Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 1

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (489)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

No ty vole. Levná destrukce planety s mizernými triky a šílenou konspirační zápletkou. Předvídatelné rádoby zvraty vycucané z prstu zachraňuje Butlerův neotesaný vědec pohrdající autoritami. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Katastrofických filmů stále vzniká poměrně dost, ale po tomhle průseru bych se nedivil, kdyby těch klasických Emmerichovských ubylo a naopak přibylo monster filmů. Ostatně jeden takový nás už za pár měsíců čeká. Od Geostormu jsem čekal větší peklo, nakonec jsem dostal klasický blockbusterový nesmysl s nic moc akčními scénami (zajímalo by mě, jestli by mě film bavil v deseti letech), ovšem poměrně propracovanými triky (což mě po tom všem přepracovávání docela překvapilo). A čeho jsem si z tohodle snímku odnesl nejvíce? Že je mi neskutečně líto Geralda Butlera, který si připsal další veleprůser (náhodou mi A Family man přišlo poměrně v pohodě) a jeho agent se do budoucna ještě mnohem více zapotí. Jestli nevlítne do nějaké komiksovky po hlavě, tak nevím, kdy ho v něčem pořádném zas v kině uvidíme. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Tohle má být ta destrukce, na kterou jsem se těšil? Z Geostorm jsme v podstatě všechno viděli už v traileru a z efektů tak navíc dostaneme snad jen hrátky na vesmírné stanici. Opravdu. Destrukce se tady odehrává pouze několik minut a zbytek času tak jen pozorujete státní spiknutí, které se ze zajímavého pátrání přetaví v hodně slabé rozuzlení. Efekty v Dubaji jsou navíc neuvěřitelně animované a já tak nakonec musím jít na 2 hvězdičky... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bortící se mrakodrapy, americké vlajky, lidstvo v řiti, hodně peněz, řídký příběh. Roland Emmerich a Dean Devlin. Úderní hoši, kteří nás těšili nespočtem katastrofických výplachů. Tahle dvojka prostě patetickou filmovou destrukci vždycky uměla. Druhý zmiňovaný coby producent zatoužil po zvolání „akce“ a zkusil to i coby rejža. Sehnal balík peněz, posbíral slušné herce a nabídl nám scény, kdy velkoměsto demolují obří kroupy, jiné gigantická vlna a smrtící mráz. Jenže jich je zoufale málo a jako nechtěný bonus přikládá příběh, který je totálně jalový a vůbec nestrhne. Herci vypouštějí neuvěřitelné bláboly, některé scény jsou vyloženě po všech směrech nezvládnuté (představování posádky), film se přelévá do řady témat (politika a boj o křeslo prezidenta svou připitomělostí asi vede), patetické scény nefungují (a třeba v Armageddonu fungovaly dokonale), emoce jsou mdlé, humor nijaký, triky hodně kolísavé (úprk autem třeba). Škoda. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ten film má 109 minút a asi tak 136 použitých klišé. Katastrofické sci-fi môžu byť celkom dobré guilty pleasure, ako napríklad Sunshine alebo Jadro. Dokonca aj Deň nezávislosti ;-) Kašľať na fyziku alebo zdravý rozum, oboje musí divák ignorovať a ono sa to dá... lenže tuto už tých klišé bolo fakt nahusto. Zaujímali ma iba efekty, ktorých nikdy nie je dosť a sú divoko zostrihané. A ešte tá blondínka za volantom bola dobrá, taký Terminátor v lodičkách. Takže tentokrát len jedna hviezda a guilty pleasure sa nekoná. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

O búrke bez búrky? Katastrof minimum, pričom by sa samotné zábery zmestili do 15 sekundovej upútavky. Po prvých 20 minútach som normálne rozmýšľal, že by to mohlo vypáliť niekde na úroveň medzi 3-4 hviezdy. No čo sa z toho vykľulo potom, to je už “iný” príbeh, plný vtipu, sĺz, sentimentu, tupoty, neuveriteľných zvratov, nezmyslov, no a v konečnom dôsledku, ako to už v USA býva zvykom, zrady, hrdinstva, či nebojácnosti. Taktiež sa nezabudlo na samotného Boha, no a v neposlednom rade - na potlesk na záver. Jedna za vesmír a snahu o vtip. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nebere se to tak vážně, jak jsem se bál, ale zároveň to ani není taková zábava, jako kdyby film natočil Roland Emmerich. Je to nadprůměrný a samozřejmě že v základu dost hloupý film, jenže to mi vůbec nevadilo. Vytknout ovšem musím to, co je skoro nejdůležitější - plán hlavního záporáka, který vše způsobil a který nedává ani kapku smysl, což by se ale ani takovýmto filmům stávat nemělo. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Gejostrom je, jak někdo již zmínil, taková pohnojená emmerichárna. Film rozkročený mocně, od začátku dělá ramena, keců tři prdele, a pak vytáhne podměrečného svraštěra, kterým jen tak zamává, krkne, prdne, usne. Výjimečně souhlasím s většinou. Minul se dobou. Před patnácti lety by byl hit. I dnes bych nebyl tak přísný, nebýt politické linky. Ne, blbost.... nebýt tak pitomého vyústění politické linky. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno tak pomalu, ale jistě začínám litovat svých 150 kč za včerejší kino. Ne, že bych je vyloženě vyhodil do kanálu, ale po pravdě doufal jsem, že to bude o dost lepší. Problém není v tom, že je ten film blbej až na půdu a chování postav a děj jako takový nedává smysl, to se dalo čekat, ale hlavní potíž je v tom, že i té destrukce je tu žalostně málo a pokud jste viděli trailer, tak jste viděli prakticky všechno. Fakt nechápu co na tomhle mohlo stát 120 miliónů a kam se ty prachy poděli, takže ve světle tohohle spektáklu říkám díky bohu za San Andreas nebo Into the Storm kde si užijeme aspoň dostatek akce. Tady mě to ještě ze začátku chytlo destrukce HongKongu je ok, ale další potencionální dobrý scény byli zabiti třeba tornáda v Kalkatě která tam byli asi tak 2 minuty. Nicméně abych jenom nekafral tak má to i pozitiva. Nad vodou to drží tradičně spolehlivý Butler jehož neohroženost a hlášky to jistí. Ed Harris se při malém prostoru snažil taky vytřískat maximum no a řekněme, že ta příjemná devadesátková nostalgie v jejímž duchu se film nese to udrží v průměru, ale víc ani náhodou. Za týden už nebudu vědět o čem to vlastně bylo.50% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nemám problém se sebevíc idiotským scénářem, když od podobné blbůstky čekám hlavně efektní trikovou celoplanetární zkázu. Mám už ale značný problém, když je oné destrukce málo a nudí mě k smrti. Okaté kopírování Gravitace, Armageddonu a 2012 pak taky na hodnocení nepřidává. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Milovníci filmových klubov dostali do rúk silnú zbraň. Pri ďalšej debate o tom, že Hollywoodska kinematografia stojí za prd, budú môcť od dnes využiť Geostorm ako príklad....a nebude sa im dať argumentovať.Kompilát všetkého čo sme 90. rokoch milovali a teraz by sme si pri tom od hanby skrývali hlavu od hanby pod vankúš. Je to neskutočné debilné ale aj celkom zábavné. Úsmev od ucha uchu. Síce škodoradostný, ale stále úsmev 6/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Největším překvapením pro mě bylo jak moc je Geostorm špatný. Ty pokusy o jakýsi Armagedoon po dvaceti letech působí dosti srandovně. Gerard Butler ve své snaze o hrdinnou postavu jde se svým špatným hereckým výkonem ještě mnohem dál než v minulosti. Myslím že tady se musejí stydět zcela všichni a to jak před, tak za kamerou. Emmerich i Bay můžou vklidu usínat na vavřínech dál. 30% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Nechápu komentáře zde a tak nízké hodnocení. CGI efekty byly více než zdařilé, příběh také nebyl úplně z nejtupějších a celou dobu to příjemně odsejpalo. Dobrá oddychovka - nic víc, ani nic míň, ale za mě celkem zdařilé. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ač jsem si od Geostormu moc nesliboval, byl jsem příjemně překvapen. Ano, není to sci-fi, je to čirá fantazie, kde náhoda střídá náhodu, kulky se vyhýbají kladným postavám, blesk spálí jen auto padoucha a dostat se z vesmírné stanice před kolapsem nemusí být tak těžké, jak by se na první pohled zdálo. Jenže film, přes všechny ty náhody a nelogičnosti, má spád a napětí, skvělou kameru, báječné speciální efekty (viděno v 2D), dunivou hudbu a pozor! neskončí jako.... Armageddon. Užil jsem si veškerou destrukci, sežehnutí chrámu Vasila Blaženého, zaplavení Dubaje, smrtící led na plážích Rio de Janeira i obří kroupy v Tokiu. Zábavnější než Den poté (2004). ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se mi zdálo, že by Geostorm mohl mít i na 4*, protože tu nechybělo napětí, slušný námět a dobré herecké obsazení, které se postaralo spolu s celkovým provedením o příjemnou kosmickou atmosféru. Ke konci však začne vše jaksi výrazně pokulhávat, být moc proamerické, jednoduché, předvídatelné, rádoby emotivní... Průměrná záležitost, oddechovka a jednohubka za 3* s přivřenýma očima. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Katastrofický film tak trochu jinak. Tady se někdo rozhodl udělat práci za přírodu a sabotoval ochranný systém, ze kterého chtěl udělat zbraň a tím spáchat genocidu a ovládnout svět. Dobrý nápad i finální provedení. Tenhle film mě bavil. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak už ta Emmerichovská deštruktívna nákaza prešla ja na Deana Devlina, ale keď sa nad tým tak zamyslíme, vlastne to bol vždy Dean, kto vymyšlal pre Emmericha príbehy a zároveň mu ich aj produkoval. Očividne to Devlina už prestalo baviť sa len pozerať ako Roland točí väčšinu jeho scenárov a tak si chcel jeden vlastný natočiť sám. No a po skončení Geostorom vlastne zistíte, prečo jeho príbehu vždy točil Roland. No kto by nevedel, tak trošku napoviem. Roland tie štýlové výbuchy a hviezdne deštrukcie aspoň vie pekne natočiť. 55% - 3* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mám podezření, že "Geostorm: Globální nebezpečí" se původně jmenoval projekt snažící se upozornit na hrozbu výsledků voleb v České republice. Pak ale Butler odmítl učit se Slovensky, tak z toho udělali biják. A ono to docela funguje, konec konců přes 60% je na katastrofickou limonádu príma výsledek. Já bych samozřejmě uvítal nějakou postranní linku s globálně nebezpečnou sexy vědkyní, která by do toho Gerardovi trošku fušovala, na druhou stranu má ale díky tomu film stopáž, při níž nepotřebujete do kina táhnout bažanta. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Dlouho odkládaný sci-fi film je režijním debutem Deana Devlina, producenta stojícího za většinou filmů Rolanda Emmericha. Emmerichovy filmy jsou ve většině případů geniální ztělesnění anarchie a Emmerich je režisér zručný. Devlin si zde ale ukousl až příliš velké sousto a měl radši zavolat Rolandovi. Devlin je pořád přece jenom debutant a dostal film za 120 milionů dolarů. Což je pro debutanta hrozně moc avšak zázraky se stávají. U Geostormu to dojelo tak na 50 procent. Geostorm není špatný film. Nejde však ani o dokonalý film. Akční scény i přes rozpočet úplně zaujmout nedokážou a celá zápletka je opravdu přitažená za vlasy a navíc ne úplně vysvětlená (alespoň dle toho co jsem zaregistroval) Herecká stránka je v pořádku: Gerald Butler je opět sympatický hrdina, Jim Sturgess je jeho ying-yangovský bráška a do toho jim ve vedlejších rolí sekundují Ed Harris a Andy Garcia. Především vztah bratrů je fajnově propracovaný a dojde k jedné emočně vyhrocené scéně která se oboum hercům povedla. Geostorm je však pořád řadový blockbuster a i když to na konci vypadá, že zaexperimentuje nakonec spadne do řadového klišé. Jako žánrová výplachovka ovšem vysoce fajn. ()

Reklama

Reklama