Reklama

Reklama

Knihovníci

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2018), 29 h 51 min (Minutáž: 40–58 min)

Tvůrci:

John Rogers

Kamera:

David Connell

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Noah Wyle, Jane Curtin, Christian Kane, Bob Newhart, Rebecca Romijn, Lesley-Ann Brandt, John Larroquette, Lindy Booth, John Harlan Kim, Haley Webb (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Tato napínavá řada se začíná na našem území vysílat 24 hodin po premiéře v USA. Inspirovala se oblíbenou trilogii Knihovník. Flynn Carsen (Noah Wyle) vede dvojí život. Pracuje v Metropolitní knihovně, kde chrání sbírky podivných nadpřirozených artefaktů. Nebezpečná hrozba jej přiměje sestavit tým, který mu pomůže zabránit konci technologické civilizace. K boji proti hrozivému Bratrstvu hada mu plukovnice Eve Bairdová (Rebecca Romijnová) pomůže zlanařit chytrého kovboje Jacoba Stonea (Christian Kane), otřelého zloděje Ezekiela Jonese (John Kim) a odbornici na synestezii Cassandru Cillianovou (Lindy Boothová). (Universal Channel)

(více)

Recenze (72)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot je zatraceně těžké ohodnotit, protože v tom rozhodně vidím potenciál zábavného béčka pro nenáročné, ale zároveň je to tak pitomé, až z toho jednoho rozbolí oči a uši. Rozumím nadšeným reakcím diváků, kteří u televize hlavně relaxují, pro seriálové gurmány se ale jedná o audio-vizuální jed v obýváku. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Na tomto seriálu by se dalo kritizovat věcí od nevidím do nevidím, pro mě se to však stalo guilty pleasure, něco mezi Indianou Jonesem a moderní pohádkou. Některé díly byly vydařenější (4. o Santovi, 8. hororový dům na Slovensku, 10. paralelní vesmíry), některé trochu méně, ale svůj průměr si to udržovalo. Asi jediné, do čeho bych hrábla, je americký patetismus, který zazněl snad v každém díle a kazil zážitek z knihovnických vylomenin. Herecké osazenstvo bylo vybráno více než dobře, konečně jsem vzala na milost Flynna Carsena, který se vyskytne jen ve čtyřech dílech z deseti, takže ostatní 'knihovníci' dostanou poměrně dost prostoru. Co dodat? Těším se na druhou řadu. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Celkem popravdě jsem se těšil no dostal jsem fakt slabý odvar jako film, námět je slušný a celkem se snaží všichni okolo udělat z dílu show ale jsou to fakt jen třpytivé věci co se líbí než samotný konec no, ještě že každá série nabízela jen dezert v podobě deseti dílu kde dvěma hvězdami pochválím snahu a někdy i koukatelnost ale zůstane to v zapomnění a určitě bych to nevytahoval. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Nevím, co se tolika lidem nelíbí, ale já jsem na výsost spokojen. Jasně je tam dost nelogičností wtf momentů, ale co. Zábava to je, úrovni filmů se to docela přibližuje, herci jsou taky sympatičtí, takže minimálně pilot jsem si užil. Edit: Po skončení první série jsem opravdu spokojený. Každý díl je něčím jiný, Flynnovy návraty potěšily, trio knihovníků super. Doufám v druhou řadu. Ty čtyři hvězdy si to fakt zaslouží. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Měl jsem sice pocit, že sleduji něco jak z 90. let, ale na druhou stranu jsem se u toho i docela bavil. Možná by se měli brát ještě méně vážně a oddignorovat nějaké rádoby dramatické momenty, u kterých se dost projevilo přehrávání většiny herců. Každopádně nápady to mělo, klidně by mě i ta druhá série zajímala. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- I když jsou filmy s knihovníkem Flynnem Carsenem těžce béčkové, nemůžu jim upřít určitou dávku dobrodružství a mám pro ně velkou slabost, možná i proto, že se neberou nikterak vážně. Na seriálový spin-off jsem se fakt těšil, jen jsem se obával, že se vytratí dobrodružná atmosféra filmové trilogie a to se bohužel také stalo. Více než původního Knihovníka to připomíná odvar Warehouse 13 a už ono třinácté skladiště nebylo žádným veledílem. Je to obdobně naivní, nelogické a bohužel i ten příjemný humor Flynnovské trilogie je v tomhle seriálu spíše dětinský a moc mi nesedí. Sem tam se najde dobrý díl (The City of Light, The Heart of Darkness), ale většinou je to spíše ne moc výpravný podprůměr. Pro podobné nenáročné seriály mám slabost, ale v tomto případě jsem čekal asi trochu víc. Hodnocení série: 2/5 --- DRUHÁ SÉRIE --- To samé jako první série s úplně stejně studiovou (ne)výpravou, infantilními dialogy a humorem a televizními triky na úrovni amatérského webseriálu. Obsazení není úplně nejhorší, Flynn se tentokrát objevuje na scéně mnohem více, ale celková úroveň seriálu je i tak nižší, než velmi podobné, ale kupodivu pořád kvalitnější Warehouse 13. Hodnocení série: 2/5 ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Po dvouhodinovém pilotu jsem si říkala, že to není zas tak hrozný. Že je to stejné jako film a na odpočinek jednou týdně dobrý. Ale po druhém díle měním hodnocení na 1* a říkám NE! Je to hrozný :D Absence Flynna absolutně nedává smysl. Těch pět hlavních postav, nebo kolik jich tam je, je naprosto tragických, nesympatických... Nebudu sledovat dál a předpokládám, že nejen, že se seriál nedočká druhé série, ale nedokončí ani první. Vidím to na stopku po 6- 10 dílech... EDIT: No, tak jsem se spletla. No a co! Seriál dostane druhou sérii. Na světě je něco špatně :( ()

Helo

všechny recenze uživatele

Kdo viděl filmy a jako Bčkové Jonesovky si je užil, bude spokojen i s tímto. Ostatní budou remcat, protože v zásadě je to ptákovina, která se ale nebere vůbec vážně, je relativně vtipná, pořád se tam něco děje, Noah Wyle hlásí (dost mi svým chováním připomínal Doctora Who) - doufám, že tam bude častěji -, příběhově to je sice neoriginální, ale když se v tom člověk nebude šťourat, tak dává i smysl... celé je to prostě taková oddychovka. Stejně jako byly filmy. ()

IceQueen

všechny recenze uživatele

Môj knihovnícky život zďaleka nie je taký vzrušujúci a akčný, ale som si istá, že ho (na rozdiel od seriálu) budem sledovať až do konca. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že 1.série mě dala docela zabrat a trvalo docela dlouho než jsem jí dokoukal. Pořád jsem si nemohl zvyknout, že tam není hlavní postava Flynn a když už tam je tak tam jen pobíhá jak hyperaktivní jedinec. Docela mě vadilo, že vlastně pořádně ani nejsou v knihovně jen v nějakém památníku co je jakýsi vchod do improvizované knihovny, která jim zmizela. Rovněž si zvyknout na další postavy trochu trvalo, než si to sedlo.Mimochodem postava plukovníka Eve mě přišla strašně monstrozní taková neženská. Celkově tak za 50% . 2.série byla o poznání lepší,a taky jsem na to dostal chuť už v době premiéry, tak že jsem to viděl asi na dvě poloviny se zhruba víc jak měsíčním zpožděním podle toho jak jsem stahoval delší verze. Knihovna už byla celkem kompletní. Flynn dostal víc prostoru a už tolik neběhá jako pošuk. Postavy si už poměrně dobře sedli a vzájemně se doplňují zvlášť vyniká krásná Cassandra. I plukovnice už působí víc jako žena a ne jak voják. Dějově je to hodně rozmanité a povedené. Za mě určitě 70% těším se na další sérii. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Flynn Carsen mě neskutečně bavil. Tak jsem si říkal, proč nezkusit seriál Knihovníci? Jenže tohle béčko z televize má pramálo společného co do kvalit s filmy! Škoda, dalo se tady neuvěřitelně čerpat ze super tématu. Bohužel tenhle potenciál nevyšel. 10% ()

carly 

všechny recenze uživatele

Ja si to zatiaľ strašne užívam. Úvodný dvojdiel veľmi pekne predstavil hlavné postavy. a napriek tomu, že ich poznáme sotva štyri diely, tak mám už predstavu o tom, kto títo ľudia sú. a herci boli tiež vybraní skvele. je to nenáročná zábava s lacnými efektami, ale ono sa to ani na nič viac nehrá. a hlavne mi príde, že k prerábaniu mytológií pristupujú oveľa serióznejšie ako mnohé iné seriály tohto druhu. tak snáď im to vydrží. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám nezamlouvají šílenosti, které dokázali sepsat jedině scénáristé na dost velkým tripu, tak se Knihovníkům vyhněte velkým obloukem. Pokud jste fanoušky laciného bratrance z druhého kolene Indiana Jonese jménem Flynn Carsen, tak jste Knihovníky už nejspíš dávno viděli. Pak tu je ještě jedna kategorie potencionálních diváků – jestliže vám vyhovuje seriál typu Warehouse 13, tak v The Librarians můžete najít uspokojivou náhradu. Já ale nespadám ani do jedné kategorie a přinutila jsem se na tuhle šílenost podívat jen proto, že tam hraje Chris Kane.... když ale člověk přetrpí tak dva tři díly, tak si prapodivně uvykne na ten bizarní svět a jestliže vypne mozek na maximum, tak se může i celkem pobavit. A nebo při sledování požijte rekreační drogy, to by taky mohlo fungovat. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pilot výborný, skvělá zábava, ve které se pořád něco děje a u které se skvěle odreagujete. Potěšil návrat starých postav (Flynn a Judson, bez nich by to nebylo ono) a noví knihovníci jsou celkem povedená partička se zajímavými charaktery. Mix akce a vtipu fungoval naprosto parádně a až příliš velká podobnost se Skladištěm 13 mě osobně vůbec nevadila. Druhý díl už byl trochu slabší, moc se tam toho nedělo, jen se rychle vyřešila situace z minula a promotalo se to s několika rvačkami, Ale konec byl zase dobrý, vypadá to, že se z toho klube celkem fajn seriál, jen ta intimitka mezi Knihovníkem a Hlídačkou mohla přijít o pár dílů později, i když to stejně všichni čekali. Líbil se mi Matt Frewer, ten chlap je fakt dobrej, stejně jako John Larroquette, jeho postava je skvělá. No, 1.díl (Koruna krále Artuše) za hodně nadšených a celkem i optimálních 80%, 2.díl (Meč v kameni) už za slabších 70%. Doufám, že se to zvedne, protože bych byl nerad, kdyby mě to nebavilo. A druhou sérii si to zaslouží, Za mě (ZATÍM) průměrných 75%, je to holt oddechová sranda, kterou prostě nemůžete brát vážně. 3. a 4. díl už velice silně přehnané a začíná to parodovat sebe sama (60%.) Pátý díl byl zase výborní zábava a seriál mi potvrdil, že Flynn to prostě strašně zachraňuje - 70%. ()

geklon odpad!

všechny recenze uživatele

V době, kdy se každý seriálový tvůrce snaží o co nejzajímavější námět a počin, působí tenhle Indiana Jones light jako retro reinkarnace 90' seriálových sraček. Chvilku Hercules, chvilku MaCgiver......Soráček, ale svářečka z okurky a létající meč mě, donutily bez nadsázky tuhle píčovinu poslat do odpadu. ()

sallyann 

všechny recenze uživatele

Vidím v tom nádech 90. a prvního desetiletí 21. století. Filmy s FC jsem hltala. Herecké obsazení je příjemné. Zajímalo by mě, zda si Flynn konečně taky najde babu na delší dobu. :) Uvidíme, jestli se to hodnocení ještě zvedne... ()

shabazza 

všechny recenze uživatele

Flynn Carsen, welcome back :-) Důstojný restart skomírající knihovnické serie. Těším ne na Bruce Campbella aka Santu Clause :-) ()

TeraBum 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem začala sledovat kvůli mé lásce k Noahu Wyleovi, ale světe div se, i bez něj se mi to líbí. Seriál se nebere vážně, všechny hlavní postavy jsou vtipné a mají něco do sebe a a já se nemůžu rozhodnout, kterou mám radši. A to se zas tak často nestává. ()

Reklama

Reklama