Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 1

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (489)

POMO 

všechny recenze uživatele

Mimořádně špatný a hloupý katastrofický blockbuster, ve kterém nefunguje vůbec nic. Chybí mu Emmerichův nadhled i empatická práce s postavami, vědecké dialogy a vůbec dění nedává špetku smyslu a konspirační politická zápletka je k smíchu, stejně tak jako nesmyslné přírodní živly (studenou vichřicí hnaná mega vlna zmrazí v tropickém Riu lidi v plavkách na pláži? cože?). Se mi dlouho nestalo, abych měl problém dokoukat tak dobře obsazený film. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Hm, hm, tak filmeček se zjevně nelíbil registrovanému partnerovi největšího ufona filmově – teoretického univerza, patrně jej z toho rozbolela hlava a odmítnul ten večer rimming, načež ten náš rozumbrada kvůli tomu chytnul hysterák a vycákal zde svou frustraci DOKONCE!!! téměř bez jediného odporného filmově – teoretického temitu! No toto! Ufona natolik do sebe zahleděného, že slovo „zábava„ již zcela vymizelo z jeho neomylného a jinými ufony tolik respektovaného slovníku. Daglesi, cukroušššy, proto, že na tebe Robert při projekci odmítnul pomrkávat kakaovým okem, až sis z toho uhnal sarkastické homozatmění, ti patrně unikl fuckt, že ten arcipadouch ponoukl na orbitu právě pana Y proto, aby se jej při nějaké roztomilé nehůdce či autodestrukcičce bez podezření elegantně zbavil a nikdo mu nadále nestál v cestě za dosažením účinku X. Ta vztahová nepříjemnost tě sice jako přechytřelého hipsterského geje kapku omlouvá, ovšem na straně druhé usvědčuje kapacypa, samozvaně erudovaného filmového kritika a poblij cystu tvého deformátu z toho, že v afektu čumí na pohyblivé obrázky jen na půl prdele. Cože???!!! A jak už to na HOMObázi chodí, mudrc promluvil, čehož se ihned následně chytla partička jako vždy nadšeně přikyvujících beznázorových mongololidí, co zde běžně sofistikovaně pětkuje každou furtdokolovou demenci podle omalovánek pro dyslektiky, a že prý děj na piču, dialogy na piču, logika na piču, všechno na piču … a hystericky tomu kurví rejtynk. Zjevně nebyli schopni přeslabikovat, že film není deklarován jako katastrofický, nýbrž jako SCI-FI. A to znamená, že si mohou tvůrci vědecky fantazírovat s jakýmikoliv satelitními vyfikundacemi ovlivňujícími počasí, jak se jim jen zachce, a pozastavovat se nad tím může opravdu jen hloupý a sebestředný kokot, jehož by Verne s úsměvem nakopal do prdele, kdyby ještě jules! Geostorm je prostě typická staroškolská armagedoní emerichárna, nápaditě spojená s napínačem a se všemi očekávanými klišé, patosy a dírami. Ovšem krásně udělaná, vinně potěšující, a svižná, tudíž pokud u vás film neplní svůj hlavní a prvotní účel, tedy bezstarostnou zábavu, ale je spíše prostředkem k demonstraci toho, jak moc jste upjatý samolibý pičus, vyhýbejte se tomu důsledněji než vegan tataráku. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že v kině ještě někdy uvidím film jako GEOSTORM, jehož námět byl zřejme před dekádou zamítnutý Rolandem Emmerichem coby příliš tupý, dialogy pocházejí z druhé půlky devadesátých let a triky z éry někde mezi tím. Ale jako jo, ve své nehorázné blbosti je to až dětinsky upřímné. ;) Na rozdíl od své ženy jsem se nicméně provinile bavil, a to zejména díky analytické radosti z procesu znovuozvláštňování. Rozumíte, máte konkrétní vyprávěcí postupy a vzorce, které už před drahnou dobou začaly být natolik omšelé, že si je dovolily použít snad jen parodie... a tak zmizely ze zřetele, nepředpokládáte je, přestaly být preferovanou vypravěčskou volbou. Sledujete tedy film a uplatňujete současné povědomí o vyprávěcích postupech a vzorcích, což vede k tomu, že ačkoli velmi důvěrně znáte většinu z oněch dobou postupně opuštěných taktik, film vás nakonec vlastně neustále divácky překvapuje: kdo se podle současné logiky jeví jako padouch, nejenže není padouchem, ale rychle se přidává k táboru klaďasů. (SPOILER: Výjimkou je v tomto ohledu ten největší padouch, jehož plánovací logika je ovšem natolik mimózní, že svou hypotézu o jeho padoušství permanentně potlačujete: chce dosáhnout účinku X, přičemž na světě existuje pouze jedna osoba Y, která mu v tom může zabránit - a právě osobu Y přímo ponoukne na akci nasadit, cože?! PS: Ne, Verbale. Co píšeš, je jaksi zjevné, ovšem nedává to smysl.) Jinými slovy, GEOSTORM dokáže ozvláštňovat tím, že naprosto bez uzardění využívá nejprofláklejší vzorce vyprávění, gagy a tzv. hlášky, které působí překvapivým dojmem, protože nikdo nepředpokládá, že by se filmaři opravdu odvážili je použít. Dávám nakonec jednu hvězdičku - protože s diplomatickými třemi by zapadl do průměru a na dvě hvězdičky je to přece jen poněkud extrémní estetická zkušenost. GEOSTORM totiž není jen ledajaký špatný blockbuster, nýbrž nejen mimořádně, ale hlavně velmi osobitým způsobem špatný blockbuster! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Emmerichovatější, než Emmerich samotný......a stejně tak pitomé. Vlastně ne, vůbec ne, tohle bylo zdaleka mnohem pitomější. Jenže zatímco Emmerich svoje pohádky bere s nadhledem, tady se samou vážností sere mramor. Devlin toho od kámoše moc dobrého neodkoukal. A že to má tři prdele triků? Ty už dneska nikoho neohromí. Dneska jsou CGI triky standartem, nikoliv výsadou dobrého filmu. Devlin zaspal dobu tak o 20 let a tahle nablblá splácanina zaslouženě v kinech propadla. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Wow. :) Emmerich pre chudákov. Trikových scén dokopy asi 15 minút, zvyšok akože napínavý konšpiračný sci-fi thriller, v ktorom máločo dáva zmysel. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nechápu, kam Amíci chodí na nápady natočit céčkovej katastrofickej scénář srovnatelnej se Sharkonadem, narvat do něj áčkové herce, tvářit se vážně a nechat si zaplatit solidní efekty, aby to vypadalo jako od Emmericha. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

4/10. Jak může být film o masivní globální katastrofě tak extrémně nudný a nezáživný? Tady se fakt nečeká oscarové drama, ale akční výplach plný přepálených CGI triků a dementních scén. A těch je tady trestuhodně málo. A navíc se to bere extrémně vážně. Nejhorší kombinace... ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $33,700,160Tržby Celosvetovo $221,600,160Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,822,890 Tržby za predaj DVD v USA $2,791,276║ No ty vole! Tak toto bola iná odvaha od Warnerov investovať prachy do takejto béčkovej blbiny. Ale zas idú v podobných šľapajách ako u Justice League takže moc nevybočili zo svojho trendu, neviem koho majú vo vedený ale potápajú sa ako Titanic. Tento počin nie je dobrý ani na béčkový video film za 10milionov fakt zlé, tupé a trikovo kdesi v minulom storočí. Herecky neskutočne naivné, scenár za pár centov. /10%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Škoda.... krátké katastrofické záběry, neustále trapné hádky dvou bratrů a jak se do filmu plete politika, stojí to za hovno. Miluji katastrofické filmy, ale tohle bylo slabé. Filmům jako 2012, Ekipaž, Vlna, V oku tornáda, San Andreas... nesahá ani po kotníky... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nedoufal jsem dle obyčejných upoutávek, že Geostorm je nakonec slušná zábava a vzhledem k tomu, že se jedná o Debut s vyšším hodnocením šetřit nebudu. Gerard Butler je zde skvělý a slušně hláškuje celý film, destrukcí mohlo být ovšem více, ale byly povedené. Hongkong byl nejdelší a poté několik menších, ale pokaždé v zajímavé lokalitě( Moskva, Dubai, Mombai, Florida). Příběhově se to vyvíjí jinak než jsem čekal, takže za to také palec nahoru. Nenudil jsem se ani chvíli, spokojenost. Líbilo se mi to více než v Oku Tornáda.75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mali sme tam inštalatéra, ktorý vyzeral trocha ako vy.“ Je to ako od Emmericha. Asi preto, že to režíroval Devlin. Výsledok je taký ten "klasický" katastrofický (veľko?)film, kde v jednej scéne spadne 10 mrakodrapov a vám je to fuk a radšej rozmýšľate, čo si dáte na večeru, lebo ste hladní. Preto ma vlastne príjemne zaskočilo, že nemalá časť filmu sa prekvapivo odohráva mimo apokalypsy – na vesmírnej stanici, kde Gerard Butler so svojím tímom vedie dlhé dialógy. Musím sa priznať, že hoci tieto scény určite neboli žiadny zázrak, v konečnom dôsledku ma bavili viac, ako trikové sekvencie. Asi starnem. Potešil ma Andy Garcia + plno suchých hlášok („Neter si videl, pivo nechceš, cestu poznáš.“, „Ožeň sa s ňou.“, „Vyzeráte starší, než som si myslel.“). Vzhľadom na obrovské problémy s pretáčkami (ale vážne, to komu normálnemu napadne dať film "vylepšiť" režisérovi Sudcu Dredda a Viem, čo ste robili minulé leto 2?) nečakane OK. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Katastrofálně zparodované sci-fi. Nejlepší scéna je ta, v níž křehká blondýna prchá ve voze s uneseným prezidentem skrz šlehající blesky, padající jeřáby, bortící se mosty a ještě stihne zlikvidovat pronásledující zabijáky. A Chuck Norris tiše závidí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Důkaz, že sabotáž je na nejvyšší vládní úrovni. Nevěř nikomu." V době, kdy tropy zmrzly, ledovce roztály a pouště se naplnily vodou, vyrazil Jake do vesmíru zachránit svět. Naivně jsem si myslel, že se přitom nebudu moc bavit, ale Jake před senátním výborem, "blondýna od tajnejch" v akci či zvědavá ajťačka Dana mě pobavili až dost. Horší to bylo s padouchem, protože ten se nabízel tak jasně, že to snad ani nemohla být pravda. Leč byla. Pak už mi vadily jen ty tradičně přehnané rodinné hodnoty a nekonečné ignorování vesmírného taxíku. Přesto mě Geostorm dokázal pobavit o dost víc, než zdejší hodnocení modře signalizovala. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nevhodne obsadený hlavný hrdina, povrchne načrtnuté charaktery, zápletka plná dier, tony klišé a prehnane heroická hudba v takmer každej scéne. Film, ktorý po všetkých stránkach pôsobí akoby vypadol z éry deväťdesiatych rokov - a aj tam, by sa na neho zrejme rýchlo zabudlo ako na ďalší zbytočný prírastok do katastrofického žánru. Lenže aj nechcená zábava je zábava a Geostorm je zábava priam kráľovská. Miestami. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jaroslav Foglar napsal knihu Devadesátka pokračuje. I Dean Devlin zjevně chce, aby devadesátky pokračovaly, s tím, že jeho přání nezahrnuje junácký klub, leč specifický žánr, jaký v té době dodávali Emmerich a Bay. No a výsledkem je nejlepší parodie právě tohoto žánru, sice nezamýšlená, ale tak zábavná, že ani nevím, kdy jsem naposledy viděl tak dobrou komedii. Řešení rodinné krize propletené se záchranou světa, sliby "já se vrátím", prezident USA v srdci dění, "zcela nečekaná" identita hlavního záporáka, spousta mrtvého komparsu, zatímco celý svět oplakává hlavního hrdinu (předčasně, protože Němci jsou všude jako doma), přemoudřelé děti, rodinné usmíření opět prolnuté se záchranou světa, zkrátka co člověka z těchto obvyklých klišé napadne, to tu najde. Objektivně by to bylo na odpad, ale vzhledem k tomu, že kina jsou plná komiksových sráčů, proti kterým je tohle příjemná změna, jakož i k tomu, že jsem se nejen fakt řezal smíchy, ale dokonce i pocítil určitou nostalgii po době mého mládí a filmového zrání, uděluji Geostormu krásnou jednu hvězdičku. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Satelit měnící počasí mi přijde cool a mám slabost pro filmy o únosech prezidentů i pro Butlera, který je synonymem dnešních tupých akčních kinobéček. Takže jsem se ke GEOSTORMU stavěl víc než vstřícně. Leč (nepřekvapivě) je to při nejlepší vůli průměr, který jen patlá dohromady to, co už jsme viděli jinde a líp. Katastrofické scény zoufale okoukané, zápletka se spiknutím z dálky průhledná, skvělí herci Harris a Garcia absolutně nemají co hrát. Celkově nenápadité a málo vtipné, což je asi nejlíp vidět na scéně automobilové honičky, kdy hrdinové prchají s uneseným prezidentem před katastrofou i záporáky. Podobná scéna v Emmerichově 2012 byla superzábavná, předčasný vrchol filmu a člověk si ji pouštěl znovu a znovu a to si vystačila bez prezidenta a záporáků. Tady ji odzívete. Devlin nejen zaspal dobu, ale ani toho od Emmericha moc neokoukal. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Devlinova věta: „Pusť mě k tomu, Rolande.“ měla přijít maximálně v okamžiku, kdy v zasedačce Electric Entertainment nemohl Emmerich spustit kávovar.. Germánský ničitel světů a diváckého vkusu se obyčejně prezentuje kombinací pitomosti a infantilní zábavy, při které je se svým patriotismem papežštější než papež. Tohle byla jen pitomost, kterou od vysílání v pátek večer na Prima Cool dělí pouze výše rozpočtu.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 120 miliónov $ | Tržby: 221.6 miliónov $ | Sú dni, keď mi podobný staromódny film padne do nálady. A vzhľadom k tomu, že katastrofické filmy plné heroickej hudby a patosu mám rád, je Geostorm od Devlina taká priemernejšia Emmerichovka, ktorá ma potešila, hlavne s Butlerom v hlavnej roli. Fuqua z neho dostak viac v Olympus has fallen i v London has fallen, ale evidentne mu ten žáner sedí, a Geostorm je len novým dôkazom. Fyzika samozrejme vo filme neplatí, ale kto ju v tomto žánru rieši, je už dlhodobo na zlej adrese :) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tieto veľkolepé katastrofické filmy celkom môžem, predsa len tak moc sa ich netočí, takže som rád za každý nový, ale Geostorm to nakoniec uhral aspoň s nejakou cťou vlastne len preto, že v posledných rokoch už podobné filmy nestoja za nič. Keď si spomeniem na taký San Andreas alebo nový Deň nezávislosti, ktoré boli nielen tupé, ale hlavne strašne nudné a mal som ich problém dopozerať do konca, tak Geostrom je aspoň svižný a stále sa tu niečo deje, ale inak to teda tiež nie je žiadny zázrak. Opäť je to dejovo poriadne tupé, ako celok to nedáva vôbec žiadnu logiku a opäť tu musí byť protivníkom politika a človek, akoby potenciálny koniec sveta kvôli vplyvu prírody nebol dostatočne atraktívny, tak sa to musí ešte prekombinovať, ale pozerať sa na to dá a film si drží určitú úroveň zábavnosti, aj keď často skôr tú nechcenú. Čo sa týka samotných katastrofických scén, tak tu hlavne zamrzí, že fungujú len ako samostatné atrakcie, než by boli plnohodnotne vložené do deja a ovplyvňovali aj hlavných hrdinov, ale inak nie sú zlé zvládnuté. Za kvalitnejšou konkurenciou určite zaostávajú a mohli byť aj dlhšie, ale celkom sa mi páčili, hlavne útek pred vlnou mrazu na pláži. Čo sa týka obsadenia, nájde sa tu plno mojich obľúbencov, Gerard Butler v hlavnej úlohe, Jim Sturgess, Daniel Wu, Ed Harris alebo Andy Garcia, ale tieto ich postavy za moc nestoja, v iných filmoch ma bavia omnoho viac. A Dean Devlin to teda moc nezvládol, chcel si natočiť svoj vlastný katastrofický veľkofilm, ale nemal na to. Takže na ten priemer mi to stačí, predsa len som fanúšik tohto typu, nenudil som sa a pár scén sa mi páčilo, ale inak je to skutočne len taký brak, ktorý prepadol zaslúžene. 54% ()

Reklama

Reklama