Reklama

Reklama

Temnota přichází

  • USA The Darkness (více)
Trailer

Rodina Taylorových je na dovolené v Grand Canyonu v Arizoně, kde malý syn Mikey najde v jeskyni černé kameny, na kterých jsou vyobrazeny různé symboly. Bez vědomí rodičů si je odveze s sebou domů, ale po návratu se začínají se v jejich domě dít podivné události, které jim obrátí život vzhůru nohama. Mikeyho se totiž zmocnily temné síly... (TV Nova)

(více)

Recenze (51)

tron 

všechny recenze uživatele

Kevin Bacon je môj obľúbený týpek, ale nebyť neho, nedalo by sa na tento film pozerať. Veľké sklamanie, ak uvážime, že režíroval tvorca jedného z najlepších krokodílích hororov na svete. Ďalším plusom je dôraz kladený na atmosféru (trocha mi to pripomenulo Balaguerovu Temnotu) a psychológiu postáv + zaujímavý nápad „indiánskych duchov terorizujúcich autistické deti“. Naopak, mínusom sú tupé ľakačky, nečasto použité, ale o to nekvalitnejšie CGI, nezaujímavé médiá, predvídateľný dej a na horor dosť veľké negatívum a to to, že som sa nebál, ani nebol znepokojený či vyvedený z miery. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Najväčším plusom tohto hororu je to, že ho nevysielali u nás v kinách, lebo to by už boli ale totálne vyhodené peniaze. Snáď nejdebilnejší, najnezaujímavejší a najsterilnejší duchársky horor, aký som videl v posledných rokoch. To už skôr odporúčam priemerné neškodné blbinky ako Ouija či remake Poltergeist, tie sa mi zdali aspoň štipku snaživé. Tento film mi vlastne aj trochu pripadal ako napodobenina Poltergeist, ktorá nepriniesla zhola nič. Digitálna hmla či otlačky rúk na stenách sú to posledné, čo by tu vydesilo. Ľakačky sú tak predvídateľné a chabé, že nestoja za nič. Na príbehu som nenašiel vôbec nič zaujímavé. Triky a masky guľatá nula. Pritom som sa tešil na démonický snímok a nejaké podarené monštrá, no dočkal som sa maximálne niekoľkých zakuklených postáv. A čo sa týka hercov, najlepšie im išli hysterické výlevy, takže väčšinou pili krv. Takže prepadák ako hrom. Aj na priemernom a neoriginálnom duchárskom snímku sa dajú nájsť nejaké scénky, ktoré si divák zapamätá, pokiaľ splnia svoj účel a vydesia, no v tomto horore som žiaľ nenašiel ani jednu. Dal by som tak 30%, a to som ešte mierny. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Důvod, proč australskej talent McLean natočil něco takhle fádního, bych viděl v samotný produkci. V Blumhouse moc dobře vědí, že nejúspěšnější horory posledních let jsou hlavně duchařiny, takže by byli jen proti sobě, kdyby z toho nevytřískali co nejvíc. Spočítali si, že slušný řemeslník za kamerou + slušní herci před kamerou by mohli diváky nalákat, bohužel se sekli s mdlou (rozuměj neagresivní) reklamou a docela ubohým scénářem. Kevin s Radkou tu tak ani nemají co hrát, strašení se smrsklo na samy od sebe se zabuchující dveře, všudypřítomný otisky rukou, rádoby znepokojivý stíny a nějakou tu bafající zvěř. Může to dneska stačit? No jasně, že nemůže! Takže, Gregu, příště se na podobný melouchy vyser (nájem si nějak zaplatíš vždycky) a toč si vlastní věcičky. Třeba další Wolf Creek - za ten ti nadávat nebudeme. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladej rodine sa po návrate z dovolenky v Grand Canyone začnú v dome odohrávať záhadné udalosti. Významná je hlavne zmena správania ich syna, čo ale pre nich nie je nič nové, keďže je autista, takže si myslia, že je to len ďalšia zmena jeho stavu. Keď však paranormálnych udalostí v ich dome neustále pribúda a rodina prežije niekolko závažných udalostí, rodičia si uvedomia, že si z výletu do Grand Canyonu priniesli niečo viac ako len krásne zážitky a pekné fotky. Niečo temné sa vrátilo s nimi a teraz ich to chce pripraviť o život. - Nemôžem uveriť tomu, že toto dal dokopy režisér jedného z najlepších Hixploitation hororov v histórii moderného hororu s jeho tímom. Opäť ďalší horor s dokonalou a velmi zaujímavou zápletkou zničený trápnym PG-13 ratingom, ktorý núti tvorcov nepoužívať krv a očividne ich povzbudzuje k nekonečnému používaniu trápnych digitálnych efektov. Projekt 6 Miranda Drive sa mi už od začiatku velmi páčil, pretože Greg McLean je tým najlepším, čo sa teraz dá na hororovej scéne nájsť. Na tento horor sa však posnažím čo najskôr zabudnúť, čo zrejme urobí aj on, aj keď finančne sa tomuto hororu celkom zadarilo. Herecké výkony boli znesitelné a aj prostredie rodiny vyzeralo dobre a prívetivo. Legenda, na ktorú bol tento horor zameraný, bola perfektná a velmi zaujímavá, ale úplne ju zničilo spracovanie. Nechcem toto dielo kritizovať, takže sa radšej zamyslím pozitívne nad tým, že režisér čoskoro príde s Wolf Creek 3, Territorial a The Belko Experiment, takže sa mi toto mierne zlyhanie vôbec nezdá podstatné. + herečka z Vampire Academy + herečka z Silent Hill, The Crazies a Silent Hill : Révélation 3D + herec z Life After Beth ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Z úvodnej scénky som ešte nemal najhorší pocit; ako by austrálsky režisér pomrkával mysterióznym smerom kultového "Picnic at Hanging Rock" (z jeho rodnej hrude), tak ako sa to pred pár rokmi perfektne podarilo napr. Boglianovi s "Here Comes the Devil". Avšak to, čo sa rozohralo nasledovne, bol tak enormne iritujúci, opozeraný a nezvládnutý shit, že súhlasím s tým, čo tu už je napísané 2x a kľudne to napíšem do tretice = aj nedávny trapácky remake "Poltergeist" je lepšou voľbou než táto NEUVERITEĽNE NEPODARENÁ KRAVINA. McLean a Bacon – choďte sa hanbiť do rohu, toto vám treba naozaj nebolo. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení teda kvalitě filmu neodpovídá. Nevím co si jiní představovali, ale já byl s výsledkem spokojený. Navíc je to příjemná změna od všemožných duchů a klasických démonů a konečně se také zabrousilo po delší době k indiánům. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem pochopil, proč mi máma poslední dobou rozmlouvá lezení po skalách. Musela vidět tohle. No a je teda fakt, že zažít tam něco takovýho je větší průser než když prdne skoba. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nie je často zvykom, že by K. Bacon hral v niečom takto slabom. No ale varovaním mi asi malo byť, že to dávala JOJ-ka, niekedy neskoro v noci. Nápad s kameňmi a duchmi, čo prenikli do nášho sveta celkom fajn, no samotný príbeh by k smrti unudil aj desaťročného chlapca - vlečúce sa podľa sto krát videnej šablóny (jeden verí, druhý neverí, súrodenci kde obaja majú problémy, pracovitý mužíček, nespokojná matka....). A to radšej nespomeniem hororové prvky, ktoré pozostávali len z akéhosi čierneho dymu a pár indiánskych masiek. Ledva podpriemer. 30/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Povydařeném Wolf Creek(u) 2 přihazí McLean s dvěma hodně slabýma filmama. The Belko Experiment se dá ještě rozdejchat a až takovej průser to není, ale The Darkness už je naprostá sračka. Tohle snad nemůže oslovit nikoho. Bez špetky napětí a bez atmosféry. Jedna z nejslabších duchařin co jsem za poslední dobu viděl. Mám tak jistý obavy jak asi dopadne Wolf Creek 3. No snad se McLean vzpamatuje. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Příkladná rodinka v ohrožení. Až na anorexii a nevěru, si Taylorovi nežili zle. Jenže co je tohle proti tomu, když se jim po kempování v pískovcových skalách nakvartýruje do baráku Klekí-petra se svojí starobylou rodinkou démonů. Čtyřčlenná rodinka má co dělat, aby své obydlí ochránila před expanzí Zla. Dobré obsazení je hlavním důvodem ke zhlédnutí. Kevin Bacon prostě vždy něco uhraje, druhá v pořadí diváckého zájmu je Radha Mitchell, někdejší pokušitelka pánských trenek už má sice roky krásy bezpečně za sebou, ovšem ještě bych ji tak úplně neodepisoval. Jejich potomky ztvárnili Lucy Fry a David Mazouz, který celý problém s démony zapříčinil, nadto hraje autistu. Tenhle cast něco stál, takže se film moc neohání velkými trikovými scénami. Démoni se projevují jen značně úsporně: otisk ruky, rozzuřený sousedovic pes a velká šmouha na stěně v chlapcově pokojíčku. Film se rozjížděl pozvolna, strašil, lekl jsem se. Nejvíc ze všeho film připomínal variaci na horor Poltergeist. Nebudu sám, komu tenhle film bleskne hlavou. Asi největší zlom do nekvality přišel ve finále, kdy se zajímavě budovaná atmosféra napětí skloubená s rodinnými problémy, přelila do zjevení démonů, kteří působili hodně směšně. Unesení hlavy rodiny film opravdu neustál, to se nepovedlo. Ovšem tentokrát jsem rád, že film se úplně vykašlal na gore, neb potoky krve nahradila báječně hysterická rodinka. Greg McClean své příznivce zklamal, To, že se režijně držel zkrátka, zřejmě nesklidí mnoho oslavných recenzí. Já jsem od filmu nečekal nic, vím o něm, že režírovat umí, takže tohle je horor, kterým si splnil svůj standard. Určitě jsem u filmu netrpěl nudou ani trapností. Na úplně hustě drsný horor není pokaždé nálada. 7/10 ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Opäť tu máme film, ktorý nám veľmi perfektne ukazuje, ako sa horory nerobia. Žiadna veľká kreativita, žiadne skutočné strašenie, ktoré by nás chytilo pod krk, len neskutočná nuda od začiatku až do konca s absolútne strašným hereckým výkonom mladého Davida Mazouza, ktorého je mi úprimne v tomto filme ľúto. Po tom, čo predviedol v seriáli Gotham je toto podľa mňa absolútne likvidovanie mladého talentu. Príbeh je podľa mňa úplne mimo a využíva všetko, čo sme videli xy krát a neprináša dokopy nič a ešte raz nič nové. Jediní herci, ktorí podľa mňa sú v pohode sú Radha Mitchell a Kevin Bacon. Lucy Fry je tiež celkom okey, no jej postava je maximálne otravná a nevie filmu reálne nič pridať. Najmä keď v dôležitých momentoch je radšej vo svojom svete so slúchadlami na ušiach. Je to vskutku tragédia, ale "The Darkness" je pre mňa tohtoročným The Gallows. Maximálne otravný, nudný a polovičatý hororový pokus, ktorý neosloví podľa mňa absolútne nikoho. Vážte si svoj čas a tomuto filmu sa vyhnite. Nestojí to za to. Ani v najmenšom. Myslím si, že tako ako ricci.s povedal vo svojom komentári "Viac by som odporúčil už vidieť remake Poltergeist. Nech je ten film aký je, ale je to rozhodne strašidelnejšie a zaujímavejšie, než všetko čo sa tu objavilo. Hodnotenie: F ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No podle hodnocení, se mi ani nechtělo věřit že to točil Australský řezník, přeci jenom je to úchylný prasák a jeho (zatím) dvojčata Wolf Creek, sou směsicí všech prasáren, co ještě nestačili natočit Japonci. No a kupodivu hodnocení tentokrát nelže, jaké překvapení, po několika letech hodnocení na CSFD nelže, zapalte ohně a obětujte nevinou pannu. No a od Temnoty sem čekal, tedy větší odvaz, než pokládání lávových kamenů na koberec a pak zase na nějaký nehlídaný podstavec. Žádné gore, žádné násilí, žádné pořádné lekačky, jenom tři hysterické výlevy, jedna hořící stěna a vrána na autě. Ohhh to sem se fakt bál, ona je to taková nuda, že je zázrak že sem to vůbec dokoukal, každý kdo to dokouká by měl dostat tisícovku. Ani nechápu jak se k tomu připletl Bacon, film je tedy strašnej a chtěl sem dát odpad, ale Bacon si aspoň zaslouží tu hvězdičku. Ke konci tedy dojde na bu bu bu a docela hezký masky pradááááááávných duchů, ale i to je nudné. Jo a ze začátků sem tedy chápal, že syn je autista a kleptoman, tak ke konci už mně tedy nepředstavitelně štval a nejraději bych ho hodil k těm duchům ať si ho zkusí vychovávat. Ale co je podle mně asi největší urážka, je to, že to vykrádá Poltergeisty, ty starší myslím, né toho nového. Takže tenhle Gregův přešlap beru, jako nucený film, ale příště ať si dá pozor, budu ho bedlivě sledovat. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hodně smutné.Zatímco herci jako Van Damme, Lundgren a spol. můžou být docela v klidu, protože vždycky točili akční béčka/céčka a celou kariéru spíš oslavují sem tam nějaký opravdu nadstandartní povedený čin, tak herci kteří ovládali áčkovou ligu a patřili k vyhlášeným umělcům musejí tyhle pády nést velice těžce. Bok po boku k hercům jako Nicolas Cage nebo Val Kilmer teď padl až na dno můj oblíbenec Kevin Bacon.Jak může herec jeho jména vzít něco tak strašně debilního, nudnýho a neskutečně režisérsky fušérskýho nechápu a to přitom McLean není žádný neznámý protlačený floutek, ale má za sebou povedené Wolf Creeky.The Darkness není horor, to je rodinný drama o manželce alkoholičce, fotroj proutníkoj, dceři hysterický a labilní bulimičce a synkoj retardoj....moc prima.Začátek ještě chvilinku vypadal docela dobře, ale potom se jen mluví, scény vůbec nenavazují, nedavájí smysl, nejsou nijak pro děj natož pro horor důležité a do týhle úplně nulově ohudebnělý nudy a plků sem tam dvě nebo tři opravdu povedený lekačky a digitální kouř.Navíc to finále bylo tak strašně špatně zahrané, napsané a směšné, že sme se nahlas smáli a mě bylo Bacona fakt až líto.Režisérsky naprosto neukočírovaná břečka a někde v komentářích zmiňovaný Poltergeist je sice sračka, ale Temnotě teda stojí v tý žumpě na hlavě a ta ty hovna polyká.Nechápu co se McLeanoj honilo hlavou, ale i Asylum točí lepší horory.Krok vedle, ze skály.20%. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nemocný syn a do toho strašení proč ne, jednoduché jemné a zajímavé jsem spokojen, samozřejmě mohlo to být lepší ale jsem rád za každý dobrý film. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná rutina. Autistický synek a dospívající dcerka, rodiče, kterým to zrovna momentálně moc neklape, trocha toho strašení, nějaká ta indiánská mytologie a chybět nesmí ani bába-vědma. Ale i když to bylo průhlednější než vysklené okno, dalo se na to díky slušnému tempu a solidním hercům dívat. Všechno pokazil závěrečný střet mezi černými a bílými, který vůbec nevyšel a stejnou měrou v sobě mixoval směšnost a trapnost. 40% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Ty koukáš na horor? - No ani ne. - Jaktože ne? To poznám podle řevu. - No spíš, že to takový lehký odvar Akt X. - Aha. / Tenhle film těžko někoho vyděsí. Pokud to měl být účel, tak je něco špatně. Osobně si ale myslím, že Darkness neměli ambice porazit Insidious (2010) a ani jiné horory. On je to takový Poltergeist (2015) verze 2.0. Americký domeček, mladší bráška, starší sestra a rodiče co se spolu čas od času pohádají. Po výletu do Grand Canyonu se začnou dít doma prapodivné věci. Ani za hodinu však nenaskakuje husí kůže a ani za hodinu a půl. Asi taky proč, když jediné co děsí, jsou ťápoty na zdi. A všechny "děsivé" věci už jsme viděli v traileru. Černý fleky na zdi těžko někoho vystraší. Je pravda, že scénář není špatný a námět o indiánské kletbě se mi líbí. Taky mi to připomnělo epizodu Akt X. Víc se ale od Darkness čekat nedá. Nechybí starý dobrý Kevin Bacon a happyend. Na jednu noc je to slušný. (50 %) ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Jeden z hororů, kdy si říkáte, skvělí herci, dobrý námět, ale naprosto všechno špatně. Začátek se jeví docela slibně, rodina ve skalách na pikniku a nejmenší člen z rodiny narazí v jeskyni na podivné kameny. Doma se začínají dít zvláštní věci a děti se chovají divně. Prvky duchařiny jsou zde vykresleny velmi málo a když už, velmi špatně. Hodina filmu je o pár mizerných lekačkách, ale nijak to neirituje a jakési fungování v rodině je koukatelné. Problém je, že kvalita filmu má sestupnou tendenci a finále, vymítání domu a celé vyústění hororu je jedno z nejslabších, které jsem v poslední době viděl. Také jsem měl dojem, že herci hrají napůl a ani oni nebyli tahouny......3/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Horor, který kdovíjal nevyděsí, ale rozhodně to není špatný film. Hodnocení je tradičně zase úplně mimo. Námět to má velmi zajímavý a hned jsem si vzpomněl na jednu epizodu z Akt X. Zpracováním je takový spíše rodinný thriller než-li nervydrásající horor. Film moc netlačí na pilu, ale rodinka bojující proti neotřelým bubákům je sympatická a film nenudí. Obsazení to má kupodivu dost nadprůměrné, Kevin Bacona mám rád, Radha Mitchell mi nevadí a ani děcka nejsou v ničem pozadu. Za mě slušné trojhvězdí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Herci se snaží špatný scénář držet pohromadě, ale nejde jim to. Nemají šanci. Polovina scén je zde na efekt, ale ten potřebný efekt se ani nedostaví. Film „The Darkness“ není děsivým a není ani lekací, i když zde lekací scény, anebo něco takového, co by jimi mělo být, naleznete. Nevyužitý potenciál příběhu i hereckého obsazení, některé scény vám mohou i herecky vadit, což je velká škoda. Prostě krok vedle. ()

Reklama

Reklama