Reklama

Reklama

Třešňový tabák

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Léto se pomalu chýlí ke konci a šestnáctiletá Laura je znuděná. Kamarád, který se snaží získat její přízeň, je jí spíše k smíchu a fakt, že by tento vztah s radostí uvítaly rodiny obou zúčastněných, ji dovádí k šílenství. Nečekaná nabídka odjet na pár dní do přírody objevovat krásy rašelinišť je pro Lauru vítaným zpestřením jednotvárných dnů konce prázdnin. Z přemíry přírody není Laura z počátku nadšena, stejně jako z poněkud hrubozrnného vedoucího výpravy Joosepa. Nekonvenční milovník dýmkového tabáku ale postupně začíná vzbuzovat její zájem a zdá se, že náklonnost je oboustranná. První láska Lauru překvapí ze zálohy, a to ještě v poněkud netradiční podobě. Celovečerní debut režisérské dvojice Katrin a Andrese Maimikových se vrací do něžného, ale zároveň bolestivého období dospívání, prvních lásek a prvních zklamání. Citlivý snímek s pochopením a humorem potvrzuje fakt, že mezilidské vztahy nikdy nebývají ani jednoduché, ani jednoznačné. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

[Dny evropského filmu 2015] S Estonci vyrazit do přírody a lesů se vyplatí, nejen na houby, ale i na borůvky a pokud možno s dýmkou napěchovanou třešňovým tabákem v kapse či alespoň ořechy. Příjemná atmosféra, funkční a jemný (situační) humor (kuře, polština, "co s Tebou budu dělat?"), funkční postavy, kterým vévodí Don Juan z lesů či Jožin z bažin v jedné osobě zahraný přesným Raudsepem. Představitelka Laury si svou teenegerku dává na jedničku, zcela uvěřitelně a velmi sympaticky. Nefunkčí mladistvé lásky, zakázané mezigenerační lásky, přátelství, naprostá uvěřitelnost v emocích. Cibule, holiny a celková uvolněnost, která k mě donutila k téměř soustavnému úsměvu na tváři. Nejmilejší film Challenge Tour mi přineslo povinné Estonsko. [Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií] ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Lauro, tak jsem se taky rozhodla, že budu sbírat hezké chvilky na památku. Ono jich zase tolik není a v těch smutnějších se k nim budu pak určitě vracet.......... Přesně tyhle filmy mám ráda, kde na mě dýchne přirozená atmosféra a ta mě pak vtáhne natolik, že mimo jiné i tu vůni třešňového tabáku cítím až doma. ()

Reklama

evapetra 

všechny recenze uživatele

Z letní pohody do nostalgicky shovívavého podzimu. Obě etapy se mi moc líbily. Příjemný film, plný jemného humoru, při kterém vám lehce cukají koutky, plný malebných záběrů přírody a hudby, která tomu všemu hraje do noty. Tabák, který bude vonět i nekuřákovi. Viděno v rámci projektu 52 Films by Women. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tento film má len dve chyby ... prvá, že runner85 nebol s nimi na tom výlete a druhá, že ani na jednu chvíľu si Laura neobliekla to Joosepove námornícke tričko. Film, kde sa nič svetoborné nedeje, ale strašne dobre sa na to pozerá, vy sami cítite všetky tie pocity, ktoré cítia hlavní hrdinovia, hudba je úplne skvelá a ten Laurin úsmev na konci veľavravný. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nepopieram, film má niečo do seba, je príjemný na pohľad, pričom z neho sála taká neurčitá ezoterická atmosféra. No to je asi tak z kladov všetko. Čo sa týka dejovej linky zaujal ma len úvod, keď dievčinka prišla na návštevu k tomu tichému a nesmelému chalanovi, pričom sa im tam do všetkého fušovala tá babka (mama). To bolo celkom zábavné. No výlet samotný ako aj záver už neponúkli nič zaujímavé. Dievčinka sa zaľúbi, ale ďalej sa to už vo filme žiadnym spôsobom nerozoberá - bez zápletky, bez drámy (humoru), bez významu, bez zaujímavých myšlienok... no proste sterilita ako hrom. Samotný koniec je tiež len taký nijaký. No nič, celkom sklamanie. Slabší priemer. 55/100 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se ve vesnici Värska v Estonsku. (Cheeker)

Reklama

Reklama