Reklama

Reklama

Gajogkkili wae ilae

(seriál)
  • Jižní Korea 가족끼리 왜 이래 (více)

Epizody(53)

Obsahy(1)

Cha Soon Bong je nepříliš bohatý vdovec, který sám vychoval tři děti: Nejstarší dcera Gang Shim se soustředí na svojí kariéru a odmítá se vdát, prostřední syn Gang Jae je úspěšným doktorem a svoji energii soustředí jen na to, jak si zlepšit život, a nejmladší syn Dal Bong je průšvihář, který si už přes rok nemůže najít práci. Všichni žijí v jednom domě, kde s nimi bydlí i teta spolu se svým zetěm. Cha Soon Bongovi potomci neprokazují ani základní úctu, jakou by ke svému otci a patriarchovi rodiny měli mít, takže není divu, že jejich otci pomalu dochází trpělivost. Situace se ještě rozvíří, když Gang Shin dostane nového šéfa, Gang Jae se rozhodně oženit pro prestiž a na Dal Bonga se najednou nalepí dívka, která tvrdí, že jí slíbil, že si ji vezme. (Moiraine)

(více)

Recenze (3)

kubka4 

všechny recenze uživatele

Rodinná (nebo víkendová, jak chcete) korejská dramata jsou poněkud jiná, než jejich známější příbuzní, což ale není na škodu. Ba naopak nabízejí zase něco jiného... 가족끼리 왜 이래 je jedním z opravdu povedených rodinných dramat. Střídá se tam humor s vážností, a to ve správném měřítku, abychom se ani jednoho "nepřejedli". Všechny postavy jsou opravdu dobře zahrány a je u nich vidět výrazný vývoj v rámci děje. I když jsem měl nějaké favority a neoblíbence, tak z hlavních postav jsem si zvykl a postupně oblíbil všechny. Můj absolutní favorit je Dalbong, ale ostatní jsou také skvělí. Nepochopil jsem kritiku Seoul... Podle mě byla velmi dobrá. :-) Celkově jsem si sledování tohohle drama opravdu užil.a to je podle mě hlavní . :-) - 90 % .... ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Přestože skvosty typu Ulice nedokážu strávit, Korejské rodinné 50+ seriál mě baví. Asi to bude tím, že s předem daným počtem epizod a dějem, který tomuto počtu odpovídá, má člověk pocit kompaktnosti a vývoje postav oproti neustálému opakování toho samého. WHtmF navíc má dobrou rovnováhu mezi dramatem a komedií, které se občas střídají i v rámci jedné epizody. Jako například třeba předposlední epizoda, kdy jsem brečela smíchy při zpěvu Dal Bonga a následně dojetím když... to už byl spoiler. Nemůžu říct, že mi všechny postav byly od začátku sympatické, ale jak jsem je postupně poznávala, tak jsem se naučila mít ráda úplně všechny (i když u některých to byla fuška :D). Nejlepší ze všech je ale každopádně otec rodiny, kterého si jeho potomci absolutně nezasloužili. Doporučuji každému, koho nezastraší těch 53 epizod, má rád trochu dětinský humor a dokáže vstřebat kulturní rozdíly (které mně u korejských rodinných dramat často dělají problémy). ()

EsterH 

všechny recenze uživatele

V rodinnej dorame "Čo je to s našou rodinou" je aj trocha toho, čo mi u Kórejcov vadí - ukričané hádky s ťahaním za vlasy a trocha trápne grafické efekty (ako červenanie tvárí a dym z uší). Ale je tu oveľa viac toho, prečo práve túto kinematografiu milujem: oslava rodičovskej lásky, vernej lásky, úcty k starším, poukázanie na to, že peniaze nie sú všetko. Ako povedal Soulin dedko Dal Bongovi: Nie je hanba byť chudobný, hanba je stratiť sebaúctu. Napriek väčšiemu počtu častí (53) a tomu, že od začiatku sa dá predpokladať, aký bude koniec sa stále máte na čo pozerať a na čo sa tešiť. Páčilo sa mi vidieť aspoň z časti, ako sa vyrába a predáva tofu. Dal Bong a Kang Soul boli roztomilí na zožratie, doktor Gag Jae stále s kamennou tvárou, sekretárka Gang Shim ako keby hrala dve úplne odlišné ženy podľa toho, či je v práci, či je doma. Jej nápadník, výkonný riaditeľ dosť prehrával, ale časom si obľúbite aj jeho. Jeden zo seriálov, na ktorý len tak nezabudnete. ()

Reklama

Reklama