Reklama

Reklama

Knihovníci

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2018), 29 h 51 min (Minutáž: 40–58 min)

Tvůrci:

John Rogers

Kamera:

David Connell

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Noah Wyle, Jane Curtin, Christian Kane, Bob Newhart, Rebecca Romijn, Lesley-Ann Brandt, John Larroquette, Lindy Booth, John Harlan Kim, Haley Webb (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Tato napínavá řada se začíná na našem území vysílat 24 hodin po premiéře v USA. Inspirovala se oblíbenou trilogii Knihovník. Flynn Carsen (Noah Wyle) vede dvojí život. Pracuje v Metropolitní knihovně, kde chrání sbírky podivných nadpřirozených artefaktů. Nebezpečná hrozba jej přiměje sestavit tým, který mu pomůže zabránit konci technologické civilizace. K boji proti hrozivému Bratrstvu hada mu plukovnice Eve Bairdová (Rebecca Romijnová) pomůže zlanařit chytrého kovboje Jacoba Stonea (Christian Kane), otřelého zloděje Ezekiela Jonese (John Kim) a odbornici na synestezii Cassandru Cillianovou (Lindy Boothová). (Universal Channel)

(více)

Zajímavosti (19)

  • V Knihovně v místnosti se stroji času si můžeme všimnout lodě Tardis z Doctor Who (od r. 2005) a vozu Delorean ze série Návrat do budoucnosti. Tato scéna je v 10. epizodě 2. série s názvem "A závěrečná opona". 
    (Pod)
  • První dvě epizody se objevily jako celovečerní film 12. prosince 2014 na televizním kanále TNT . (willy1)
  • Natáčelo se ve městě Portland v USA. (willy1)
  • Seriál byl premiérově vysílán ve více jak 100 zemích včetně České republiky a Slovenska, a to pouze 24 hodin po americké premiéře na kanále TNT v prosinci 2014. (Pod)

Knihovníci - A meč v kameni (2014) (epizoda) (S01E02)

  • Nové artefakty objevující se v epizodě: Batšebin olej léčení, Marrakéšská hvězda, Dopis od knihovny, Registr a Digitální model Země s umístěním dračích žil. (Karlosik_4)

Knihovníci - A srdce temnot (2015) (epizoda) (S01E08)

  • Epizoda je inspirována skutečnou rodinou Krvavých Bendersových (Bloody Benders). Tato rodina opravdu mezi lety 1871 a 1872 vraždila a také bezestopy zmizela. (Karlosik_4)

Knihovníci - A srdce temnot (2015) (epizoda) (S01E08)

  • Duch si zpívá píseň „Chodím po Broadwayi“ od Maxim Turbulenc. V originále se píseň jmenuje „She'll Be Coming 'Round the Mountain“ a poprvé se objevila 1927 v Americkém zpěvníku od Carla Sandburga. (Karlosik_4)

Knihovníci - A srdce temnot (2015) (epizoda) (S01E08)

  • Ezekiel Jones (John Kim) v této epizodě, při scéně v domě, pronese větu: „Tohle je znamení lidi, na trávu sakra nešlapat!“ Bezpochyby se jedná o odkaz na film V tom domě straší! (2006) Ve filmu se také nachází strašidelný dům, který neměl rád, když se mu šlapalo na trávník. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama