Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Mr. Holmes přináší nový pohled na světově nejproslulejšího detektiva. Příběh je zasazen do roku 1947. Stárnoucí Sherlock Holmes se vrací ze své cesty do Japonska, kde se při hledání vzácných rostlin se silnými regeneračními schopnostmi stal svědkem zkázy způsobené jadernou válkou. Nyní si užívá odpočinku ve svém odlehlém venkovském domku na pobřeží, kde žije pouze ve společnosti hospodyně a jejího dospívajícího syna Rogera, a své poslední dny naplňuje chovem včel. Holmes, kterého pomalu začíná zrazovat paměť, vkládá do chlapce všechny své naděje při rozplétání okolností prastarého nevyřešeného případu, kvůli němuž musel odejít do důchodu. Zároveň touží získat odpovědi týkající se tajemství života a lásky - dřív, než bude příliš pozdě. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (175)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ta čtvrtá hvězdička je pouze za skvělého Gandalfa, protože jinak to byla, sice hezky udělaná, ale scenáristicky prázdná, báchorka o dědkovi a klukovi, kteří chovají včely. Nemůžu říct, že jsem se nudil, ale když film skončil, tak jsem jenom pokrčil rameny a šel dělat něco jiného, aniž bych na snímek potřeboval vzpomínat. 70% ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

(Febiofest 2016) Sentimentální, melancholický, pomalu plynoucí film s famózním Ianem McKellenem. Oproti různým zpracováním tématiky SH z posledních let, je tohle perfektní drama se špetkou humoru velmi osvěžující záležitostí. Nejedná se totiž o žádný kolotočářský blockbuster a to pro mě osobně bylo čirým potěšením a radostí. Krásně smutný zážitek. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý Condon stavia na pomalosti a tichosti. Retrospektívy tu majú veľkú dôležitosť a stoja oproti logickosti a faktom. Niektoré úmyselne zamlžujú skutočnosti, alebo ich predostierajú v rámci nových faktov v rovine súčasnosti, kde má pán Holmes 93 rokov a bojuje so svojou senilitou a hľadá vraha svojich včiel. Film si síce vyžaduje divákovú pozornosť a je to tiež iný pohľad na literárnu legendu pohrávajúci sa s mýtom osobnosti Sherlocka Holmesa. Zároveň je to ale citlivý príbeh o uzatvorení všetkých nezodpovedaných otázok. Koniec je prekvapivo emotívny a veľmi dobre manipulujúci sentimentom bez toho aby to vadilo. McKellen podáva výborný výkon. Jeho anglický gentleman vs senilný dedo sa radia k jedným z najpôsobivejších vyobrazení určitého charakteru aké som videl, pričom som aj veľký fanúšik zmeny z Gandalfa Šedého na Gandalfa Bieleho. Citlivý, dobre zahratý a filmársky obstojný kúsok. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Přepis knihy Mitche Cullina A Slight Trick of the Mind (2005) ideálně shrnuje holmesovský fenomén. Sherlock Holmes, který stále ještě žije v roce 1947, pozvolna předává své vzpomínky a know-how mladé generaci. Ve svých 93 letech je to melancholický stařík s neuvěřitelnou škálou zážitků. Atraktivní téma, zajímavé zpracování, herecké koncerty. A cosi navíc pro ty, kteří zbožňují A study in Scarlet. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Přestárlý (93 let) mrzutý Holmes na prahu senility se s pomocí mladého nadaného chlapce snaží vzpomenout a uvést na pravou míru pětatřicet roků starý případ, po němž odešel do ústraní. Nešokující a celkem fádní pointa ovšem jen těžko ospravedlňuje jeho splín. Ono celkově nedostáváme žádnou stylovou nebo oddechovou podívanou, jelikož McKellen ztvárňuje úpadek brilantního intelektu snad až příliš věrohodně. Kromě světlých deduktivních momentů mi trefná přišla poukázání na rozdíly mezi "reálným" a fiktivním slovutným detektivem, jak jej zpopularizoval dr. Watson; jinak mě tato unylá psychologická sonda zrovna nevzala. 5/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Sir Ian McKellen (Holmes) si udělal kurz včelařství na The London Honey Company ještě před natáčením. (tedvidek94)
  • Původně se snímek jmenoval podle novely Mitche Cullina "A Slight Trick of the Mind", autoři filmu však později název pozměnili na jednodušší Mr Holmes. (oje)

Reklama

Reklama