Reklama

Reklama

Poslední samuraj

  • Česko Gohatto: Tabu samurajů (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh samuraje pro všechny milovníky bojových umění a akčních filmů. V roce 1865, ve dnech blednoucí slávy japonských vládců, je ještě hodně mladíků v tradičních školách pro samuraje s tvrdou disciplínou. V tréninkových místnostech bojových umění i mimo ně se odehrává mnoho příběhů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film ktory sa zaobera tematikou homosexualov v komunite samurajov. Vedlajsiu rovinu tvoria nejake tie politicke problemy, ktorym sa samurajovia venuju. Tato rovina ma vôbec nebavila. Hlavna linia sa venuje mlademu samurajovi, ktory je pre ostatnych natolko pritazlivy az sa ukaze, ze prakticky vsetci su bukvice. A to je jediny problem, ktory som mal s touto homosexualnou tematikou. Tolko gayov v jednom filme sa nevidi ani v gay porne. Uplne by stacilo, keby takto zamerany bol ustredny par plus este jeden ziarlivec a riesilo by sa ake by mali problemy, pretoze to museli skryvat, ale tento film hovori, ze to bolo natolko bezne, ze vsetci samurajovia boli bukvice. Fakt divne. A cele to korunuje divny zaver, ktoreho pointu som absolutne nepobral. Medzi klady by som priradil niekolko spickovych subojov v ktorych sa predvedie aj Kitano. Takisto ma potesilo, ze sa Kitano snazil aj hrat a nemal cely cas jeden kamenny vyraz. Vysledkom je prilis umelecky pojaty film o netradicnej teme, ktora prudernych ludi evidentne naserie. 6/10. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

60% - Musím čtenáře varovat před koupí tohoto DVD od HCE. Nekvalitní české titulky a rádoby dabing (ve skutečnosti velmi tupé čtení oněch titulků, kde pouze viditelné gramatické chyby střídá slyšitelná neznalost výslovnosti) mě jako diváka při sledování zrovna nepotěšily. O velmi nelogickém českém názvu filmu raději pomlčím. Gohatto je film o homosexualitě v samurajském "dojo". Je udělán velmi poutavě a k celkově přesvědčivé atmosféře velkou měrou přispívá i pěkná Sakamotova hudba. Styl vyprávění je však poněkud chaotický, a divák se s žádnou postavou pořádně neseznámí. Těžko říci, zda-li je to chladnou povahou dané kultury, nebo umělecký nezájem o propracování postav. Každopádně zde určitá hloubka, vzhledem k citovým ambicím filmu, dost chybí. Pro milovníky digitálního sekání asi málo krvavé, a pro milovníky ostrých emocionálních gulášů zase příliš povrchní... Gohatto má však parádní dynamiku, kratší epizody si navzájem pěkně kontrastují, a vůbec se na to "dobře kouká". S lepšími titulky bych asi hodnotil lépe. Pointa závěru mi totiž, přiznám se, docela unikla… ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Film uzavřený pevně jako škeble, jako duše chlapů vystavených na jedné straně mravům uvolněným tak, až je to našinci nepříjemné, a na druhé straně tuhému řádu, povinné sebekontrole a pózám, skrz které se nedostanou ani k tomu, aby pochopili sami sebe, natož pohnutky a činy ostatních. I my diváci se skutečný příběh „prokletého objektu touhy“ a jeho pravý význam, skrytý pod zdánlivě až příliš otevřeným povrchem, dozvídáme jen z druhé ruky, v náznacích, gestech, pohledech, kapitánových hypotézách a ke konci, když se škeble přece jen trochu otevře, v krátkých těžko dešifrovatelných prostřizích do vzpomínek/představ. To mi ovšem docházelo až postupně a zpětně, ze začátku převládal zmatek, na co že se to vlastně koukám; musím si dát někdy repete, teď už aspoň s jakousi představou, jak to vůbec celé číst. Zatím **** za neobvykle neprvoplánové vyjádření těžko vyslovitelného a schopnost vyvolat touhu, aby se k tomu člověk promyslel a provnímal. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem věděl, že na těch samurajích je něco divnýho. Nosí obřadně za psem takové ty dlouhé zahnuté tentononc, a ten způsob úchopu rukojeti... C-c-c... Takže není s podivem, že když se nikdo nedivá, strkají tihle neohrožení válečníci svoje "krátké zahnuté zbraně" všude možně. Hanba mluvit... No teď vážně. Nebylo to vůbec špatné. Když jsem film viděl poprvé před lety, měl jsem pocit, že příběh dává dokonalý smysl. Po včerejším skouknutí už si tím nejsem tak úplně jistej, každopádně se mi líbil způsob, jakým je vyprávění postaveno. 3,5* Kdybych to viděl v originálním znění a ne s odporným brněnským dabingem, možná by se samurajíček Kano i se svou ošoupanou prdýlkou překulil do čtyř hvězdiček. Ale teplý samuraj s brněnským přízvukem byl možná už příliš avantgardní zážitek... ()

pijavica 

všechny recenze uživatele

7,0/10 Zvláštny filmový hybrid - podľa úvodných scén by malo ísť o jeden z ďalších samurajských filmov, ktorý sa však postupne mení na ľúbostnú drámu (so štipkou komédie) a ku koncu sa zvrhne na (nedopovedaný) detektívny thriller. Čo je však najdôležitejšie, žánrové zmeny sú úplne plynulé. Formálna a aj vizuálna stránka je na veľmi slušnej úrovni. Záhadou je pre mňa český distribučný názov "Posledný samuraj", ktorý nemá s príbehom absolútne nič spoločné - pokiaľ viem,v zahraničí sa používa "Tabu" (čo by mal byť viac-menej doslovný preklad). ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama