Reklama

Reklama

Yagyungkkoonilji

(seriál)
  • Jižní Korea 야경꾼일지 (více)

Epizody(24)

V noci člen noční hlídky a ve dne princ. Muž, který dokáže vidět duchy, se zaplete do mocenského souboje o to, kdo usedne na trůn. (Netflix)

Recenze (6)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Je osvěžující vidět korejský seriál, který chce ukázat Koreu trochu jinak, nápad s noční hlídkou bojující proti zlým silám, duchům atd., souboj taoismu, konfucianismu na dvoře krále, Korea jako království kmenů, konečně jiný pohled na zemi tygra! Instrumentální OST skvělý, z písní stojí za to akorát ending. Zápletka je o boji proti kmenu Yongsin, temným silám se utěšeně rozjíždí hned od začátku a vlastně do dílu 12 si není nač stěžovat, velice napínavé. Pak to trochu ztrácí dech, poté to některé díly narovnají, jenže stejně bych to o 6-8 dílů zkrátil, nebyl tam prostě děj a zápletky natolik epizod. Postavy dobře prokreslené a sympatické, včetně stereotypu schizofrenního, šíleného krále, záporák kouzelník Saddam taky stojí za to. I vedlejší postavy jsou sympatické, plní svou roli nejsou jen na okrasu. Jasně má to svoje mouchy, ale tenhle netypický duchařský seriál s nabušenými souboji, dobrými efekty a solidními hereckými výkony si prostě ukouslé čtyři hvězdy zaslouží. Navíc bych ho možná i doporučil začátečníkům. Tak jo souhlasím s menším odstupem, s tím co píše Krysap, že hlavní představitelka je herecky fakt slabá, ale ostatní postavy mě bavily, pořád je to netypická dobrá série, nebýt toho zpropadeného natahování délky seriálu, na 16-18 dílů by to na čtyři hvězdy vyšlo. Takhle pan objektivní po pár měsících zasahuje, v rámci budoucího přehledu filmové sezóny 2014/15 v jihovýchodní Asii. ()

Linaroth 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem zatím neviděl korejský seriál, který by selhával na tolika úrovních. Postavy jsou ploché s prostou agendou, která se dá u každé popsat jednou větou. Ochotnické herecké výkony tomu rozhodně nepomáhají. Princ Wolgwang má v průběhu seriálu zhruba tři výrazy, přičemž většinu času se tváří jako by ho něco bodalo do slabin (stažení brady) nebo jen bezradně koulí očima. Prostor rozlehlého hlavního města se tady scvrkává na 5–6 místností a nahodilé venkovní lokace na ohraný palácový set v Yonginu. Díry ve scénáři jsou neuvěřitelně do očí bijící. SPOILER: Např. Noční strážci se i po razii ve sklepě stále scházejí na stejném místě, jako by se nic nestalo. /KONEC SPOILERU Nejvíce mě ale překvapuje, jak tady selhává střih a kontinuita záběrů. Postavy po střihu stojí jinde, drží předměty jinak nebo v jiné ruce, mění se i detaily lokace nebo výrazy herců ve scéně. Tady lze jednoznačně a snad i objektivně říct, že je film špatně natočený. Měl jsem našlápnuto dát filmu nejnižší možné hodnocení, ale po delší úvaze je z toho hvězdička a půl za místy povedenou výpravu a za to, že to občas fungovalo jak mělo. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Asi nějakých 18 epizod jsem přemýšlela o dost slušných 4*. Osobně si myslím, že fantasy saeguku sluší. K tomu navíc super hudební doprovod a svižný děj člověku dají zapomenout na ty nedotažené dějové linky. Dokud to baví, tak není co řešit. Navíc většinu postav jsem měla opravdu ráda. Bohužel tohle je další ze seriálů, který padl za oběť domácímu ratingu. Zatímco jiné seriály trpí krácením počtu epizod, zde došlo k přesně opačné situaci - po prodloužení na 24 epizod utrpěl jak děj, tak většina postav. Nicméně i tak bych seriál spíše doporučila. ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Tak tady se s Vavčou neshodnu. Dávám sice tři*, ale vidím to tak na 50%. Na jednu stranu docela dobrej příběh,i když jeho nastavování bylo hodně vidět a docela závěru uškodilo, moc pěkně udělaná většina scén s duchy, hodně dobře zahraný schizofrenní král.. Ale tím pro mě pozitiva skončila. Některý herecký výkony mi přišly jak z amatérskýho divadla, a v případě hlavní představitelky doufám, že už jí nikde víc hrát neuvidím. 24 dílů měla pořád ten samej výraz v obličeji, naprostý herecký tele. To snad musela být nějaká tlačenka, jinak to nechápu.. Někdy v první třetině přišly díly, že jsem se začala docela dost nudit, taky jsem měla pocit, že některý scény byly ustřižený v polovině.. Nevím, jsem z toho dost rozpačitá.. Ale na zaplácnutí volnýho času to stačilo. ()

Lex.San 

všechny recenze uživatele

The Night Watchman přišel se zajímavým námětem a i po technické stránce (hudba, souboje, kamera) to byl velice dobře zvládnutý seriál. To, co mu ale bohužel v mých očích dost výrazně ubralo body, bylo herecké obsazení hlavních rolí. Jak Jung Il Woo, se kterým jsem si zatím divácky nepotykal, tak Go Sung Hee, se kterou jsem dosud neměl tu čest, mi prostě nesedli. Jejich společné interakce byly prosty jakékoliv chemie a upřímně mě nebavily (Go Sung Hee mě později začala dost vadit a já se přistihl, jak si přeji, aby už ji konečně obětovali). To se pak vedlejší postavy mohly snažit, jak chtěly, jakmile se objevila hlavní dvojka, celá scéna byla pro mě zabitá. A byla to škoda, protože se před kamerou promenádovala celá plejáda postav, které měly co nabídnout – loajální osobní strážce, vyšinutý král, nekompromisní královna-vdova, záporácký šaman, umanutá mladá dáma, bývalý velitel nočních strážců, trio duchů, osazenstvo hostince či intrikující ministři. Seriálu je tak ve výsledku škoda. Pokud by totiž ústřední dvojici ztvárnil někdo jiný a počet dílů by byl zredukován, aby se předešlo dějovým odbočkám, které nikam nevedly, tak by se The Night Watchman pravděpodobně zařadil mezi mé oblíbené historické seriály, takto je to bohužel jen slabý průměr – 2* (5/10) ()

safiyuki 

všechny recenze uživatele

Nic horšího jsem snad neviděla. Herecké výkony nijak nenadchly a nuda hned od začátku. Hudba tam vůůůbec neseděla. Co se týká střihu tak ten už vůbec neseděl. Myslím si že je to škoda. Příběh jako takový má podle mě obrovský potenciál, ale bohužel nebyl využit. Co se dá dělat, nebyla jsme schopná to ani dokoukat, a to je co říct. Každopádně to nechávám otevřené a třeba když se někdy budu hodně nudit tak se k tomu vrátím. ()

Reklama

Reklama