Reklama

Reklama

Making of Megakoncert Lucie 2014

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Netradičně strukturovaný a snímaný dokument o přípravě a realizaci největšího koncertu v historii skupiny Lucie. Díky novým technologiím a kamerám přinese zajímavý pohled do zákulisí vznikající megashow, za scénu, která v dějinách české popmusic nemá obdoby. Netradiční zpracování „making of" největšího koncertu skupiny Lucie a to z perspektivy a pohledem nejmladšího člena skupiny – bubeníka Adama Kollera. Adamovi je 23 let a vlastně poprvé dostal šanci zahrát si na jednom pódiu se skupinou LUCIE a také se svým otcem Davidem. Pochopitelně vidí věci „jinak" než strýčkové – Michal Dvořák, Robert Kodym, P.B.CH a zcela rozdílně, než táta David. Fascinuje ho příprava více než padesátimetrové scény, která nemá v kontextu české populární hudby obdoby. Zkouší unikátní, výsuvný hydraulický mechanismus, na kterém budou jeho a otcovy bicí upevněny. Sleduje přípravu pompézní „light- show" a prožívá náročné a komplikované zvukové zkoušky. Navíc se musí poprvé v životě vyrovnat s pořádnou porcí nezbytné popularity, která každé vystoupení skupiny LUCIE už tradičně provází. Divák tak v rámci netradičního dokumentu o přípravě jednoho z největších koncertů současnosti, získá jedinečného a přitom zasvěceného průvodce, který je navíc o celou generaci mladší než legendární čtyřka jménem LUCIE. Adamovo mládí, muzikantské kvality, pořádná porce trémy i nutnost vypořádat se s velkým úkolem, tvoří zajímavý, originální a emotivní koktejl, který běžné „making of" výsostně povyšuje. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Nestylovější hudební formace všech dob v bohatém výčtu našeho ústavního vývoje ČSSR-ČSFR-ČSR-ČR. A vida, jak se nám to pěkně krátí, bohu(dík)žel všem bez rozdílu. Jinak k making of...podobnost s průkopnickými počiny Majkla, včetně jeho songu v průběhu...čistě náhodná.☺ ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jo!!!!!!!!!!!!!! Spíš než nad tímhle dokumentem se tady teď rozplynu (v šeru) nad úterním koncertem v Práglu. Koncert dokonalej! Nikdy před tím sem Lucii neviděl a to jsem na ní vyrůstal, takže o to víc sem byl dojatej, když sem viděl tuhle partičku pohromadě na pódiu. Jestli se teda takový scéně dá vůbec pódium říkat. Můj top je Koller, páč to je tak charismatickej pán, že nepotřebuje nic říkat, nic řešit, a má takovejhle respekt. Dále Kodym, dokonalá kytára, takle si to v čechách nikdo nedává. Nejen, že umí hrát jak svině, ale umí to i parádně prodat. A vlastně mi ani nevadí, že pár kilo od devadesátek přibral, že mu není vidět do tváře, je to kytárovej mág. Pak Dvořák, kterýho spíš obdivuju za manažerský schopnosti, něco mi říká, že má lví podíl na tomhle parádním comebacku. Jako hudebníka ho až tak nemusím (to je těma harvanama). No a nakonec loutka P.B.Ch., toho sem mohl ve Wanastowkách, ale do Lucie mi vůbec nezapadnul. Nejen, že vypadá jako nějakej android v kůži, na pódiu se pohybuje jako Kryton, ale i si myslím, že mezi tyhle hudební velikány nepatří. Mnohem rači bych tam viděl Minárika, kterej s Lucií taky něco odehrál. Každopádně to byl pro mě neskutečnej zážitek. Jo a tenhle dokument je o tom jaká je to prdel dělat Světový turné v ČR podmínkách :o) ()

Reklama

Reklama