Reklama

Reklama

Temnota přichází

  • USA The Darkness (více)
Trailer

Rodina Taylorových je na dovolené v Grand Canyonu v Arizoně, kde malý syn Mikey najde v jeskyni černé kameny, na kterých jsou vyobrazeny různé symboly. Bez vědomí rodičů si je odveze s sebou domů, ale po návratu se začínají se v jejich domě dít podivné události, které jim obrátí život vzhůru nohama. Mikeyho se totiž zmocnily temné síly... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladej rodine sa po návrate z dovolenky v Grand Canyone začnú v dome odohrávať záhadné udalosti. Významná je hlavne zmena správania ich syna, čo ale pre nich nie je nič nové, keďže je autista, takže si myslia, že je to len ďalšia zmena jeho stavu. Keď však paranormálnych udalostí v ich dome neustále pribúda a rodina prežije niekolko závažných udalostí, rodičia si uvedomia, že si z výletu do Grand Canyonu priniesli niečo viac ako len krásne zážitky a pekné fotky. Niečo temné sa vrátilo s nimi a teraz ich to chce pripraviť o život. - Nemôžem uveriť tomu, že toto dal dokopy režisér jedného z najlepších Hixploitation hororov v histórii moderného hororu s jeho tímom. Opäť ďalší horor s dokonalou a velmi zaujímavou zápletkou zničený trápnym PG-13 ratingom, ktorý núti tvorcov nepoužívať krv a očividne ich povzbudzuje k nekonečnému používaniu trápnych digitálnych efektov. Projekt 6 Miranda Drive sa mi už od začiatku velmi páčil, pretože Greg McLean je tým najlepším, čo sa teraz dá na hororovej scéne nájsť. Na tento horor sa však posnažím čo najskôr zabudnúť, čo zrejme urobí aj on, aj keď finančne sa tomuto hororu celkom zadarilo. Herecké výkony boli znesitelné a aj prostredie rodiny vyzeralo dobre a prívetivo. Legenda, na ktorú bol tento horor zameraný, bola perfektná a velmi zaujímavá, ale úplne ju zničilo spracovanie. Nechcem toto dielo kritizovať, takže sa radšej zamyslím pozitívne nad tým, že režisér čoskoro príde s Wolf Creek 3, Territorial a The Belko Experiment, takže sa mi toto mierne zlyhanie vôbec nezdá podstatné. + herečka z Vampire Academy + herečka z Silent Hill, The Crazies a Silent Hill : Révélation 3D + herec z Life After Beth ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kevin Bacon je môj obľúbený týpek, ale nebyť neho, nedalo by sa na tento film pozerať. Veľké sklamanie, ak uvážime, že režíroval tvorca jedného z najlepších krokodílích hororov na svete. Ďalším plusom je dôraz kladený na atmosféru (trocha mi to pripomenulo Balaguerovu Temnotu) a psychológiu postáv + zaujímavý nápad „indiánskych duchov terorizujúcich autistické deti“. Naopak, mínusom sú tupé ľakačky, nečasto použité, ale o to nekvalitnejšie CGI, nezaujímavé médiá, predvídateľný dej a na horor dosť veľké negatívum a to to, že som sa nebál, ani nebol znepokojený či vyvedený z miery. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Povydařeném Wolf Creek(u) 2 přihazí McLean s dvěma hodně slabýma filmama. The Belko Experiment se dá ještě rozdejchat a až takovej průser to není, ale The Darkness už je naprostá sračka. Tohle snad nemůže oslovit nikoho. Bez špetky napětí a bez atmosféry. Jedna z nejslabších duchařin co jsem za poslední dobu viděl. Mám tak jistý obavy jak asi dopadne Wolf Creek 3. No snad se McLean vzpamatuje. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná rutina. Autistický synek a dospívající dcerka, rodiče, kterým to zrovna momentálně moc neklape, trocha toho strašení, nějaká ta indiánská mytologie a chybět nesmí ani bába-vědma. Ale i když to bylo průhlednější než vysklené okno, dalo se na to díky slušnému tempu a solidním hercům dívat. Všechno pokazil závěrečný střet mezi černými a bílými, který vůbec nevyšel a stejnou měrou v sobě mixoval směšnost a trapnost. 40% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hodně smutné.Zatímco herci jako Van Damme, Lundgren a spol. můžou být docela v klidu, protože vždycky točili akční béčka/céčka a celou kariéru spíš oslavují sem tam nějaký opravdu nadstandartní povedený čin, tak herci kteří ovládali áčkovou ligu a patřili k vyhlášeným umělcům musejí tyhle pády nést velice těžce. Bok po boku k hercům jako Nicolas Cage nebo Val Kilmer teď padl až na dno můj oblíbenec Kevin Bacon.Jak může herec jeho jména vzít něco tak strašně debilního, nudnýho a neskutečně režisérsky fušérskýho nechápu a to přitom McLean není žádný neznámý protlačený floutek, ale má za sebou povedené Wolf Creeky.The Darkness není horor, to je rodinný drama o manželce alkoholičce, fotroj proutníkoj, dceři hysterický a labilní bulimičce a synkoj retardoj....moc prima.Začátek ještě chvilinku vypadal docela dobře, ale potom se jen mluví, scény vůbec nenavazují, nedavájí smysl, nejsou nijak pro děj natož pro horor důležité a do týhle úplně nulově ohudebnělý nudy a plků sem tam dvě nebo tři opravdu povedený lekačky a digitální kouř.Navíc to finále bylo tak strašně špatně zahrané, napsané a směšné, že sme se nahlas smáli a mě bylo Bacona fakt až líto.Režisérsky naprosto neukočírovaná břečka a někde v komentářích zmiňovaný Poltergeist je sice sračka, ale Temnotě teda stojí v tý žumpě na hlavě a ta ty hovna polyká.Nechápu co se McLeanoj honilo hlavou, ale i Asylum točí lepší horory.Krok vedle, ze skály.20%. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama