Reklama

Reklama

Knihovníci

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2018), 29 h 51 min (Minutáž: 40–58 min)

Tvůrci:

John Rogers

Kamera:

David Connell

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Noah Wyle, Jane Curtin, Christian Kane, Bob Newhart, Rebecca Romijn, Lesley-Ann Brandt, John Larroquette, Lindy Booth, John Harlan Kim, Haley Webb (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Tato napínavá řada se začíná na našem území vysílat 24 hodin po premiéře v USA. Inspirovala se oblíbenou trilogii Knihovník. Flynn Carsen (Noah Wyle) vede dvojí život. Pracuje v Metropolitní knihovně, kde chrání sbírky podivných nadpřirozených artefaktů. Nebezpečná hrozba jej přiměje sestavit tým, který mu pomůže zabránit konci technologické civilizace. K boji proti hrozivému Bratrstvu hada mu plukovnice Eve Bairdová (Rebecca Romijnová) pomůže zlanařit chytrého kovboje Jacoba Stonea (Christian Kane), otřelého zloděje Ezekiela Jonese (John Kim) a odbornici na synestezii Cassandru Cillianovou (Lindy Boothová). (Universal Channel)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (72)

rytir1 

všechny recenze uživatele

Miluju Flynna a filmy byly super. Ale proč amíci musej ze všeho zas dělat seriály. Kdyby tam aspoň dali lepší obsazení než zas ten svůj výkvět bruslařů inline a holčiček v bikinkách z Kalifornie, který jsou snad v každým záběru amerických filmů. Noahu zklamal jsi mě že jsi se k tomu propůjčil. Jedna hvězda jen z nostalgie za filmy, jinak bys byl v koši. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Už filmy byly tak trochu pitomé, ale příjemným jednohubkově zábavným způsobem. Taková béčkovost je prostě jednou za dva roky potřeba :-) Ale v seriálu? Navíc když vedlejší role nehrají áčkoví herci? Výsledek se dal čekat. Je to blbé až to bolí, navíc ještě špatně natočené... Ale pořád je tu celkem zábavné geekovské univerzum, díky kterému se to dá přestát, cestování po světě, draze vypadající produkce... Ale jen tak namátkou: Skrytí ninjové, útočící s hlasitým řevem. Dokonalý voják v podání sexy blondýny, co ani neumí držet pistoli. Mág-zabiják, který bezmocného hlavního hrdinu "odstaví" tak, že mu špičku supermeče lehoučce píchne do stehna. A to byla jen první půlka pilotu. Koneckonců i všechny "hlavní" postavy jsou tu tak nějak Deus Ex Machina, jelikož jdou prakticky proti "pravidlům", nastaveným během prvního filmu... Ale čert to vem, guilty pleasure :-) 50% ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pilot výborný, skvělá zábava, ve které se pořád něco děje a u které se skvěle odreagujete. Potěšil návrat starých postav (Flynn a Judson, bez nich by to nebylo ono) a noví knihovníci jsou celkem povedená partička se zajímavými charaktery. Mix akce a vtipu fungoval naprosto parádně a až příliš velká podobnost se Skladištěm 13 mě osobně vůbec nevadila. Druhý díl už byl trochu slabší, moc se tam toho nedělo, jen se rychle vyřešila situace z minula a promotalo se to s několika rvačkami, Ale konec byl zase dobrý, vypadá to, že se z toho klube celkem fajn seriál, jen ta intimitka mezi Knihovníkem a Hlídačkou mohla přijít o pár dílů později, i když to stejně všichni čekali. Líbil se mi Matt Frewer, ten chlap je fakt dobrej, stejně jako John Larroquette, jeho postava je skvělá. No, 1.díl (Koruna krále Artuše) za hodně nadšených a celkem i optimálních 80%, 2.díl (Meč v kameni) už za slabších 70%. Doufám, že se to zvedne, protože bych byl nerad, kdyby mě to nebavilo. A druhou sérii si to zaslouží, Za mě (ZATÍM) průměrných 75%, je to holt oddechová sranda, kterou prostě nemůžete brát vážně. 3. a 4. díl už velice silně přehnané a začíná to parodovat sebe sama (60%.) Pátý díl byl zase výborní zábava a seriál mi potvrdil, že Flynn to prostě strašně zachraňuje - 70%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot je zatraceně těžké ohodnotit, protože v tom rozhodně vidím potenciál zábavného béčka pro nenáročné, ale zároveň je to tak pitomé, až z toho jednoho rozbolí oči a uši. Rozumím nadšeným reakcím diváků, kteří u televize hlavně relaxují, pro seriálové gurmány se ale jedná o audio-vizuální jed v obýváku. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po všech stránkách průměrná zábava, která ani není moc zábavná. Několik solidních dílů nenahradí šílenej scénář a příšerný postavy, který začali nudit po první sérii a po poslední jsem se už vyloženě nesnášel. Jasně, je to Flinn Carsen, ale trochu jsem doufal, že ty 3 mladý by to mohli trochu zvednout. Je tu sice nějaký "příběh", který jde celým seriálem, je to ale doslova hlemýždí tempo a naprosto chápu, že byl seriál po 4 řadách ukončen. Závěr tu sice nějaký je, ale je to spíš závěr v rámci série, ne seriálu. ()

Galerie (1 430)

Zajímavosti (19)

  • Objevují se zde tyto artefakty: Koruna krále Artuše, Opál ze Samary a Excalibur. (Karlosik_4)
  • V 1. epizodě 5. série ve scéně, kdy se Flynn Carsen (Noah Wyle) přetlačuje s Evou Baird (Rebecca Romijn), je natlačen na vyskládané krabice, ty následně začnou padat. Po střihu se však jen kývají, ale nejsou spadlé na zemi. (dandislav1991)

Reklama

Reklama