. Přehlídka bude zahájena… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Reklama

Reklama