Reklama

Reklama

Temnota přichází

  • USA The Darkness (více)
Trailer

Rodina Taylorových je na dovolené v Grand Canyonu v Arizoně, kde malý syn Mikey najde v jeskyni černé kameny, na kterých jsou vyobrazeny různé symboly. Bez vědomí rodičů si je odveze s sebou domů, ale po návratu se začínají se v jejich domě dít podivné události, které jim obrátí život vzhůru nohama. Mikeyho se totiž zmocnily temné síly... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná rutina. Autistický synek a dospívající dcerka, rodiče, kterým to zrovna momentálně moc neklape, trocha toho strašení, nějaká ta indiánská mytologie a chybět nesmí ani bába-vědma. Ale i když to bylo průhlednější než vysklené okno, dalo se na to díky slušnému tempu a solidním hercům dívat. Všechno pokazil závěrečný střet mezi černými a bílými, který vůbec nevyšel a stejnou měrou v sobě mixoval směšnost a trapnost. 40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kevin Bacon je môj obľúbený týpek, ale nebyť neho, nedalo by sa na tento film pozerať. Veľké sklamanie, ak uvážime, že režíroval tvorca jedného z najlepších krokodílích hororov na svete. Ďalším plusom je dôraz kladený na atmosféru (trocha mi to pripomenulo Balaguerovu Temnotu) a psychológiu postáv + zaujímavý nápad „indiánskych duchov terorizujúcich autistické deti“. Naopak, mínusom sú tupé ľakačky, nečasto použité, ale o to nekvalitnejšie CGI, nezaujímavé médiá, predvídateľný dej a na horor dosť veľké negatívum a to to, že som sa nebál, ani nebol znepokojený či vyvedený z miery. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Najväčším plusom tohto hororu je to, že ho nevysielali u nás v kinách, lebo to by už boli ale totálne vyhodené peniaze. Snáď nejdebilnejší, najnezaujímavejší a najsterilnejší duchársky horor, aký som videl v posledných rokoch. To už skôr odporúčam priemerné neškodné blbinky ako Ouija či remake Poltergeist, tie sa mi zdali aspoň štipku snaživé. Tento film mi vlastne aj trochu pripadal ako napodobenina Poltergeist, ktorá nepriniesla zhola nič. Digitálna hmla či otlačky rúk na stenách sú to posledné, čo by tu vydesilo. Ľakačky sú tak predvídateľné a chabé, že nestoja za nič. Na príbehu som nenašiel vôbec nič zaujímavé. Triky a masky guľatá nula. Pritom som sa tešil na démonický snímok a nejaké podarené monštrá, no dočkal som sa maximálne niekoľkých zakuklených postáv. A čo sa týka hercov, najlepšie im išli hysterické výlevy, takže väčšinou pili krv. Takže prepadák ako hrom. Aj na priemernom a neoriginálnom duchárskom snímku sa dajú nájsť nejaké scénky, ktoré si divák zapamätá, pokiaľ splnia svoj účel a vydesia, no v tomto horore som žiaľ nenašiel ani jednu. Dal by som tak 30%, a to som ešte mierny. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Jeden z hororů, kdy si říkáte, skvělí herci, dobrý námět, ale naprosto všechno špatně. Začátek se jeví docela slibně, rodina ve skalách na pikniku a nejmenší člen z rodiny narazí v jeskyni na podivné kameny. Doma se začínají dít zvláštní věci a děti se chovají divně. Prvky duchařiny jsou zde vykresleny velmi málo a když už, velmi špatně. Hodina filmu je o pár mizerných lekačkách, ale nijak to neirituje a jakési fungování v rodině je koukatelné. Problém je, že kvalita filmu má sestupnou tendenci a finále, vymítání domu a celé vyústění hororu je jedno z nejslabších, které jsem v poslední době viděl. Také jsem měl dojem, že herci hrají napůl a ani oni nebyli tahouny......3/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

to se takhle jednou vrána,had a kojot rozhodli postaršit jednu spořádanou rodinku a začali jim tak doma pouštět vodu,malovat v koupelně a špinit zdi až nakonec musela přijít sveřepá zaklínačka indiánů a něco na ně zakřičet špaňelsky...Darkness i přesto,že se ve fimu neděje nic co by už nebylo viděno jinde není zase úplný průser a v pár momentech ukazuje,že kdyby se aspoň trochu chtělo mohla tu být solidní atmosféra...kdo viděl trailer,viděl i ty "nejlepší" momenty.V rámci žánru lehce pod průměrem,nicméně vyloženě nena.ere...40% ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama