Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šest divokých historek spojuje téma drobných i větších nespravedlností a křivd, kterým se člověk nemůže bránit, nechce-li překročit hranice zákona či dobrých mravů. Čeho je ale moc, toho je příliš. V různých situacích se hrdinové filmu dostanou do bodu, kdy už jim dojde trpělivost. Vezmou věci do svých rukou a s lidskou malostí, byrokracií či vypočítavostí si to vyřídí s intenzitou rozzuřeného zvířete. Černá komedie koprodukovaná bratry Almodóvarovými si podmanila diváky festivalu v Cannes i Karlových Varech. Není divu. Nervy totiž můžou rupnout každému a pocity hněvu jsou stejně univerzální jako uvolňující účinek smíchu, který se dostaví při každém z šesti překvapivých rozuzlení. (Aerofilms)

(více)

Recenze (905)

Dunric 

všechny recenze uživatele

Šest povídek nabitých černým humorem, údernými dialogy a spoustou originálních point. Občasné posuny do absurdna jsou zjevně úmyslné a fungují tu jako zvýrazňovač až bolestivě pravdivých situací z běžného života. Všechno šlape na jedničku - režie, herci i technická stránka. Žádná z mikrokomedií není slabá, zápletky se neopakují. Bavil jsem se od první minuty až do konce, jak už se mi hodně dlouho nestalo. Chytrých komedií je totiž jak šafránu a tohle Hollywood prostě neumí a možná ani nechce. Herecké hvězdy a speciální efekty se dají pořídit jak housky v krámě, s delikátní esencí tvůrčího ducha (nebo šedé kůry mozkové, chcete-li) to je už o dost složitější. ()

AmericanX 

všechny recenze uživatele

absurdní, cynické, občas až děsivé- prostě jako život sám... na konci každé povídky jsem se smála a zároveň jen nevěřícně kroutila hlavou, protože v hlavě jsem měla hodně scénářů, co se může stát, ale to co vymysleli tvůrci bylo fakt nepřekonatelné a trefné.. jasných pět hvězd, povídka o pomstě na silnici je můj favorit.. "zločin z vášně" ()

vojtin_ 

všechny recenze uživatele

Pro mne výborný film. Dlouho jsem se tak dobře nezasmál a dlouho mi nebylo tak špatně. Občas nudnější pasáže, ale jako celek film funguje výborně. A vy máte jen stažený žaludek, co se ještě "kurnik" může stát.... ()

maxi_tom 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý argentínsko - španielsky poviedkový film disponujúci peknou dávkou čierneho humoru. Ako to už ale býva pri tomto žánri aj tento film trpí kvalitatívnou nevyváženosťou jednotlivých poviedok. U mňa jasne vedie poviedka, v ktorej si to rozdáva podnikateľ s dedinčanom a potom ešte za zmienku stojí aj netradičná "Svadba". Ostatné poviedky sú priemer až podpriemer. Celkovo dávam 3* (6/10). ()

kunislava 

všechny recenze uživatele

Vyborne pobavko - pro me, cholerika, zaroven malicko varovny prst.. Sest pribehu, na tema "ceho je moc, toho je k...a prilis", z nichz by si minimalne "roadmovie" zaslouzilo celovecerni zpracovani. Uff, moje nervy, vytecne ()

lulundia 

všechny recenze uživatele

První dojem-Bože, to je šílenost, ale dobře, dokoukám to. Chtělo se mi spíš brečet, než se smát, ale jak příběhy postupují, smějete se. A jak. A fandíte jim. A poslední příběh vás rozseká. Tomu říkám pomsta. Zapálit loď a tančit na hořící palubě :-D ()

ver_ber 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film podzimu! Dokonalá katarze smíchem, protože některé z těchhle šesti zkratovitých jednání by si člověk občas sám rád dopřál. Velkej lajk a pět hvězdiček z pěti! ()

MichalCZ30 

všechny recenze uživatele

Jedná se o velice podařenou šestici historek. Vše je ve své podstatě řečeno v hlavním komentáři a tak pouze dodám, že se divák určitě nudit nebude. Po shlédnutí si bude více vážit života a bude rád, že to vše byl pouze film. Bohužel, toto si již říci nemůže onich 149 pasažérů z letu přepravce Germanwings, jejihž osud se zpečetil podobně, jak tomu bylo v prvním příběhu. S pozůstalými upřímnou soustrast. ()

hujerita 

všechny recenze uživatele

Vcelku som bol veľmi spokojný a v podstate ma bavili všetky poviedky. Prvá scéna bola strašne fajn a super a hneď to pripomenulo udalosti spred niekoľkých týždňov. Na audi som sa nasmial, že jaký dilinovia :)) zato Bomberita ma dostal atmosférou a nakoniec skvelým záverom. pre mňa osobne najslabšia bola svatba a pred koncom som si len pomyslel : No ešte ju vojede na tej svatbe na torte. A na moje ne prekvapenie sa tak stalo :))). Ako celok fajn zábava. ()

ArMvdD 

všechny recenze uživatele

Do háje s Hollywoodem! Úvodní scénka mě nadchla a perfektní filmový zážitek pokračoval, bez vydechnutí, až do úplného konce, jako už dlouho ne! ()

Martazoe 

všechny recenze uživatele

V tomto jsem se moc nenašla, povídkové filmy mi nikdy moc neříkaly. Náměty byly sice dost originální, nechutné a bizarní, ale to mi nestačí, pro mě je to průměrný film, který ve mně nezanechal žádnou hlubší stopu. ()

eoj 

všechny recenze uživatele

Příjemný soubor nesouvisejících historek, které dokáží i na malém prostoru výborně pobavit humorem nejtmavší barvy, lehce říznuté šarlatovou. ()

HelenaHanke 

všechny recenze uživatele

„Divoké historky“ jsou skutečně divoké, ovšem geniálně vypointované filmové povídky, v nichž se naprosto plynule střídá absurdno s krutou realitou. Pátou hvězdičku nedávám jen proto, že na mě bylo toho černého humoru a nekompromisní doslovnosti chvílemi přespříliš; otřelejší povahy však nechť si klidně jednu hvězdičku navíc přidají. „Divoké historky“ jsou rozhodně skvělou zábavou. (80 %) ()

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Festival argentinského filmu začíná

Festival argentinského filmu začíná

24.10.2019

Od 24. 10. do 30. 10. se v pražském kině Lucerna koná 8. ročník festivalu argentinského filmu CINE ARGENTINO. Festival doprovází výstava argentinských filmových herců. Přehlídka bude zahájena… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Reklama

Reklama