Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 2

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (489)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Dostal som presne to, čo som aj očakával, takže sa nemôžem na tvorcov vôbec hnevať. Geostorm je katastrofickou snímkou so všetkým známym klišé a kopou nelogických scén, častokrát popierajúcich samotné fyzikálne zákony. Pokiaľ chcete niečo pri čom skrátka vypnete, oddýchnete si, tak ste našli to pravé orechové. V dobrom slova zmysle i v zlom. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Emmerichův dvorní scénárista se pustil do vlastního režisérského projektu a světe div se, ono to není vůbec špatné! Dokonce si troufám říct, že se vyvaroval "chybám", kterých se Emmerich v posledních letech opakovaně dopouští a vrátil se kamsi k Rolandovým počátkům. Výsledkem je katastrofické áčko (well, sort of...), které je kombinací všech tří "Dnů", "Armageddonu" a mnoha dalších béček/céček, a přesto ho to nijak zásadně nepoškozuje. Příběhově je "Geostorm" naprosto ucházející (i když nutno podotknout, že "proč to dělat jednoduše, když to jde složitě" snad nikdy nebylo trefnější), logika po většinu filmu funguje a efektům nemůžu vytýkat nic. Nejvíce mě ale potěšily jiné dvě věci - charakter Gerarda Butlera, který je tak sympatický, že jsem až v šoku a humor, kterého není ani málo, ani moc.:-) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Poněkud slabší a blbější (ano, to jde) Armageddon a 2012 v jednom. Vidět a zapomenout, ale vlastně mě to docela bavilo, za což samozřejmě může hlavně Gerard Butler a sem tam i povedené gagy. 6/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vizuálne pekný pukanec, pri ktorom môže divák vypnúť a užívať si pre oko veľmi pekne obrazovo spracované prírodné katastrofy. To je zároveň aj ten najväčší klad snímku - komerčne slušne našlapaná akcia. So samotnou dejovou linkou to už bolo horšie. Na môj vkus to bolo miestami až príliš prešpikované politikou a konšpiráciou, takže sa tu vyskytli pomerne dlhé pasáže, ktoré ma nudili. Navyše do určitej miery ide o vykrádačku Armageddonu (1998) a iných úspešnejších snímkov podobného razenia. V tomto smere ma prekvapil len úplný koniec, ktorý predsa len nie celkom kopíroval túto schematickú šablónu. Avšak za cenu, že to potom vyznelo až moc cukríkovito. Priemer. 60/100 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Člověk by si už myslel, že takovýhle film prostě neuvidí. A nebo pokud ho uvidí, tak nízkorospočtový, bez triků a s pořádným scénářem, zápletkou a napětím. Místo toho jsme dostali za 120milionů dolarů totální slátaninu. Achjo. Z Gerarda Butlera se stává nový Béčkový/Céčkový akční hrdina... Ale na Akčnák s ním už nejdu...moc to bolí. Za mě 40% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|47%| Viděno v kině. Totálně mě to minulo obloukem. Což je tak trochu paradox s ohledem na to, že obdobné bijáky beru všema deseti, viz 2012, San Andreas, Indeperence Day apod … Možná je to i tím, že už jsem těmi destrukcemi a zkázy pohlcený. První hodina snímku je taková pozvolná, moc destrukcí to nemáme – což mi teda vůbec nepřekáží. Jen mě to absolutně nebavilo. Herci, atmosféra, nápady – to vše nic extra. Jediný skvělým tahounem filmu byl jednoznačně Gerald Butler. Poslední dobou ho mám víc a víc rád. Do role se vžil skvěle, hláškoval – prostě neohrožený hrdina ze staré školy. Jenže celý snímek utáhnout sám nemohl. Nebudu si hrát na filmového odborníka a rozebírat tu nějaké velké chyby, moc jich nebylo, ale přesto jsem v kině téměř usínal (a to se mi nestává!). Úvod je dobrý, krátký, nenáročný a pak už se to bude vléct. A ani ta destrukční akce mě moc nezaujala. Ještě tak ta v Hong Kongu byla dobrá, pak už moc ne. Strašná byla pronásledovací scéna autem, kdy zachraňovali prezidenta. Do toho ty retardované blesky. Jinak žádný zásadní technický problém s akcí nemám. To, že bylo finále akcí přepálené je v pořádku, u ostatních filmů to hltám, ale zde teda ne. Asi mi i nesedl režijní styl. Hudba se celkem vydařila, Balfe ukázal už svůj hudební talent v Terminator Genisys pod dohledem jeho učitele H.Zimmera. Co se týče dalších herců, moc mě teda nebavili. Především Jim Sturges – ten mi přímo lezl na nervy. A Ed Harris byl tak nudnej, že jsem si ho málem nevšiml. Celá ta finální zápletka se mi moc nelíbila. Neříkám, že byla špatná – divák dostane něco jiného, ale nebyla dotažena do konce nebo byla točena dost nesmyslně. Takže ve finále nudný film, který moc nezaujme, hlavním středobodem je Butler, takže aspoň nějaká ta světlá chvíle se ukáže. Je mi to líto, čekal jsem téměř pecku, přeci jenom ty výše jmenované filmy miluju. ()

dr.horrible odpad!

všechny recenze uživatele

Keby Abbie Cornish nebola tak sexi, tak tú tragédiu ani nedopozerám. Dokonalá paródia a jeden z najblbších filmov, čo som v živote videl. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako to napísať najvýstižnejšie....Jadro 2. Už dlho neboleli dialógy tak, ako pri Geostorme, čo je v ostrom kontraste s fajn vizuálnou zložkou a odsýpajúcim dejom. Nad množstvom klišé sa pomaly začnete zabávať, len bohužiaľ cítiť, že ich Devlin nepovažuje za ironickú hru, ale za neoddeliteľnú súčasť katastrofického žánru. Keď prídete na to, o čo v skutočnosti ide, začnete sa nad scenárom zabávať ešte viac. A keď máte countdown na záchranu sveta cca 10 minút a vy sa z toho 5 minút vybavujete s bratom, nepomôže ani chytanie sa za hlavu, musíte sa ísť po filme ožrať. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dnešním dnem mohu hrdě prohlásit, že už jsem viděl skutečně všechno. Aby Gerard Butler hrál (přesněji napsáno - pokoušel se hrát) někoho inteligentního, to svět doposud neviděl a zřejmě už ani nikdy neuvidí. Absolutně do dané role neseděl. K tomuto filmu mě dostal skutečně podařený trailer, který mi byl vnucen v kině. Tento trailer však absolutně nezachytil atmosféru filmu. Zpětně působí dojmem, že je trailerem k úplně něčemu jinému. Navzdory tomu jsem byl připraven akceptovat i něco trošku jiného, kdyby ovšem to něco trošku jiného nebyla kolosální a neskutečně předvídatelná nuda. Záporáka odhalíte už po prvním spatření. Zbytek filmu už pouze vyčkáváte, než ho duo retardů od pohledu, kteří jsou v tomto filmu ovšem mimořádně inteligentní, odhalí. S výjimkou Butlera a Harrisa jsou všechny postavy mimořádně nesympatické. Příběh je sice postaven na neskutečně zajímavém nápadu se systémem, kterém je možné řídit počasí, bohužel je nenapadlo nic lepšího, než kolem zajímavé nápadu postavit tu nejohranější zápletku v dějinách filmu, bez jediného překvapení a bez jediného působivého momentu. Nemohlo tedy vzniknout nic jiného, než obohá popkornovka, která není ani dostatečně zábavná, a proto se zcela míjí s jakýmkoli účinkem. Film, který pouze okopíruje již tisíckrát okopírovaný koncept, a přesto vás nedokáže ani zabavit, je zkrátka naprostou ztrátou času a ničím jiným. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Myslím, že v žánru katastrofických filmů, je toto asi to nejlepší za poslední dobu a troufám si říct že i pro tento rok. Katastrofický film, který má v sobě snad všechny živly. Tornáda, blesky, metrové vlny, žár ... Nebylo to vůbec špatné. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

V první den, lidé budou mrznout, v den druhý bude země hořet a v třetí den, budou padat z nebe letadla. Strašně fajnový a pohodový film, nijak výrazně asi nepřekvapí, ale destrukce je hezká, přehledná a docela nápaditá. Film ale jinak má hrozně velké množství klišé a úsměvných scén, asi nejlepší je ta, jak Žerárd Butler surfuje po skle a ke konci se nebojí přinést oběť nejvyšší. Levelově je však asi to nejlepší, co se týče destrukce planety, ani to nepůsobilo tak moc hloupě jako u San Andreas, tam Skála použil své svaly, aby zkrotil nezbedné počasí. Ale konec je jeden z nejvtipnějších, co sem kdy viděl, u toho se nešlo nahlas se nesmát. Jo a pes to přežije, kočka ne. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Geostorm" zaradím medzi ďalšie katastrofické filmy, ktoré nemajú moc do seba, ale sú pozerateľné. Vymenujme si len klišé, ktoré sa sem dostanú. Zloduch, ktorý chce ovládnuť svet, rodina vždy musí prežiť, vládne reči, ktoré nikoho nezaujímajú a nejaké tie efekty, ktoré nie sú až tak hrozné ako vo filmoch na Prima Cool v sobotu poobede. Z toho vymenovaného poviem, že viete presne čo sa udeje a jediné čo chýba je atómová bomba, ktorá problém zaručene vyrieši. Keď máme teda tieto fakty z krku, povedzme si niečo o filme ako takom. Myslím si, že všetci chceme na katastrofických filmoch vidieť práve tie spomínané katastrofické udalosti. A v tomto filme si ich užijeme podľa mňa veľmi málo. Áno, je tu pár scénok na začiatku a ku koncu sa konečne niečo začne diať, ale film má podľa mňa v sebe viac scénok vládnych rečnení a rodinných hádok a zloducha, čo chce ovládnúť svet, že veľmi málo z filmu sa venuje potom všetkým tým efektom, ktoré chceme vidieť najviac. A navyše, tento film sa volá "Geostorm" takže by sme ho asi chceli vidieť. Lenže toho sa nikdy nedočkáme. Film je totiž o tom, že treba zastaviť Geostorm. Podarí sa to našim hrdinom? Úprimne, čo si myslíte? Dokonca aj čas kedy to skončí viete odhadnúť veľmi presne. Je to nalinajkované úplne do detailu na všetky tieto klišé. Keď sa efekty dejú, tak je film celkom v pohode. Nemôžem povedať, že by boli super, ale dá sa na ne pozerať. Postavy reprezentujú viac menej stereotypy hrdinov, ktorí sa do týchto príbehov dostanú. Najlepšia je ale Abbie Cornish, ktorá tu hrá postavu, ktorá so svojim milencom vedie dialógy typu: "Miláčik, potrebujem, aby sme pre mňa urobila toto!" - "Ale to nemôžem urobiť! Však to je protiprávne!" - "Ale ja naozaj potrebujem, aby si to pre mňa urobila, lebo inak všetci zomrieme!" - "/vzdychnutie/ "No tak dobre." A sledovať ich je podľa mňa neskutočná zábava. Už len v rámci toho, že absolútne nikto nevedel ako jej dať dobrý charakter, tak jediné dialógy čo spolu vedú sú na tento typ. Nemyslím si, že by som to zaradil do kategórie kvalitnejších katastrofákov ako bol napríklad podľa mňa "2012", ale je to ešte pozerateľné. Ak ste fanúšikom tohto typu filmu, tak si ho čeknite. Ostatní, neviem či by som vám ho vedel nejako výrazne odporučiť. Hodnotenie: C ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Som rada, že hlavných hrdinov v poriadnej mele nikdy netrafí žiadna guľka, prípadne letiaca troska ... skrátka majú šťastia na rozdávanie. Tento katastrofický film je vážne celkom katastrofa. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Není od věci si čas od času nechat vypláchnout mozek..ne nemám na mysli ten způsob, který používala armáda v Univerzálním vojákovi . Poslat mozkové buňky na dočasnou dovolenou a jen si za asistence solidních CGI efektů okořenit filmový jídelníček béčkovým menu, kde divák dostane štědrou porci nejklasičtějších klišé, na jaké jsme v amerických katastrofických filmech zvyklí. "Nečekané" zrady, případně velezrady ve vlastních řadách, heroické projevy, rádoby emotivní výlevy v rodinných kruzích, které by za normálních okolností nikdo z dršky nevyblil a samozřejmě úniky ze spárů smrti o vlásek. Prostě tuctový filmový fast-food, který je vesměs zábavný ačkoliv úsměvný, ovšem po dopsání mého výžblechtu zapomenu, o čem to vlastně bylo. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

,,Pavlíno! Zavolej Jirku! Po branky body vteřiny jede nějakej film s Batlerem! To musíme vidět!”. Přesně pro takovou tu televizní rodinnou sortu tenhle film asi je..Butler střídá poslední dobou jedno hovno za druhým, kde jsou časy Gamera to nikdo neví. Ta “katastrofa” nastane 20minut před koncem, ale pravá katastrofa byla, když jsem si tohle lečo bez vajec pustil.. jde vidět, že katastrofický filmy umí jen Roland. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nepřesvědčivá katastrofická sci-fi s pár překvapeními, s hollywoodskou hvězdou Gerardem Butlerem. Všechno jsme už stokrát viděli někde jinde. Nadužívání digitální technologie. Film se schovává za vznešené otázky změny klimatu, přitom je to obyčejný tupý a nudný popkornáč. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Klasik katastrofického žánru Roland Emmerich už katastrofické velkofilmy prakticky netočí a jeho druhý Den nezávislosti byla spíše katastrofa. Otěže tak převzal jeho vrchní producent a scénárista, který natočil film, který jako by natočil sám Emmerich. A jelikož si řekl, že čistokrevný katastrofický thriller by se asi moc neujal, zkombinoval ho s prvky úspěšné "Gravitace" a ještě přidal béčkovou, akčně špionážní zápletku o tom jak chce někdo díky počasí ovládnout svět. Vznikla z toho neskutečná bejkárna, s rozporuplnými triky, přepálenou akcí, která nemá cokoliv společného s realitou a hlavně je zde přísně zakázáno přemýšlet. Překvapivě však film jako zábavná blbina docela funguje, prakticky neustále se zde něco děje a ničení velkoměst mě ještě neomrzelo. Navíc stopáž není zbytečně přepálená, tak film nemá moc času nudit. *** Aktualizováno po druhém shlédnutí. Výše popsané platí, ale film je strašně ale strašně pitomý. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dean Devlin absolutně pochopil to, co se bývalým tvůrcům velkých katastrofických filmů v dnešní době vůbec nedaří. Nahláškovaný a příběhově celkem slušný, se spoustou sympatických postav, slušných efektů a svižného tempa. Zapomeňte na sílu postav, jakou měli herci třeba v Armagedonu nebo Dni poté, postavy pronášejí jen nezbytně nutné repliky a diváka spíš baví detektivní příběh na pozadí toho katastrofického. Odvážný mix který potěší něčím novým a zároveň na vás dýchne ta pravá, devadesátková atmosféra. Čekal jsem daleko větší průser a v dnešní době samých buzíků v pláštěnkách se jeví starý, poctivý ničitel měst a mrakodrapů na základě globální katastrofy a ne invaze robotů, mimozemšťanů a jiných píčusů jako svěží oldschool vánek v zahnilé době plné kreténů s popcornem, ajfonem, nevyhováním a bejskou na palici jako zázrak pro nás staré, unavené, v kině slušně vychované normální zmrdy. 70%. ()

Papekus 

všechny recenze uživatele

Přesně taková blbost, jakou jsem čekal ... takže za mě spokojenost. Pro mě jasný návrat do dětských let, kdy jsme takové blbiny milovali. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být mnohem lepší, ale vzhledem k přiměřené stopáži, to nedopadlo zas tak zle. Prostě takový průměr a taková normální jednohubka na deštivé odpoledne. Ehm: kéž by někdy propršelo celé odpoledne. Už si to ani nepamatuju. :( 50% ()

Reklama

Reklama