Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 1

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (489)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Není od věci si čas od času nechat vypláchnout mozek..ne nemám na mysli ten způsob, který používala armáda v Univerzálním vojákovi . Poslat mozkové buňky na dočasnou dovolenou a jen si za asistence solidních CGI efektů okořenit filmový jídelníček béčkovým menu, kde divák dostane štědrou porci nejklasičtějších klišé, na jaké jsme v amerických katastrofických filmech zvyklí. "Nečekané" zrady, případně velezrady ve vlastních řadách, heroické projevy, rádoby emotivní výlevy v rodinných kruzích, které by za normálních okolností nikdo z dršky nevyblil a samozřejmě úniky ze spárů smrti o vlásek. Prostě tuctový filmový fast-food, který je vesměs zábavný ačkoliv úsměvný, ovšem po dopsání mého výžblechtu zapomenu, o čem to vlastně bylo. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Mimořádně špatný a hloupý katastrofický blockbuster, ve kterém nefunguje vůbec nic. Chybí mu Emmerichův nadhled i empatická práce s postavami, vědecké dialogy a vůbec dění nedává špetku smyslu a konspirační politická zápletka je k smíchu, stejně tak jako nesmyslné přírodní živly (studenou vichřicí hnaná mega vlna zmrazí v tropickém Riu lidi v plavkách na pláži? cože?). Se mi dlouho nestalo, abych měl problém dokoukat tak dobře obsazený film. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Katastrofické filmy ve stylu snímku "2012" už prostě vážně nejsou v kurzu, přičemž, jak se tak zdá, této látce nepomůže ani zajímavý vědeckofantastický podtext. Ve filmu Geostorm se totiž opět sešlo téměř všechno, co je v tomto žánru špatné, počínaje hlavním a přehrávajícím hlavním hrdinou (Vážně Geralde, vážně máš tohle zapotřebí?), pokračujíc přes šílené dialogy společně s chatrným scénářem a konče u finální "nálože" amerického patosu, který jako by byl velmi nevhodně a velmi neobratně převeden z filmu "Armageddon" od Michaela Baye. Takže vlastně jediným pozitivem filmu v mých očích zůstává prvotní představení stanice a její krásné futuristické "fičury". Ale to vážně k dobrému filmovému zážitku prostě nestačí. „You Call It Genocide... I Call It Pre-emptive Strike.“ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ač jsem si od Geostormu moc nesliboval, byl jsem příjemně překvapen. Ano, není to sci-fi, je to čirá fantazie, kde náhoda střídá náhodu, kulky se vyhýbají kladným postavám, blesk spálí jen auto padoucha a dostat se z vesmírné stanice před kolapsem nemusí být tak těžké, jak by se na první pohled zdálo. Jenže film, přes všechny ty náhody a nelogičnosti, má spád a napětí, skvělou kameru, báječné speciální efekty (viděno v 2D), dunivou hudbu a pozor! neskončí jako.... Armageddon. Užil jsem si veškerou destrukci, sežehnutí chrámu Vasila Blaženého, zaplavení Dubaje, smrtící led na plážích Rio de Janeira i obří kroupy v Tokiu. Zábavnější než Den poté (2004). ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Dlouho odkládaný sci-fi film je režijním debutem Deana Devlina, producenta stojícího za většinou filmů Rolanda Emmericha. Emmerichovy filmy jsou ve většině případů geniální ztělesnění anarchie a Emmerich je režisér zručný. Devlin si zde ale ukousl až příliš velké sousto a měl radši zavolat Rolandovi. Devlin je pořád přece jenom debutant a dostal film za 120 milionů dolarů. Což je pro debutanta hrozně moc avšak zázraky se stávají. U Geostormu to dojelo tak na 50 procent. Geostorm není špatný film. Nejde však ani o dokonalý film. Akční scény i přes rozpočet úplně zaujmout nedokážou a celá zápletka je opravdu přitažená za vlasy a navíc ne úplně vysvětlená (alespoň dle toho co jsem zaregistroval) Herecká stránka je v pořádku: Gerald Butler je opět sympatický hrdina, Jim Sturgess je jeho ying-yangovský bráška a do toho jim ve vedlejších rolí sekundují Ed Harris a Andy Garcia. Především vztah bratrů je fajnově propracovaný a dojde k jedné emočně vyhrocené scéně která se oboum hercům povedla. Geostorm je však pořád řadový blockbuster a i když to na konci vypadá, že zaexperimentuje nakonec spadne do řadového klišé. Jako žánrová výplachovka ovšem vysoce fajn. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Jerry Bruckheimer se k filmu jako producent připojil později a nařídil nákladné přetáčky za 15 milionů amerických dolarů pod vedením jiného režiséra - Dannyho Cannona. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra proběhla 16. října 2017 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Jednomu z typu satelitů ve filmu říkají RocknRolla. Nepochybně se jedná o narážku na stejnojmenný film RocknRolla (2008), ve kterém, stejně jako zde, hraje hlavní roli Gerard Butler. (mr.twizta)

Reklama

Reklama