Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 1

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (489)

Flego 

všechny recenze uživatele

Prihlúply film akoby z konca minulého storočia, kde sa mieša všetko a nič. Dean Devlin zaspal v minulosti a hoci sú už aj jeho nápady ako scenáristu poslabšie, do réžie by urćite nemal fušovať. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ona je to spíše taková vesmírná detektivka s katastrofickým ozvláštněním, a kupodivu funguje. Butlerovi role sedla jak p...l na hrnec, a je vidět, jak si ji užívá (jeho úšklebek, když se opět dostane na "svou" stanici, je dokonalý), dialogy nejsou stupidní (třeba takový ten dojímací při rozloučení otce s dcerou je zde vědomě shozen), a ostatně se zde objeví řada dalších průpovídek a hlášek ("Ožen se s ní!"), které příběh odlehčují. Jestli něco fyzikálně možné je, nebo ne, mi tady je ukradené, protože příběh a scénář šlapou, jak mají, není zde v podstatě moc hluchých míst a všechny scény (tak pravda, chlapeček se psem je nadbytečný) zde mají své místo (jen škoda, že mrakodrap Arabům v SAE na tu hlavu nakonec nespadne, to by mne tak nějak o něco víc potěšilo), triky jsou na dostatečné úrovni a každopádně se na tenhle film moc rád podívám znovu. Mimochodem, něčím mi připomněl staré komiksy Ábíčka o Vzpouře mozků apod. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tohle je bombový sci-fi katastrofický film. Příběhově se mi to dost líbilo, castingové oddělení odvedlo také výbornou práci a efekty ve vesmíru také super. Líbila se mi i hudba ve filmu, která mi trošku připomínala hudbu z Transformers. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Parádní já se bavil tenhle typ filmu můžu a tu 5 si to zaslouží, příběh supr herecké obsazení taky destrukce země působivá a celkem dost tam toho bylo i když musíte pár minut čekat ale tak už to většinou je jen je škoda že těch filmů je málo. Při některých momentech bych sice přidal na lepším záběru tornáda a podobně ale ne vždy to tak je každý film má své menší mouchy. Soundtrack nebyl špatný ale v takovém filmu si představují o stupeň víš a konec bych možná nechal tak jak to vypadalo že má být víc drama neuškodí. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Filmu jsem udělil dvě naprosto subjektivní hvězdy, protože obsahoval příliš mnoho záležitostí, které nemám rád. Byl až příliš multikulturní, přinesl příliš velkou porci patosu, amerického patriotismu, morálních poučení a až příliš mi připomínal Den nezávislosti. Navíc jsem měl celou dobu pocit, že sleduji snímek, který vznikl v devadesátkách a někdo na něj narouboval současné triky. Alespoň, že ta Němka nevypadala jako Angela... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, ve kterých mi hollywoodská superklišé a americký hurávlastenecký superpathos nejen nevadí, ale naopak si ho skvěle užívám a beru ho s nadsázkou (Independence Day, 2012, Battleship atd). Naopak v některých mi leze celou dobu krkem, i když se v nich taky na diváka pomrkává a nemají se brát úplně vážně. Asi je to tou nesympatickou Butlerovou držkou, která mi děsně připomíná našeho třídního z gymplu. Ale ani jinak žádná sláva - copak přitroublý scénář, ale ta skákající kamera v akčních scénách... Škoda slov. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Katastrofické filmy ve stylu snímku "2012" už prostě vážně nejsou v kurzu, přičemž, jak se tak zdá, této látce nepomůže ani zajímavý vědeckofantastický podtext. Ve filmu Geostorm se totiž opět sešlo téměř všechno, co je v tomto žánru špatné, počínaje hlavním a přehrávajícím hlavním hrdinou (Vážně Geralde, vážně máš tohle zapotřebí?), pokračujíc přes šílené dialogy společně s chatrným scénářem a konče u finální "nálože" amerického patosu, který jako by byl velmi nevhodně a velmi neobratně převeden z filmu "Armageddon" od Michaela Baye. Takže vlastně jediným pozitivem filmu v mých očích zůstává prvotní představení stanice a její krásné futuristické "fičury". Ale to vážně k dobrému filmovému zážitku prostě nestačí. „You Call It Genocide... I Call It Pre-emptive Strike.“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od podobně laděných emmerichovin atp. se Geostorm nespoléhá pouze na efekty, ale servíruje i zápletku, která sice není vypilovaná úplně k dokonalosti a obsahuje řadu klišé, ale to tady vůbec nevadilo. Vlastně jedinou větší vadou na kráse byly neustálé půtky mezi bratrskou dvojící, které mi občas lezly dost na nervy, byť se Sturgess s Butlerem snažili, aby tomu tak nebylo. Pokud jde o samotné bouření, tak ho sice mohlo být víc, ale na druhou stranu to, co tu bylo, stálo za to. Pokud nemáte potřebu se rýpat v detailech a chcete se jen bavit, je Devlinův režijní debut ideální. 80% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Špičkového vedca by rovnako ako Gerard Butler "zvládol" aj Lorenzo Lamas. Platí tiež pre všetkých ostatných, či už ich vlastným pričinením (Cornish, Garcia) alebo v dôsledku stupídneho scenára (Sturgess, Harris), ktorý asi pozliepali z vystrihnutých a nedokončených(!) záberov z iných katastrofických filmov, poväčšine nevalnej kvality. Toto bol krajne nešťastný výber - namiesto "hocijakej bezduchej oddychovky" som si naservíroval "mimoriadne stupídnu... #!!@*%!!" ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Trailery byly naprosto šílené a dva roky přetáček, odkládání daly tušit, že toto bude průser. Samotná myšlenka, koncept není kámen úrazu a ani bych neřekl, že scénář táhne film dolů. Veškeré hlavní postavy odvádí slušnou práci, neměl jsem problém se snahou o drama mezi hrdiny a překvapivě dlouho se daří skrývat strůjce sabotáže na vesmírné základně. Obrovský problém celého filmu je, že vše se bere set sakramentsky vážně, bez nadsázky a závěrečný pokus o epické finále působí tragicky a směšně. Katastrofické akce není tolik, a jakmile k ní dojde, jedná se o nejslabší stránku celého filmu. Akční scény jsou nudné, bez nápadu a přepáleností trumfují snad i Rychle a zběsile. Digitální efekty ve většině případů vytahují očí z důlku, v IMAXU to bolí dvojnásob a přitom bych čekal, že právě v tomto bude těch 120 mil. vidět. Geostorm se zařadí do propadliště dějin a za dva roky si nikdo nevzpomene, že vůbec vznikl......5/10 ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Jestli to hned nevypneš, nebudeš mít planetu, na který bys ty prachy utratil.." Neskutečná, jakkoli neskutečně svým způsobem zábavná, sorry, ale kokotina s nesmírně zábavným Geostormem Buttlerem..;) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po prekvapivo sviznom zaciatku okorenenom niekolkymi pôsobivymi scenami katastrof sa film zadrhne a neustale preslapuje na mieste. Neunosne dlho sa riesi otravny vztah dvoch rozhadanych bratov a popritom sa patra po zaporakovi, ktoreho identita je tak necakana, ze by ju neodhalil len slepy, hluchy a blby dokopy. Dokonca ani hviezdne herecke obsadenie nema moznost cokolvek predviest a väcsina znamych xichtov sa tu iba zbytocne mihne. Ked sa po dlhej nudnej strednej casti konecne rozputa trikove finale, tak mi uz bolo uplne jedno co sa tam deje a tym padom ma uz ani finale nezachranilo pokazeny dojem z celeho filmu. Pritom zrezirované to je kvalitne. Tak oldschoolovo. Devlin evidentne dost vela okukal od Emmericha. Ani obcasne slabsie CGI mi nevadilo. Lenze ta klasicka bondovska zapletka bez Bonda a vlastne aj poriadneho zaporaka je divna a nefunkcna. Skoda, ze to Devlin nepojal ako klasicky katastroficky film. Co sa tyka tej hluposti na ktoru tu vsetci fanusikovia sucasnych blockbusterov nadavaju, tak mi to nepripada o nic hlupejsie ako komixove chujoviny. Len je to proste nuda. 4/10. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Kvalitou pripominajuce Den nezavislosti 2 (heh, a to ze ich spaja reziser citam az dodatocne!). Nic moc herci, nic moc postavy, nic moc cokolvek vypustaju z pusy. Este aj efekty extremneho pocasia dokazali predviest tak nejak nemastne neslane (a ta jedna utekajuca v zabkach akoze WTF) a to je uz co povedat. Skoda, doteraz si pamatam, ze prvy kinotrailer vyzeral lakavo. Kazdopadne ako B-cko zabavi, vylozene nudit som sa nenudila. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro katastrofáky mám slabost, ale toto teda byla bída. Už začátek je podezřele pomalý, ale brzy vystrčí růžky ústřední záhada a začne to být docela zajímavé. Žel, ve finále je z toho stejně cosi skoro na úrovni filmů od Asylumu, jen hvězdně obsazené a s o fous lepšími efekty (ale ne o moc, CGI je spíše podprůměrné). Ale hlavně se to bere tak strašně vážně na to, jak blbé to je, a tempo je natolik unylé, že to není vlastně ani taková zábava, jaká by asi mohla. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Odpočinkový výplach nejhrubšího zrna a nejzhovnělejšího kalibru, a tak jsem se mohl smát a smát - a to i (a hlavně) v místech, kde téhle reakce tvůrci určitě dosáhnout nechtěli... A vůbec nejúžasnější na tom je ta energie a čas, které museli producenti vynaložit k sehnání všech těch prachů na natočení scénáře zhruba sedmiletého kluka (bo nikdo jinej to psát fakt nemohl). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je mi záhadou, že veľká väčšina nostalgicky založených divákov, prahne po príbehoch z rokov 80. a 90. a plače nad tým, ako je to vlastne dneska vo filmovom priemysle také a hentaké, že kdeže sú tie staré časy, keď sa po plátne preháňali jedinci, zachraňujúci svet pre globálnou katastrofou, sú prívetiví k menej dokonalým vizuálnym efektom oných dekád, aké to bolo jednoduché a old school, aby nakoniec udelili neprívetivé známky filmu, ktorý je DOKONALOU kópiou všetkého spomenutého. A viete čo pokrytci? Ste trápni, ale ešte stále tu máte streamovacie TV služby. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,A KTO NATO PRIŠIEL, 12 ROČNÝ CHALAN?" ,,NIE, MAL SOM 13." __ Obligátnu hodinu trištvrte dlhý ,,Geostorm" som vzhliadol až na tri krát, pretože som pri ňom opakovane zaspával. Obsahuje síce viacero veľkolepo tváriacich sa záberov, ktorými chcel Dean Devlin, ako producent filmov tu toľko zmieňovaného režiséra, upútať oko diváka, tie však vyznievajú skôr hlúpo a opozerane (Hong-Kong bol vo filmoch zničený už viackrát, tak prečo radšej nie sú ukázané Belehrad a Bukurešť, keď už sú spomínané?). Samozrejme veľmi nešťastnou je už samotná zápletka a nefunkčné spojenie žánrov thriller / sci-fi / katastrofický, ktoré sú možno vhodné ako dobrý námet pre bondovku ,,Moonraker", ale v takomto béčkovom podaní sa predsa len pýtalo čosi menej komplikované, Nemenším problémom sú nezaujímavé alebo iritujúce postavy. Herci s istým renomé (Harris a Garcia) sú buďto nevyužití, ale hrajú v zaužívaných klišé (Butler) a podaktorí krajne nesympatickí, ako v prípade násť ročnej fľandry Talithy Eliany Bateman všade rozdávajúcej dospelácke rozumy, ktorá ako ,,rozprávačka príbehu" nezabudne v závere všetko zaklincovať akýmsi univerzálne hlúpym posolstvom. Ako-tak solídnou scénou je tsunami devastujúce Dubaj, čo príhodným spôsobom poznačí najvyššiu budovu svetu, keďže si ju tvorcovia netrúfali zrovnať so zemou. Kde sú nominácie na Zlaté maliny? (6358. hodnotenie, 389. komentár k filmu) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Vyčpělá klišoidní ptákovina.. Tyhle věci už snad můžou fungovat jen když tvůrci do stokrát provařeného receptu vhodí hrst nadsázky a vrchovatou lžíci sentimentu (podobně jako znovuvzkřísený Den Nezávislosti).. V geostormu není nic co by člověk už dávno někde neviděl. Není tam nic co by se ho jakkoliv dotklo, co by ho jakkoliv nadchlo... Vrcholem cynismu je pak anonimní arabskej šejk v mrakodrapu jehož přežití je jakože ukazatel toho, že všechno dobře dopadlo. Mrdat na to, že dole to spláchlo tisíce civilistů, šejk je v pořádku takže OK. ()

Reklama

Reklama