Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 3

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (489)

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Upřímně nechápu uživatele, kteří tomu dali jednu hvězdičku, neřkuli odpad. Jak potom tací chtějí objektivně hodnotit filmy, které jsou opravdu špatné? Ale co také čekat od hodnotičů, kteří si pletou scifi s katastrofickými filmy a akční blockubstery s komorníma dialogovkama; to je pak nasnadě, že si občas popletou i hodnocení. Já také nedávám odpad filmům typu "Hamlet", jen proto, že se tam na můj vkus málo střílí z tanků. ()

Whitebeard 

všechny recenze uživatele

Takový malinko trapnější seznámení s rozhádanou rodinkou, dojemné loučení se sympatickou dcerkou (bezkonkurenčně nejlepší herec filmu), co vypadá, že bude mít skoro hlavní roli, ale už se ve filmu prakticky neobjeví, střídá vynikající hudba a epický přelety nad stanicemi. Tuhle epičnost začátku filmu rozhodně nejde upřít. No, pak tu máme pár celkem nepovedených pokusů o vtipy, pár opravdu tragických hereckých výkonů jak z telenovely. No, snad nám Gerald nezačal blbnut s výběrem filmů a bude to jedinej přestřel. 2* ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Nasypat do katastrofickýho dramaturgicky béčkovýho bijáku 120 mega, tomu řikám odvaha. Výsledkem neni uplná katastrofa, ale scénář, ve kterym dialogy šustěj papírem, postavy se stanou parťaci na život a na smrt po pár společně strávenejch hodinách, samozřejmě nechybí ani prezident USA a hollywoodskej závěr (přičemž to chvílema už vypadalo, že se dočkáme nějakýho překvapení), fakt zaujmout nedokáže. K dobru budiž pokus o thrillerovější část, kdy se pátrá po sabotérech, přičemž jima nakonec nejsou rusáci, jak je v Hollywoodu dobrym zvykem. Casting je slušnej a taky na vizuálu je velkej rozpočet vidět, jenže těch destrukčních scén nakonec nebylo tolik, kolik bych si představoval. Hlavní hudební motiv byl solidní vykradačkou Transformerů, na který jsem si vzpomněl i v samotnym závěru (proslov při vzhlížení na nebe). Být rozpočet poloviční, dal bych tři hvězdy a nálepku obstrojný žánrový jednohubky. V rámci těhlech finančních parametrů fakt spokojenej být nemůžu, poměr cena / výkon vychází velice nepříznivě, dvě silný hvězdy. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

To, že tento film bude konina bolo viac-menej jasné od ohlásenia jeho názvu. Jeho premisa tento predpoklad už len potvrdila a film samotný ho naplnil. Nemôžete s vážnou tvárou natočil film, ktorý má mať dramatické pnutie s tým, že ho postavíte na šialene nerealizovateľnej myšlienke - v tomto prípade vesmírnej klietke v ktorej je celá Zem (!) a ktorá všemocne reguluje počasie všade na svete. Socialistickí súdruhovia by z neho ale mali radosť, veta "Poroučíme větru, dešti." je naplnená na úderníckych 200%. K filmu ako takému: Nebolo to až tak hrozné. Produkčné hodnoty boli vidieť na profesionálne odvedenom remesle. Triková stránka mala kolísavú kvalitu - vo vesmíre bolo všetko v poriadku, peklo na zemi už na tom bolo horšie. Prežiteľná, zabudnuteľná zbytočnosť. Dovolím si zacitovať Pelíšky: "Teda, to muselo dát příšernou práci. Přitom taková blbost, co?" 4/10 ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Tak nás, paní Mullerová, zase zachránili Američani. V příběhu sice bylo jedno klišé za druhým, ale dokázal pobavit a člověk se opravdu nenudil. Je to něco ve stylu destrukčních snímků typu 2012. Butlerovi tyhle role sedí, takže tam taky v pohodě. Výsledkem je povedená americká katastrofická sci-fi záležitost a ty já můžu, 4*. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Zcela standardní katastrofický film, natočený podle schématu, které je typické pro tento žánr. Nechybí tu nic. Odepsaný chlap musí zachránit planetu před globální hrozbou a neočekávaně i proti padouchovi, který záchranný systém zneužívá pro své nekalé cíle. Vše ale jako vždy je na poslední chvíli zachráněno a tak může propuknout radost, že se to podařilo. Když jsem uviděl Eda Harrise, nepochyboval jsem už kdo bude oním zloduchem. Zdá se, že trikové efekty pokročily zase o kousek dál a tak se na to dá dívat. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

No neuvěřitelná ptákovina! Emerichova 2012 je oproti tomuhle multi oscarová záležitost. Hvězda za snaživý soundtrack. ()

misbos odpad!

všechny recenze uživatele

Hej, Leonidas, vem svýho bráchu k holiči už konečně! - aneb - jsem slaboch, neb jsem to nedokoukal... to nešlo. ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Serem na klišé, nečakal som zázraky, chcel som len zabiť nedeľný večer a nakoniec z toho bol celkom slušný katastrofický film. Zázrak to hoci nebol, ale dej ma dokázal udržať v strehu, čo je podstatné. Takže na 4* sa to vyškriabalo. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to scénáristiká kravina béčkové úrovně, jen v nablískanějším a dražším hávu se slavnými herci. Když si ale vzpomenu na to co v žánru katastrofických filmů dokáže (nejen) německá produkce, říkám si, že tak špatně to tady ještě nedopadlo a že mě to svým způsobem docela bavilo. ()

BackPa 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude klasická americká hovadina plná efektů, ale opak je pravdou. Film je relativně dobrý, jsou tam slabší momenty, ale jako celek je to obstojné dílo. // 80% BTW: Jak tu někdo psal o tom vybavování se s bratrem: Čekal, než mu dojdou ty kódy a ten rozhovor ukončil dřív, než dostal ty kódy :D Ještě to tam ten prezident říkal, že má 60 vteřin, než se to přenese. ()

kytka.patrik 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl dvakrát a to ve 2D verzi a později ve 4DX, film mě nijak nezaujal a líbil se mi až v sále 4DX kdy to opravdu stálo za to ty efekty ten film oživili bylo skvělé když sněžilo tak sněžilo i v sále nebo když pršelo tak pršelo i na vás opravdu to vtáhlo do děje film a je to škoda že v klasickém formátu je to nekoukatelný film ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

"No asi je príliš rozmaznaný Bayovými preletmi a rukou na monitore s Tylerovým brnkaním". Nejako takto by sa mohlo povedať, že keď v minulsoti existuje niečo viac, neuspokojíte sa niečím menej. Respektíve jestvuje vedomosť o kostrbatosti celého príbehu a šablonovito vyprofilovaných postáv (až na jednu). Zem - Vesmír v tomto filme nepôsobil tak osudovo a napriek prepojenosti simultánnej akcie hore aj dole nedržal napätie v mieri, že ani vlas by Vám do zadku nedal. celkovo je tučnučký Butler fajn a iné osadenstvo tak nejako tiež slušne sekunduje, lenže tu chýba ten najpovolanejší a to je chlap - režisér - schopný utiahnuť monštrózne rozmery katastrofických filmov. Nášmu Deanovi ani lepidlo nestačí a pri malej stopáži všetko odsýpa tak strojovo. Chýba premyslený ťah, niečo viac, prípadne zapamätateľnosť. Ako oddych a zábava však tento snímok splnil na plátne to, čo odo mňa pýtali na vstupnom. Našťastie však zľavnenom. (videné november Cine-Max) ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

I slepý musí vidět, že Dean Devlin tu měl blbůstku, ze který mohlo být skvělý katastrofický béčko. Bohužel to šlo po 15 minut totálně do kytek a divák jen čeká až Devlin utne divný politický drama a nechá svý trikaře, který svým hodně omezeným budgetem nechají zničit nějaký náhodný světový velkoměsto. Jednou to je Rio, podruhý Tokio, pak tuším Orlando, a Vám to je úplně fuk, protože sice vídíte výbuchy, tornáda a obrovský přílivový vlny, jenže jsou natočený a narenderovaný tak hnusně, že Vás to přestane po chvíli bavit. V celým filmu jsou tuším 3 krátký takový scény a většinou se řeší rodinný vztahy, vláda nad USA a romantika (při "tu ženskou si vem" a "to je můj snoubenec" mi bylo fakt už trochu trapně, to nemam rád). A kdyby jste si náhodou říkali, že za to stojí alespoň boží Butler a jeho tělo, tak ten tatík se Butlerovi z Třístovky podobá jako já Arnoldovi. Je znuděný, oteklý a směšný. A co se tý znuděnosti, tak pánové Harris a Garcia jsou na tom úplně stejně. ()

duchovny 

všechny recenze uživatele

Film se měl možná spíš jmenovat Gaystorm, většina dialogů Jimíka a Gerárda jsou v poněkud zvláštním duchu. Nudná patetická srágorka s nesmrtelným všeumělem v hlavní roli a zoufalými triky v roli vedlejší. Ufff, nechápu na co / resp, za co přemluvili Edu Harrise a Andyho Garciu, 2012 je oproti tomuto paskvilu veledílo s brilantním příběhem! ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Leonidas zo Sparty, ktorý je zlým otcom i bratom, a tiež nezodpovedným neukázneným človekom, zachraňuje svet. Veľmi slabá verzia Armageddonu s nezmyselnými dejovými líniami a mnohými inými nedostatkami. Ešte aj "šokujúce" odhalenia a zvraty boli predvídateľné. Akú-takú napätú atmosféru si ale užijete, a niektoré efekty sú pomerne pútavé. Zabudnuteľná priemerka. ()

Reklama

Reklama