Reklama

Reklama

Epizody(16)

Návrhářka nábytku žije ve šťastném vztahu s lékařem přemítá o své situaci a romantickém naplnění. Ale vtom se do jejího života vrátí její bývalý přítel. (Netflix)

Recenze (8)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Discovery of love se u mě zařadí mezi hrstku seriálů, které mě opravdu plně pohltily od začátku až do konce. A troufnu si tvrdit, že tenhle kousek by mě bavil klidně i dál, a to ještě pěkně dlouho. Vlastně by se to ani nemuselo dějově nikam posouvat, stačilo by mi pozorovat Erica, jak trpí láskou. :)) Ale zpátky do reality... Užívala jsem si nejen Ericovo postavení v milostném trojúhelníku, ale i další postavy (snad skoro všechny). Při sledování jsem se odreagovala, pobavila, zasmála, trochu jsem si pobrečela, hodně jsem se rozplývala a taky jsem v tom příběhu občas viděla i sama sebe. Bavilo mě sledovat všechny ty úvahy o fungování ve vztahu a lásce samotné. Na Koreu je tohle téma poměrně neobvyklé a tvůrci k němu přistoupili rozumně, s nadhledem, ale pořád s vtipem. A já jsem si výsledek moc užila. 5* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Čistá vztahovka, občas docela zajímavé dialogy, Eric má fajn hlas a nakonec i tělo... Bohužel Seong Joon mě tady moc nebavil, občas mi přišlo, že neví, co má vlastně hrát, občas mi byl až protivný, ale kupodivu občas dokázal zahrát, co měl, a nebylo to špatné. Jinak to herecky tak nějak bylo ok. Příběh... táhl se. Dost často jsem zjišťovala, že mě vlastně vůbec nebaví, co se právě děje, a moje pozornost byla tatam. Je to velmi průměrný seriál, ve kterém ovšem občas můžete najít opravdu zajímavé scény a co víc, postavy se nebojí mluvit o sexu, takže to opravdu působí dospěle. Během sledování se asi pobavíte, hlavně vedlejší postavy jsou k tomu skvělé, ale velmi rychle zapomenete. Podruhé si to spíš nepustíte. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Z pera Hyun Jung-young jsem viděla tři seriály a všechny za plný počet. Tohle jsou vztahovky, které mi dokonale sedí. Co na tom, že se tam kromě vztahů vlastně nic jiného neřeší. A tak jako je každý vztah jiný, tak jsou jiné i seriály, ale vždycky napsané poutavě, se spoustou krásných myšlenek a nutící k zamyšlení. Mockrát jsem se v hlavní hrdince našla. Ano, žena vždycky čeká, že to či ono jejímu protějšku dojde a je zklamaná, když tomu tak není. Zvykne si až s přibývajícími roky. ;^) Tady se k výbornému scénáři přidalo i excelentní obsazení. Eric bolavý láskou nemá konkurenci, Jung Yu-mi je hrozně zvláštní bytost, kterou na začátku seriálu nemusím a na konci miluju. A že dojde k tomu, že budu nesnášet Sung Joona, tomu bych fakt nevěřila. Ale jeho charakter a to, jak dokonale ho zahrál, způsobilo, že mi lezl na nervy, protože tyhle typy prostě nesnáším. Spolubydlící hlavní hrdinky, pak dávali seriálu nádech ztřeštěnosti a chvilky odlehčení. Pět let trvalo, než jsem se k seriálu dostala, ale stálo to za to a lituju jenom toho, že jsem se do něho nepustila dřív. Titulky. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tak myslím, že týmto seriálom som sa do Erica Moona absolútne zamilovala, ako ten dokáže božsky trpieť, trpela som s ním celý seriál a priznám sa, že chvíľami som mala obavy, že to dopadne inak. Neviem prečo ale ten absolútny záver ma trošku sklamal, čakala a túžila som po niečom teatrálnom čo so mňa vyždíme liter sĺz. Aj takto to v podstate fajn, ale... Scenáristicky sa mi to veľmi páčilo, to vysvetľovanie pocitov a vyjadrovanie vlastných myšlienok, akoby len pre diváka bolo veľmi zaujímavé taktiež hodne flashbackov čo naozaj môžem... je to krásny príbeh... ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi opětovné spojení Erica a Jeong Yu Mi (Que Sera Sera), protože to opravdu bylo, jako kdyby spolu dříve chodili :-D A samozřejmě Sung Joon k nim – super spojení. Děj byl zajímavý, řekla bych, že i originální. Příjemné drama :-) ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Tento seriál som začínala sledovať na dvakrát a až po tom, čo som si prečítala komentáre Pethushky a ainny som mu dala šancu po tretíkrát. U mňa to funguje tak, že keď ma seriál (film) nezaujme do dvadsiatej minúty a kniha do dvadsiatej strany, odkladám ich. Som rada, že som sa k nemu vrátila a dopozerala až do konca. Poctivá sonda do vzťahov bez pátosu a nadsázky, cítiť z nej človečinu, na nič sa nehrá a nepomáha si ťažko uveriteľnými scénami, postavami alebo dialógmi. Nájde sa v nej hádam každý. Proste sa im vážne podaril. ()

moikan 

všechny recenze uživatele

Toto je prvý seriál, ktorý som začala pozerať kvôli autorke. Má povesť, že píše scenáre ako zo života a je to pravda. Samozrejme je tam určitá miera romantizácie a zveličovania, ale inak príbeh pôsobí skutočne a postavy sú uveriteľné. Charaktery hlavných postav sú vykreslené úžasne – hlavne Yoo My Yeong zahrala svoju mrchu perfektne. Aj Eric Mun je výborný v oboch verziách – zo spomienok minulosti aj súčasnosti. Aj „second couple“ (postavy Do Joon Ho a Yoon Sol) boli výborní. Trochu viac vysvetlenia by som čakala pre charakter postavy Nam Ha Jin – jeho trpezlivosť a oddanosť pôsobila najprv podozrivo potom už fádne. Prvé diely som sa super bavila- boli humorné a napäto vtipné (týmto si kórejske seriály zlepšili u mňa povesť, že nevedia natočiť komediálne scenáre). Ale za najlepšie považujem krátke monológy hlavných postáv rozprávajúce priamo na kameru (diváka) . Toto komentovanie bolo to osviežujúce, vtipné a dávalo to epický odstup od deja. Škoda, že obe tieto črty (humornosť a komentovanie) sa vytratili ku koncu seriálu. ()

Reklama

Reklama