Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 1

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (489)

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Je to dinosaurus. Scénář, který kdysi Roland sebezáchovně odmítl (nebo vykradl do 2012, těžko říci). Devlin ale není Roland, i když něco okoukal. Nemá ani Rolandův cit pro humor ani jeho zápal pro patos. A navíc ho zřejmě nakonec někdo odstavil a na už hotové triky a akční scény narouboval nové dialogy. Ano, vesmírná stanice je pěkná, destrukce solidní, katastrofa v Riu dokonce velmi pěkná a na Abbie i Alexandru Marii se solidně dívá. Zbytek je ale děs. Všichni hrají na půl plynu, mladší bratr ani to ne. Logika svými děrami skvěle doplňuje klišé dialogů. Hudba ani nestojí za komentář. Ale zase je tu ta pospolitost lidstva, dnes skoro zapomenutá a opovrhovaná víra v jednotu a spolupráci. Relikt devadesátek se vším všudy. Guilty pleasure. ()

rotel odpad!

všechny recenze uživatele

Armageddon ´17 - ešte že nás amíci vždy zachránia :). Nemôžem si pomôcť, ale pár pekných záberov (vesmír), je aj vrátane pár trikov dnes málo. A to nehovorím o tých dialógoch. ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

V mnohých ohľadoch je Geostorm skutočnou katastrofou, ktorá si zaslúži poriadne neslušné zvozenie pod čiernu zem. Dnes sa však asi všetky nebeské telesá nejakým zázračným spôsobom nastavili do tej správnej konštelácie, pretože som si to na moje vlastné prekvapenie celkom užil. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Ludia, co vam tento film urobil? Najviac ma bavi, ked citam ako mate radi katastroficke filmy, ale toto je podla mudrlantov derave. Kokos, ved toto je sci-fi, nie katastroficky film. Maximalne mozem suhlasit s tvrdenim, ze je to becko. Ale ku*evsky zabavne becko. Neviem ci to je samotnym Butlerom, tomu sa tie becka nejako lepia na paty, alebo tou nepremyslenou zapletkou. Fakt som nepochopil zaporakovu motivaciu, ale budiz, da sa to prehryznut. Film vsak sam o sebe bavi. Dokonca to slo trosku inym smerom ako som cakal, po novom uz asi nebudem pozeravat traileri. Efekty su niekedy slabsie, niekedy lepsie, hlavne ten zaver sa mi pacil. Fyziku snad nejdeme riesit :). Herci boli ok, len skoda ze Harris a Garcia nedostali viac priestoru. Verim, ze keby to ma na starosti skusenejsi reziser, tak sa mozno pose*ieme, no z trucu voci tolkej kritike musim hodnotenie zdvihnut na 4*. Nezvyknem v komentoch pouzivat tvrde slova, ale tie percenta ma fakt dostali. ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Někdy není návrat do 90. let špatný, a tenhle filmeček je koukatelnější než většina Emmerichovek, protože zde není tolik té přespříliš patosní vaty, která mě u Emmerichovek tolik nudila a vytáčela. A dokonce se mi to líbilo víc než tolik oslavovaný Armageddon s Willisem. Prostě film, u kterého člověk vypne, nemusí přemýšlet a občas si nostalgicky zavzpomíná, že takové filmy se už dnes moc nevidí. Navíc celý film šlape jak hodinky bez nudných nebo vyloženě debilních pasáží. Devlin při spolupráci s Emmerichem hodně odkoukal a navíc se poučil z jeho chyb, a na to, že režíjně debutoval, tak to zvládl skvěle, jak ukočírovat herce, tak se mu nerozpadly pod rukama ani náročné akce a triky, a za to si zaslouží pochvalu. ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

"Ako si to..." Pretože som prezident Spojených štátov! Ano, nie je to dokonalosť, ale vážne má toto nižšie hodnotenie, než San Andreas? Myslím, že najlepší sci-fi katastrofický film okrem Deň potom a Armadeggodu, navyše s mnohýmii klišé, ktoré milujeme aj nenávidíme. Pozerať to pred 12-13 rokmi, keď som sa ako decko vyžíval v katastrofických filmoch - od špičkových typu Twister a Deň potom až po totálne "tornádové" B-čka s efektmi zo skicára, a hltal knihy a dokumenty o meteorológii či vulkanológii, tak otec by už musel zháňať DVD, kde by čiernou fixkou bolo napísané "Geostorm", v izbe by som už pokreslil pól zošita vlastnou verziou "Geostormu" a v izbe zo SEVA skladačky okolo glóbusu už staval vlastný stroj na kontrolu počasia. Konenčne po mnohých rokoch poriadny katastrofický film. Prvá pólka bola výborná, všetko sa ale zrútilo so záporákmi, latku si totiž zdvihli tým rozsahom ich možností až príliš vysoko. Škoda. Lorne Balfe má pochvalu za soundtrack. Hudbu má tento film celkom dobrú. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Vôbec si to nezaslúži 53% ale omnoho viacej. Trailer naznačil o čom to bude a presne to sme aj dostali. Vizuálne nádherné katastrofy a do toho nejaký ten príbeh ktorý nie je originálny ale to vôbec nevadilo. Herci skvelí a veľká pochvala soundtracku. Stred je miestami nudnejší a zato by som stiahol jednu hviezdu. Ale koniec je krásny, napínavý do poslednej sekundy. Mne sa to páčilo a rozhodne nepozeraj na hodnotenie , pre mňa nechýbalo veľa k 5*. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Opět film, který jsem viděla jenom díky mému človíčkovi. Nakonec jsem zjistila, že to vůbec nebylo špatné a dokonce to mělo hlavu i patu, bylo to dobře natočené i herci byli v poho. Největší zážitek jsem, ale měla z mého človíčka, který to tak prožíval, že jsem se musela až smát. A ještě musím podotknout, že můj človíček je fuckt ještě malý ... Za mě 75% ()

SatyR.film 

všechny recenze uživatele

Katastrofické filmy mám rád, ale tento bol (ne)katastrofa. Planéta je od prvej minúty už zachránená, hrozí jej iba primitívna sabotáž. Nič, čo by sme predtým už nevideli. Patrí do kategórie, pozri a zabudni. Slabých 30% ()

barteca odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto je kalamita ! Jasný adept na Zlatou malinu. Dean Devlin to režijně ani scénaristicky nezvládl, vykrádá sám sebe, smutné... ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Pěkných záběrů pomálo, spousta zbytečného žvanění. Děj se táhnul, herci to neutáhli. Já nevím, úplná zhovadilost to rozhodně nebyla, jsou mnohem horší filmy v podobném duchu, nicméně, že bych si ho někdy v životě ještě pustila, tak to nejspíš asi ne. Za mne naprostý průměr. ()

Brusíček 

všechny recenze uživatele

První, mnou viděný Katastrofický film od San Andreas. Co na to říct? Scenerie, efekty a hudba, jako, to jó, ale příběh, a pořádné napětí?? Rolandéééé, kde jsi??? Už něco prosímtě natoč... A Tohle? když to přeženu, tak 55%. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč jsou tady katastrofické filmy tak neoblíbené (respektive špatně hodnocené), protože já jsem neviděl rozhodně špatný film. Gerard Butler tady sází jednu hlášku za druhou a celá ta story okolo prezidenta se mi opravdu líbila, jen škoda Jima Sturgesse, který je na zabití celou dobu. Lokace katastrof byly zajímavé, ale mohly být určitě delší. No a i když to nejspíše může znít jako průměrný film, musím přiznat, že jsem se nenudil ani chvilku... film mě chytil na začátku filmu a pustil až při závěrečných titulkách. Jen ten patriotismus na konci si mohli nechat na někdy jindy. Slabší 4* ()

LordBeeDoO 

všechny recenze uživatele

Spoustu výbuchů, špatné počasí a 109 minut nudy. Jinak je ve filmu vše klasické pro americké sci-fi - miliony mrtvých, potlesk, zrada, americký prezident. ()

Platom 

všechny recenze uživatele

Inu... Poslední dobou jsem si záměrně vybíral filmy, které již dle hodnocení slibují určitý stupeň kvality. Proč? Protože jsem prostě nechtěl mrhat svým časem ve jménu něčeho, co za to ani zdaleka nestojí. Dnes jsem udělal výjimku a nejsem za to rád. Příběh se snaží těžit na do jisté míry originální zápletce, která je bohužel špatná už od samého začátku. Děj je naprosto předvídatelný a to snad v každé své minutě, takže sled událostí prostě nudí. Do toho film naprosto nevkusným způsobem přetéká trapnými momenty, které jsme viděli už milionkrát někde jinde. Kliše, střídá klišé. Představitelé hlavních rolí jsou toporní, efekty odfláknuté, fyziku se asi nikdo z tvůrců filmu neučil (např. padají jeřáb, který protne železobetonový most jako nůž máslo... na kost zmrzlý člověk, kterému upadne ruka při pouhém lehkém doteku...)... Ne, prostě nemohu jinak! A na hodně dlouhou dobu se opět vrátím ke svému systému vybírání filmů dle hodnocení. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Lidstvo se vždy snažilo ovládnout kde co a podle toho to také všude vypadalo. Nyní se zaměřilo na počasí a jak vždy, šeredně se to vymstilo. Katastrofický snímek, který svým vyzněním hodně připomíná tvorbu studia Asylum. Toporný až křečovitý děj, na dnešní zmlsanou dobu hrozné CGI efekty, tempo nesouvislé k událostem, až moc přehnaná snaha zaujmout. O použité šabloně ani nemluvně. Osud a charakter Jakea, který měl být zřejmě hlavní postavou, ale v tomto chaosu to tak nevyznívá, tu byl už tolikrát, že už začátek snímku jasně naznačuje jakým směrem se děj bude dál ubírat. Ne, tohle se vážně nepovedlo a tak se nedá nevzpomenout na starší snímek Rolanda Emmericha ´2012´, který měl potenciál rozhodně větší. Jen nikdy nebyl ve 3D. ()

Reklama

Reklama