Reklama

Reklama

Zázraky

  • Itálie Le meraviglie (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Zázraky vypráví příběh dvanáctileté Gelsominy, která žije s rodiči a třemi mladšími sestrami na opuštěném statku kdesi v Umbrii na italském venkově. Otec drží rodinu stranou nástrah moderního světa a striktně prosazuje život v souladu s přírodou. Chov včel a výroba přírodního medu jsou pro rodinu jediným zdrojem obživy a točí se kolem nich veškerý život na statku. Pevné rodinné vazby podřízené praktickým činnostem jsou však narušeny natáčením televizní reality show „Zázraky venkova", které poblázní celý kraj. Jistoty idealistického a poněkud despotického otce jsou zviklány poznáním, že milovaná dospívající dcerka se možná vydá jinými cestami, než jaké volil pro sebe a své nejbližší. Zčásti autobiografický poetický snímek režisérky Alice Rohrwacherové o rozpadajícím se ideálním světě místy osciluje na hranici mezi realitou a snem. (Aerofilms)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (51)

campix 

všechny recenze uživatele

[MFFKV - 2014] Na začátek 49. ročníku Karlovarského filmového festivalu jsem byl bez předchozí znalosti okolností nalákán na známé herecké jméno, které nehrálo ve filmu žádnou větší roli. Ukázalo se že Zázraky bohužel nejsou žádným filmovým zázrakem a sledování tohoto filmu byla spíše nuda a utrpení. Monica Bellucci se v tomto filmu pouze jen mihne a celkově mi nepřinesli Zázraky nic, nad čím bych mohl být potěšen. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Je sice moc hezké vidět na prvním místě, že zde hraje Monica Bellucci, ale jestli se chystáte na film podívat kvůli ní, tak si dejte radši zpátečku. Má tam jen pár bezvýznamných štěků. Tedy výjimku tvoři snad jen zájemci o nakouknutí do života rodiny, která dělá do včelařství. Ale i v tomto případě trochu váhám jestli vás to vůbec osloví. Zázraky mi přišly nezajímavé a protahované až běda. Komorní snímky ze života mi vůbec nevadí, ale tohle docela uspávalo. ()

Reklama

d.beseda 

všechny recenze uživatele

Místy téměř dokumentární formou natočený film. Gelsomina a její sestry jsou nuceny již od mala vykonávat těžké práce na statku pod dohledem jejich autoritativního otce. Jisté východisko ze stereotypu hledá hlavní hrdinka v příležitosti přihlásit svou rodinu do televizní soutěže a to i přes nelibost otce. Poetika vyprávění, přirozeně jemný humor a absence jakéhokoliv sentimentu jsou nejsilnějšími prvky tohoto filmu. 70%. MFF KV. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Tento film mi vôbec nesadol. Nielenže mi v drvivej väčšine boli herci nesympatický, ale aj ten príbeh akosi len prešiel popri mne a nič mi nepovedal. Dokonca ani nemám nejmenšiu chuť vôbec uvažovať o tom, čo chcela autorka týmto celým povedať, čo sa mi stáva naozaj málokedy. Asi sme na seba proste natrafili v nesprávnom čase, pretože ešte aj tri hviezdičky pre tento film mi prídu v tejto chvíli veľmi veľa. Videné v rámci projektu 52 films by women,a aby toho nebolo málo ešte aj v rámci Challange tour marec 2016 - 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, kde bych zřejmě potřebovala projít filozofickou fakultou jako Alice, pak bych mnohé viděla zřetelněji a dokázala si všechny ty události hravě pospojovat. Žel, se tak nestalo a docela mě to mrzí, protože tam bylo mnoho momentů a záběrů kamery, které by stálo za to, aby mně, obyčejnému divákovi byly trochu srozumitelněji předložené. Je to spíš pocitová záležitost, kde na mě padla mírná deprese a beznaděj, ale taky vděk za to, že žiji tam, kde žiji. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Toskánsku v provincii Grosseto. (Terva)

Související novinky

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama