Reklama

Reklama

Zázraky

  • Itálie Le meraviglie (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Zázraky vypráví příběh dvanáctileté Gelsominy, která žije s rodiči a třemi mladšími sestrami na opuštěném statku kdesi v Umbrii na italském venkově. Otec drží rodinu stranou nástrah moderního světa a striktně prosazuje život v souladu s přírodou. Chov včel a výroba přírodního medu jsou pro rodinu jediným zdrojem obživy a točí se kolem nich veškerý život na statku. Pevné rodinné vazby podřízené praktickým činnostem jsou však narušeny natáčením televizní reality show „Zázraky venkova", které poblázní celý kraj. Jistoty idealistického a poněkud despotického otce jsou zviklány poznáním, že milovaná dospívající dcerka se možná vydá jinými cestami, než jaké volil pro sebe a své nejbližší. Zčásti autobiografický poetický snímek režisérky Alice Rohrwacherové o rozpadajícím se ideálním světě místy osciluje na hranici mezi realitou a snem. (Aerofilms)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (51)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Je sice moc hezké vidět na prvním místě, že zde hraje Monica Bellucci, ale jestli se chystáte na film podívat kvůli ní, tak si dejte radši zpátečku. Má tam jen pár bezvýznamných štěků. Tedy výjimku tvoři snad jen zájemci o nakouknutí do života rodiny, která dělá do včelařství. Ale i v tomto případě trochu váhám jestli vás to vůbec osloví. Zázraky mi přišly nezajímavé a protahované až běda. Komorní snímky ze života mi vůbec nevadí, ale tohle docela uspávalo. ()

campix 

všechny recenze uživatele

[MFFKV - 2014] Na začátek 49. ročníku Karlovarského filmového festivalu jsem byl bez předchozí znalosti okolností nalákán na známé herecké jméno, které nehrálo ve filmu žádnou větší roli. Ukázalo se že Zázraky bohužel nejsou žádným filmovým zázrakem a sledování tohoto filmu byla spíše nuda a utrpení. Monica Bellucci se v tomto filmu pouze jen mihne a celkově mi nepřinesli Zázraky nic, nad čím bych mohl být potěšen. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Popis znel lákavo, ale výsledok ma až tak neupútal, vlastne takmer vôbec. Kamerové prevedenie mi pripomínalo skôr 90te roky ako súčasnosť. A čo sa týka deju a postáv, tak tiež mi to prišlo viacmenej nezáživné, hoci prvotný potenciál som v tom naozaj videl. Čo dodať? Aspoň tá rurálna krajina talianskej Umbrie vo svojej malebnosti ma nesklamala. ()

d.beseda 

všechny recenze uživatele

Místy téměř dokumentární formou natočený film. Gelsomina a její sestry jsou nuceny již od mala vykonávat těžké práce na statku pod dohledem jejich autoritativního otce. Jisté východisko ze stereotypu hledá hlavní hrdinka v příležitosti přihlásit svou rodinu do televizní soutěže a to i přes nelibost otce. Poetika vyprávění, přirozeně jemný humor a absence jakéhokoliv sentimentu jsou nejsilnějšími prvky tohoto filmu. 70%. MFF KV. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Včely, včely, včely... art nám rozbzučely.“ Inspektor Trachta: „Poslyšte, to jsem se vás chtěl zeptat, co to tu všude bzučí?“ Správná odpověď je, že bzučí magorovi v plešaté kebuli. A mně málem taky. Prý: „Nenápadný klenot...“ A mohl by mi někdo vysvětlit, co se nám Alice a Alba Rohrwacher vlastně snažily sdělit? Něco o návratu k přírodě, heh? S takovou disfunkční rodinou? Poloviční bezďáci (ve finále úplní), matka pasivní trpitelka, čtyři dcery s dětstvím spláchnutým... medem. Plus otec despota s děravou kapsou a moudrými kecy: „Peníze jsou k ničemu!“ Jeden o deset let opožděný a proto asi letargický velbloud, vlezlá až šikanující rašple ze sociálky a jedna impresionisticky vymalovaná  televizní soutěž o sklizni: „Hrabe celé rodině.“ BZUČÍCÍ OKÉNKO: [][] V čem hledat poselství filmu a co při hledání budeme potřebovat: A) V některém z 32 úlů. Nutná je opatrnost. B) V jeskyni. Konkrétně v té s kdovíproč ztraceným (a jeho nalezení kdovíproč zatajeným) kukaččím mládětem z pasťáku. Potřebujeme baterku a nějaký víc smyslu dávající scénář. C) Pod velbloudem. Nezbytné je kouzelné pískání, aby se nám zvednul. Btw, po poselství filmu lze šmátrat i naslepo pod sedícím velbloudem, ale... [][] Správná odpověď je: „Bzzz... bzzz... bzzz... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Toskánsku v provincii Grosseto. (Terva)

Související novinky

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama